Kiekko-Vantaa kaatoi Peliitat – Erkka Seppälän ketju jälleen hurjana

05.03.2021

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaan 5–2-voiton Peliitoista perjantai-iltana Trio Areenalla. Lohipaitojen tehokas ylivoima ratkaisi kamppailun päätöserässä.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen perjantai-illan kiihkeässä kiekkonäytelmässä. Lohipaidat pelasi kaksi erää todella vahvasti ja ratkaisi kamppailun lopulta päätöserässä ylivoimaosumilla.

– Hyvä peli meiltä. Ensimmäinen erä ja kolmas erä tosi hyvää tekemistä. Toisessa erässä lähdimme kimpoilu-kiekkoiluun mukaan ja omiin tuli ylivoimahyökkäyksiä. Kolmanteen erään saimme rivit koottua ja saimme voiton kairattua. Kolme ylivoimamaalia lämmittää ja Mikko Holopaiselta todella hieno debyytti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun vahvasti ja vei avauserää. Lohipaidat myöskin selvittivät kolme kakkosta hienosti.

Lohipaidat onnistuivat illan ensimmäisellä ylivoimalla, kun juonikas sentterivirtuoosi Erkka Seppälä antoi maagisen no-look -syötön, josta tohtori Juuso Perttilä puttasi tilanteeksi 1–0.

Toisen erän alkuun Kiekko-Vantaa meni 2–0-johtoon, kun Konsta Hirvonen ryöväsi kiekon ja Rasmus Lahnaviik antoi maukkaan passin maalin taustalta luukulle Aleksi Halmeelle, joka sivalsi kauden ensimmäisellä osumalla vantaalaiset karkumatkalle.

Peliitat kavensi välittömästi maalin jälkeisessä vaihdossa, kun Erno Ripatti käveli maalintekoon. Erän puolivälissä Heinolan kiekkoylpeys tuli onnekkaasti tasoihin, kun Joni Kuoppalan kuti painui Jere Vertasen mailan kautta sisään.

Päätöserässä Kiekko-Vantaa käytti paikkansa ja ratkaisi pelin, kun se piti ratkaista. Julius Valtonen vei maalin edestä Oliver Kiljusen syötöstä lohipaidat 3–2-johtoon erän alussa.

Kultakypärä Valtonen paukutti ylivoimalla tilanteeksi 4–2 ja loppulukemat 5–2:een viimeisteli näyttävän yllivoimakuvion päätteeksi Oliver Kiljunen.

Maalissa ensimmäisen Mestis-startin tyylikkäästi hoitanut oma kasvatti Mikko Holopainen pysäytti 21 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa on tauon jälkeen voittanut seitsemästä ottelusta kuusi. Nälkä vain kasvaa syödessä, sillä voittoja tarvitaan lisää kuuden joukkoon mieliäkseen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu huomenna vierasottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 5–2 (1–0, 1–2, 3–0)

5.19 1–0 Juuso Perttilä (Erkka Seppälä, Christian Silfver) YV

20.36 2–0 Aleksi Halme (Rasmus Lahnaviik, Konsta Hirvonen)

21.17 2–1 Erno Ripatti (Niklas Virtanen, Jere Vertanen)

31.05 2–2 Jere Vertanen (Joni Kuoppala, Oliver Kinnunen)

40.53 3–2 Julius Valtonen (Oliver Kiljunen, Erkka Seppälä)

50.18 4–2 Julius Valtonen (Oliver Kiljunen, Erkka Seppälä) YV

58.29 5–2 Oliver Kiljunen (Juuso Perttilä, Julius Valtonen) YV