Kiekko-Vantaa kaatoi TUTO:n kovalla taistelulla – Jesse Pietikäinen liekehti Kupittaalla

14.01.2022

Kuvat: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa otti neljännen perättäisen voittonsa ja kaatoi perjantaina Marli Areenalla TUTO:n maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen kuumassa Mestis-klassikossa perjantaina Marli Areenalla, jossa nähtiin tasainen kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun heikosti ja TUTO iski ensimmäiseen reiluun kolmeen minuuttiin kaksi maalia: ensin Roope Kallio veivasi liian helposti itsensä maalintekoon ja heti perään Joonas Larinmaa sai lyödä kiekon maalin edestä tyhjiin.

Kiekko-Vantaa paransi peliään erän edetessä ja pääsi peliin mukaan.

Toinen erä oli lohipaidoilta sitten jo varsin hyvää tekemistä ja Kiekko-Vantaa pystyi myös luomaan paikkoja. Tänään ylivoima ei saanut tehoja aikaiseksi, mutta paikkoja kyllä oli.

Kiekko-Vantaa tuli toisen erän lopussa tasoihin, kun Jesse Pietikäinen laittoi show´n käyntiin. Ensin kultakypärä Joni Piipponen lähetti Pietikäisen läpiajoon, josta seuran oma kasvatti viimeisteli tyylikkäästi ja vain hetkeä myöhemmin Pietikäinen taiteili tasoituksen rangaistuslaukauksesta.

Kolmannessa erässä mentiin tasaisesti päästä päähän. Lohipaioilta Atte Mäkinen oli Mestis-debytantti Mathias Hännisen syötöstä erän alkupuolella lähellä maalintekoa.

Erän puolivälissä lohipaidat saivat kovalle taistelulle palkinnon, kun kaksi syöttöpistettä kerännyt Niko Mikkola toimitti viivalta ja taisteluilmeen ruumiillistuma Olli Maansaari ohjasi kiekon sisään ja vei Kiekko-Vantaan 3–2-johtoon.

Kultakypärä Piipponen oli lähellä iskeä hienon pyörähdyksen päätteeksi yhden kauden komeimmista maaleista, mutta laadukas rystykuti viuhui hieman ohi takaylänurkasta.

Kiekko-Vantaa otti viimeisellä kympillä kaksi rangaistusta, mutta alivoima kesti hienosti. Joukkue puolusti todella hyvin ja hienon ottelun torjunut Samuli Tervo toimi viimeisenä lukkona. TUTO ei Mikke Levon ylärimakutia lähemmäksi päässyt, joten pisteet lähtivät Vantaalle.

– Ensimmäisen erän alussa olimme jaloissa ja TUTO oli siinä parempi. Emme olleet valmiina ja pelin elementit puuttuivat. Saimme kuitenkin parannettua peliä ja toisen erän maalit toivat uskoa. Kolmannessa erässä saatiin lucky bounce -maali, joita tarvitaan. Puolustimme johtoasemassa ja alivoimalla hyvin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaalle voitto oli neljäs perättäinen ja pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Lohipaidat nousivat sarjataulukossa yhdeksänneksi ohi IPK:n.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu heti huomenna äärimmäisen tärkeällä ottelulla Kooveeta vastaan Trio Areenalla.

TUTO–Kiekko-Vantaa 2–3 (2–0, 0–2, 0–1)

2.32 1–0 Roope Kallio (Niklas Konttila, Mikke Levo)

3.19 2–0 Joonas Larinmaa (Jesper Larinmaa, Alexander Nikulin)

38.46 2–1 Jesse Pietikäinen (Joni Piipponen, Niko Mikkola)

39.16 2–2 Jesse Pietikäinen RL

50.37 2–3 Olli Maansaari (Niko Mikkola, Jaako Manninen)