Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kaatamaan FPS-peikkoaan kotiyleisön eteen

21.02.2022

Kuva: Matti Nenonen

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina Tikkurilan Areenalla Forssan Palloseuran.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskevät yhteen tiistaina Tikkurilassa. Kiekko-Vantaa taistelee pudotuspelipaikasta ja FPS puolestaan historiallisesta kotiedusta pleijareihin. Jaossa on isot pisteet.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 11 ja kerännyt 41 ottelusta 51 pistettä. Kiekko-Vantaa on samoissa pisteissä kuin viivan paremmalla puolella oleva Hermes. Sijaan kahdeksan lohipaidoilla on matkaa neljä pistettä. Voittoja tarvitaan ja jokainen peli on Lohelle äärimmäisen tärkeä.

Kiekko-Vantaa katkaisi neljän ottelun tappioputkensa lauantaina kaatamalla hienolla esityksellä kotikaukalossa RoKin maalein 3–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Erik Embrich (1+1), Niclas Tenhovuori ja kippari Joni Piipponen.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Mestiksen maalikuninkuudesta tappeleva Joni Piipponen.

FPS on sarjassa sensaatiomaisesti kolmantena ja pelannut läpi kauden vahvasti. FPS on kerännyt 39 ottelusta kasaan 70 pistettä ja matkaa sarjakärkeen on seitsemän pistettä.

FPS on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime aikoina Asko Rantasen luotsaama työteliäs ryhmä on kairannut voittoja vieraissa, mutta kotona on ollut haastavampaa.

FPS:n tähtipelaajia ovat pakkien pisteykkönen Paavo Tyni ja hyökkäyksen tehopelaajat Mikko Lahtela sekä Karri Forsblom.

Kiekko-Vantaa ja FPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. FPS on voittanut molemmat keskinäiset väännöt ja voittanut itse asiaassa seitsemän joukkueiden edellistä kohtaamista putkeen. Edellinen Kiekko-Vantaan voitto Forssan Palloseurasta on viime kaudelta 10. lokakuuta.

Kiekko-Vantaan täytyy huomenna olla parhaimmillaan ja valmis tekemään töitä alusta saakka yhtenäisenä joukkueena.

Kiekko-Vantaa–FPS tiistaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput edullisemmin ennakkoon TÄSTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 18+13=31

2) Kristjan Kombe 7+21=28

3) Erik Embrich 7+14=21

4) Niko Mikkola 7+14=21

5) Roope Elimäki 8+12=20

Mestis