Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia vieraskiertueelle – ”Haetaan uutta starttia”

24.10.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi kauden ensimmäiselle vieraskiertueelle. Perjantaina vastassa on Jokipojat ja lauantaina IPK.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella perjantaina, kun tärkeistä pisteistä taistellaan Mehtimäellä. Lohipaidat lähtevät katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan.

25-vuotisjuhlakautta viettävä Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä. Kauden kymmenestä ensimmäisestä ottelusta kertyi ainoastaan kahden voiton ja jatkoaikatappion tuomat seitsemän pistettä.

– Lähdetään hakemaan uutta starttia. Meidän tarvitsee nyt kääntää uusi sivu. Ensimmäiset 10 peliä pelattu ja tulos on kaukana siitä mitä haetaan. Meidän pitää nyt nollata tilanne ja saada uusi startti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Kiekko-Vantaa kärsi keskiviikkona 0–3-tappion Trio Areenalla Kokkolan Hermestä vastaan. Lohipaidat kaatui tehottomuuteen ja hölmöihin virheisiin.

Vieraskaukalossa Kiekko-Vantaalla on alkukaudesta parempia kokemuksia kuin kotikaukalosta. Vieraissa on kaatunut niin sarjakärki KeuPa kuin SaPKokin.

Jokipojat on sarjassa viimeisenä. Ärjypaidat ovat saalistaneet seitsemästä ottelusta kuusi pistettä. Kauden ensimmäisen kolmen pisteen pottinsa Jokipojat raapi viime lauantaina, kun se kaatoi Kooveen kotiyleisön edessä maalein 7–4.

Jokipojat on myös uudistunut rajusti. Joukkueen päävalmentajaksi saapui Joni Petrell. Viime kauden rungosta tahtipuikkoa heiluttavat edelleen lohipaidastakin tuttu Lassi Raitanen, kapteeni Esa Lehikoinen, taiturimainen laitahyökkääjä Joonas Larinmaa, läpimurron viime kaudella tehnyt Miro Väänänen ja taitosentteri Tatu Kokkola.

Uusia nimiä ovat muun muassa ykkösvahdin saappaat täyttänyt Kasperi Kotkaniemi, Suomen mestari Jaakko Kuusisto, vantaalaislähtöinen Saku Kivinen, KooKoo-laina Santeri Salmela, Ässistä tullut Matias Varttinen ja paluumuuttaja Sami Mutanen.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Jokipojat kohtasivat neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2. Mestiksen pistepörssin voittanut Miro-Pekka Saarelainen ratkaisi hattutempullaan pelin lokakuussa ja helmikuussa Joel Sund hiljensi Mehtimäen hallin.

Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan vieraskiertueelta kuutta pistettä kovalla taistelulla. Jokaisen pelaajan on lyötävä parasta pöytään.

– Olemme viilanneet peliä. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että joukkueesta huokuu aito taistelutahto. Se joukkueelle pelaamisen liekki pitää saada näkymään illasta toiseen, Welling sanoo.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#20 Ville-Valtteri Mustonen, K-Vantaa

Taisteluileen ruumiillistuma. Laittaa likoon aina 110 prosenttia joukkueen eteen. Taklaa, taistelee ja viimeistelee. Tärkeä joukkuepelaaja.

#23 Saku Kivinen, Jokipojat

Löi viime kaudella kunnolla läpi Hermeksessä. EVU-kasvatti vaihtoi Jokipoikien miehistöön tälle kaudelle. Taklaa, taistelee, raataa ja osaa myös pisteiden teon.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestiksessä 61 kertaa. Voitot ovat näistä 34–26 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

– Kiekko-Vantaa hyökkääjälupaus Eetu Mäki on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

– Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten alivoimamaaleja sarjassa (3 kpl).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 4+5=9

2) Joonas Niemelä 4+3=7

3) Eetu Mäki 3+4=7

4) Mikael Saha 2+5=7

5) Ville-Valtteri Mustonen 2+4=6

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Esa Lehikoinen 5+1=6

2) Terry And 3+1=4

3) Miro Väänänen 2+2=4

4) Matias Varttinen 2+2=4

5) Jonne Brygger 1+3=4

Mestis