Kiekko-Vantaa kaatoi Jokereiden A-nuoret harjoituskauden avauksessa

13.08.2019

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa löi harjoituskauden avauksessa Jokereiden A-nuoret maalein 3–1 tiistaina Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaan 25-vuotisjuhlakauden joukkue esiintyi ensimmäisen kerran kotiyleisölle kiihkeässä tiistai-illan kiekkopelissä. Lohipaidassa ensiesiintymisensä tekivät maalissa upean ottelun torjunut Aleksanteri Heiskanen, kapteenina toiminut Erno Hopponen, Ville Rautiala, Miika Heiskari,Keni Karalahti, Jesse Holopainen, Joonas Niemelä, Mikael Saha, Petteri Villanen, Harri Kainulainen, Julius Valtonen, Markus Lahtinen, Samu Poutanen ja Atte Kauppinen.

Illan vastustaja Jokereiden A-nuoret olivat pelanneet ennen tätä neljä harjoitusottelua, joista oli kertynyt kolme voittoa. Tero Määtän luotsaama Jokerit vahvistui kamppailuun KHL-joukkueen riveissä harjoituskaudella pelanneilla Eetu Torpströmillä, Roope Reinillä, Konsta Hirvosella ja Aleksi Halmeella.

Ensimmäisessä erässä nähtiin paljon taklauksia ja nopeaa kiekkoa. Kiekko-Vantaalla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta verkko ei kuitenkaan heilunut. Taiturimainen hyökkääjävirtuoosi Harri Kainulainen peippaili huipputontille, työmyyrä Jesse Niemellä oli maalin edessä loistava tilaisuus ja puolustaja Erno Hopponen kilautti kertaalleen tolppaan. Jokereiden paras paikka tuli alle 18-vuotiaiden maailmanmestarille Konsta Hirvoselle, joka tälläsi tolppaan.

Toisen erän alussa lohipaidat vihdoin avasivat maalihanat, kun koeajalla näyttöjä antava laitahyökkääjä Oliver Kiljunen lapioi maalin edestä irtokaran sisään. Syöttöpisteet kirjattiin viivalta laukoneelle pakkilupaus Miika Heiskarille ja pirteästi esiintyneelle Julius Valtoselle.

Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, vaan Jokereiden tolppien välissä kiekkosateeseen joutunut B-nuorten Suomen mestarivahti Sebastian Katajainen piti helsinkiläisiä pystyssä. Ja lisäksi maalivahdin parhaat kaverit eli tolpat olivat lupaavan veskarin puolella.

Nimittäin puolustaja Ville Rautiala täräytti kertaalleen tolppaan ja hanakkaasti maalia hakenut Harri Kainulainen laukoi alivoimalla läpiajosta tolppaan.

Myös lohipaitojen maalilla hienon debyytin tehnyt Aleksanteri Heiskanen joutui torjuntatöihin ja laittoi parasta pöytään. Näyttävin pelastus tuli toisen erän lopussa, kun ensin Heiskanen pilasi käärmeenkielellä juonikkaan Aleksi Halmeen yrityksen ja heti perään jatkotilanteessa nollasi Konsta Hirvosen avopaikassa.

– Saimme osittain näkymään niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Ei peli missään nimessä valmista ole, mutta ollaan iloisia voitosta, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Kari Haakana kertoi.

Kolmas erä oli myös Kiekko-Vantaan hallintaa ja varsinkin Oliver Kiljunen sekä Julius Valtonen löysivät hyökkäysalueella toisensa hienosti useasti. Lohipaidat siirtyivät 2–0-johtoon, kun Kiljunen tarjoili kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä takatolpalle Valtoselle, joka räppäsi laatan pussiin.

Jokerit pääsi kolmannen erän lopussa hakemaan kavennusta kahden miehen ylivoimalla, mutta ei onnistunut yllättämään tulikuumaa Heiskasta. Reilu kaksi minuuttia ennen loppua maaliverkko kuitenkin soi, kun puolustaja Joni Jurmo pyssytti limpun sisään.

Jokerit haki vielä lopussa ilman maalivahtia tasoitusta, mutta ilman tulosta. Kiekko-Vantaan uusista nimistä Harri Kainulainen sai lopulta palkinnon uurastukselleen iskettyään loppulukemat 3–1 tyhjään rysään.

– Hyvä, että joitakin tutkapareja sieltä alkoi löytymään. Se helpottaa sitten valmennusta myöhemmin ketjuiden kasaamisessa, Haakana sanoi.

Kiekko-Vantaa jatkaa Mestis-kauteen valmistautumista pelaamalla ensi viikolla kaksi harjoitusottelua. Keskiviikkona lohipaidat matkustavat Peliittojen vieraaksi Heinolaan ja perjantaina Tikkurilassa vastaan asettuu tuttu kiistakumppani TUTO.

– Vielä on paljon hommia edessä. Hyökkäyspeliä pitää saada paremmaksi ja puolustajien osallistuttava siihen enemmän. Katsomme läpi tämän ottelun videolta ja harjoittelemme laadukkaasti. Alivoima oli yllättävän hyvää jo nyt, joten siihen ei kannata koskea nyt, Haakana tuumasi.