Kiekko-Vantaa kaatoi TUTO:n voittolaukauskilpailussa – Waltteri Ignatjew loisti maalissa

06.03.2021

Kiekko-Vantaa nujersi lauantaina vieraskaukalossa arkkivihollisensa TUTO:n voittolaukauskilpailussa maalein 3–2. Lohipaitojen sankari oli yli 40 kertaa torjunut Waltteri Ignatjew.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen lauantaina Kupittaan valoissa Mestis-klassikossa. Marli Areenalla nähtiin tasainen vääntö tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa ei saanut parasta irti, vaan pelaaminen oli tahmeaa. Lohipaidat eivät kuitenkaan 0–2-tappioasemasta lannistunut, vaan tuli väkisin tasoihin ja vei lopulta voiton rankkareilla.

– Tahmea esitys meiltä, enkä osaa sanoa miksi. Hyvä nousu meiltä kahden maalin takaa kuitenkin ja tärkeä voitto. Kahdella voitolla viikonlopun viettoon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

TUTO vei avauserää ja siirtyikin johtoon heti alussa, kun Jonne Jantunen sivalsi vastaiskusta laatan pussiin.

Toinen erä oli tasaisempi. TUTO lisäsi kuitenkin johtoaan, kun Kiekko-Vantaan junioreistakin tuttu Okko Kangasniemi (Iikan pikkuveli) veivasi näyttävästi uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla turkulaiset 0–2-johtoon.

Kiekko-Vantaa sisuuntui ja paikkoja oli maalintekoon. Muun muassa maalitykki Oliver Kiljunen pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta forsberg -harhautus ei tällä kertaa onnistunut.

Lohipaidat kavensi kamppailun erän puolivälin jälkeen: Kiljunen ryöväsi kiekon maalin takana, Christian Silfver tarjoili päädystä hienon passin maestro Erkka Seppälälle, joka pyssytti onetimerilla kauden yhdeksännen osumansa.

Kiekko-Vantaa tuli erän lopussa tasoihin: tohtori Juuso Perttilä loi tilaa ja puolustaja Miika Heiskari nousi hienosti hyökkäykseen mukaan ja räppäsi komeasti laatan yläpeltiin.

Kolmannessa erässä molemmilla oli omat paikkansa, mutta maaleja ei nähty.

Jatkoajalla Kiekko-Vantaa tappoi upeasti alivoiman alkuun ja oli lopussa lähempänä maallintekoa, kun juonikas pelintekijä Erkka Seppälä pääsi huipputontille.

Rankkarikisassa Juuso Perttilä, Julius Valtonen ja Erkka Seppälä tyylittelivät hienot maallit. TUTO:lta ainoastaan Okko Kangasniemi onnistui yllättämään Waltteri Ignatjewin.

Kiekko-Vantaan maalissa Waltteri Ignatjew antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa tänään.

Lohipaidat nappasivat tämän viikon peleistä kaksi voittoa ja kuudesta mahdollisesta pisteestä viisi. Kiekko-Vantaa nousi aivan Kooveen kantaan sarjataulukossa taistelussa suorasta pleijaripaikasta.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina sarjan kuumimman joukkueen Forssan Palloseuran vieraana.

TUTO–Kiekko-Vantaa 2–3 VL (1–0, 1–2, 0–0, 0–0, 0–1)

1.51 1–0 Jonne Jantunen (Okko Kangasniemi, Aleksi Poikola)

26.59 2–0 Okko Kangasniemi (Aleksi Poikola, Mikke Levo)

32.42 2–1 Erkka Seppälä (Christian Silfver, Oliver Kiljunen)

37.14 2–2 Miika Heiskari (Juuso Perttilä) YV

65.00 2–3 Julius Valtonen