Kiekko-Vantaa kaatoi Kooveen Tikkurilan lauantai-illan huumassa

06.11.2021

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina Trio Areenalla Kooveen maalein 5–3 ja hyvästeli samalla jumbosijan.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen Trio Areenalla, jossa nähtiin vauhdikas ja kuuma kamppailu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa esitteli kotiyleisölle kaksi uutta pelaajaa: Tappara-laina Saku Salminen toi jämäkkyyttä alakertaan ja oma kasvatti Tomi Purmola pelasi pirteän kamppailun hyökkäyksessä.

– Sakulta jämäkkää peliä ja hyvä esitys. Loistava puolustaja! Tomilta nähtiin hyvää peliä kiekon kanssa, hyvä esitys ja hän on hyvä pelaaja tähän meidän juttuun, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan avauserän ja määräsi tahdin. Kovemmalla viimeistelyllä peli olisi ollut erätauolla 5–0.

Lohipaidat tekivät avauserässä yhden maalin, kun Aapo Ahola latasi viivalta vain 30 sekunnin pelin jälkeen kiekon reppuun.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa jatkoi hyvää tekemistä, lisäsi johtoaan ja se olisi voinut myös niistä paikoista tappaa kamppailun.

Toisen erän alussa Atte Mäkinen puttasi takatolpalta tolpasta tulleen irtokiekon sisään Tomi Purmolan hienosta esityöstä.

Hetkeä myöhemmin Niclas Tenhovuori tarjoili komeasti toiseen aaltoon no-look-syötön ja taitosentteri Erik Embrich pamautti ranteella limpun ylänurkkaan.

Koovee kavensi kuitenkin pelin erän loppupuolella, kun puolustaja Juuso Walli latasi viivalta kanuunalla laatan sisään pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Tätä ennen lohipaidoilla oli useampi loistava tilaisuus lisätä johtoa, mutta Kooveen maalissa torjunut Tappara-laina Kari Piiroinen piti joukkueensa mukana.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta huono ja se teki omalla alueella isoja virheitä. Lohipaidat päästivät vastustajan taisteluun mukaan.

Tommi Laakso lensi suihkuun korkeasta mailasta. Kiekko-Vantaa tappoi ison jäähyn, mutta juuri kun lohipaidat tulivat täysilukuiseksi Petteri Haveri sivalsi maalin edestä kavennuksen.

Kiekko-Vantaa rokotti välittömästi ja meni taas kahden maalin karkumatkalle. Niclas Tenhovuori napautti 4–2-osuman tehot 0+3 mieheen keränneiden kultakypärä Joni Piipposen ja Kristjan Komben esityöstä.

Koovee tuli kuitenkin jälleen maalin päähän, kun vasta 17-vuotias Ilves-lupaus Jani Nyman tarjoili ja Janne Seppänen tulitti laatan sisään.

Kiekko-Vantaa taisteli lopun hyvin ja lopulta kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Niclas Tenhovuori niittasi viimeisen niitin Kooveen arkkuun Miro-Pekka Saarelaisen syötöstä.

– Tänään nähtiin kaksi erää hyvää lohipaitaa. Lopussa pelattiin hirveetä lätkää. Paljon hyvää löytyi siitä meidän ensimmäisestä 40 minuutista, joka pitää ottaa mukaan, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa hyvästeli jumbosijan ja lähtee maajoukkuetauolle sijalta 13. Tekemistä riittää ja voittokannassa täytyy pysyä jatkossakin.

– Töitä riittää tauolla, mutta saamme myös huilata ja saadaan ajatukset muuallekin kuin tähän jääkiekkoon, Niskanen kiteytti.

Kiekko-Vantaa–Koovee 5–3 (1–0, 2–1, 2–2)

0.30 1–0 Aapo Ahola (Kristjan Kombe, Joni Piipponen)

22.27 2–0 Atte Mäkinen (Tomi Purmola, Niko Mikkola)

25.03 3–0 Erik Embrich (Niclas Tenhovuori, Joni Piipponen)

35.07 3–1 Juuso Walli (Juhani-Jesper Ilvessuo, Eppu Varjamo)

50.59 3–2 Petteri Haveri (Karri Aho, Jani Nyman)

51.55 4–2 Niclas Tenhovuori (Kristjan Kombe, Joni Piipponen)

55.46 4–3 Janne Seppänen (Jani Nyman, Eppu Varjamo)