Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia paikalliskamppailuun

28.10.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina kauden neljännessä paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon vieraskaukalossa.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi kovaa ja tärkeää ottelua: torstaina kohdataan vieraskaukalossa kauden neljännessä paikalliskamppailussa Kiekko-Espoo ja perjantaina arkkivihollinen TUTO saapuu vieraaksi Tikkurilaan.

Kiekko-Vantaa lähtee torstain kuumaan paikalliskamppailuun katkaisemaan viiden ottelun mittaista tappioputkeaan.

– Kaikki tiedostaa, että on tärkeä saada tappiokierre poikki. Lumipallo ei saa vyöryä enää väärään suuntaan, mutta ei se voitto ylimääräisellä puristamalla tule, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

– Lähdetään palauttamaan ennen kaikkea peliä uomiinsa. Tietenkin meidän täytyy huomioida Espoo ja sen hyvät yksilöt, mutta keskittyminen täytyy olla siihen omaan tekemiseen, että saadaan peli sille tasolle millä sen pitää olla, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä pistekeskiarvolla 1,36. Lohipaidat ovat voittaneet 11 ottelustaan neljä ja keränneet seitsemästä pelistä pisteitä. Taitava ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa on tehnyt neljänneksi eniten maaleja ja päästänyt omiin neljänneksi vähiten osumia.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssissä kahdeksantena oleva sentterivirtuoosi Erkka Seppälä. Maalivahti Samuel Jukuri on puolestaan sarjan torjuntatilaston piikkipaikalla.

Mestikseen Suomi-sarjasta nostettu Kiekko-Espoo on sarjassa neljäntenä pistekeskiarvolla 2,09. Espoolaiset ovat tehneet viidenneksi eniten maaleja ja päästäneet toiseksi vähiten. Kiekko-Espoo on voittanut 11 pelaamastaan ottelusta kahdeksan.

Kiekko-Espoo koki viime viikolla 1–2-jatkoaikatappion TUTO:n vieraana ja lauantaina se kaivoi 3–2-vierasvoiton Forssan Palloseurasta.

Kiekko-Espoolla on kasassa nimekäs joukkue. Avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Roope Taponen, puolustajat Erik Autio, Arto Laatikainen ja Aku Alho sekä hyökkääjät Anton Ollikainen, kultakypärä Petteri Villanen, Kurtis McLean, Joonas Niemelä, Emil Oksanen ja Julius Rantaeskola.

– Kyllä meidän täytyy onnistua ihan jokaisella osa-alueella torstaina. Meidän täytyy ennen kaikkea puolustaa hyvin ja fiksusti, jotta emme joudu hyökkäämään väsyneenä. Pelin virtaus pitää saada oikeaan suuntaan, Manninen tietää.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kiekko-Espoo voitto ensimmäisen kohtaamisen kotonaan 0–1, Kiekko-Vantaa vei voiton Tikkurilassa 5–2 ja kaksi viikkoa takaperin Kiekko-Espoo oli Tapiolassa parempi jatkoajalla 1–2.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa torstaina klo 18.30 Metro Areenalla. Ottelua voit seurata Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, Kiekko-Vantaa

Kapteeni sai ketsuppipullon viime ottelussa auki ja teki heti kaksi maalia. Taitava, nopea ja vahva laituri. Muodostanut vahvan ketjun Erkka Seppälän ja Oliver Kiljusen kanssa.

#16 Tommi Takaveräjä, Kiekko-Espoo

Ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen Espoossa jatkoajalla.Viiteen edelliseen peliin tehnyt neljä maalia. Työmyyrä, mutta pystyy tekemään myös tulosta tässäkin sarjassa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 3+9=12

2) Juuso Perttilä 3+9=12

3) Nuutti Viitasalo 3+6=9

4) Julius Valtonen 2+7=9

5) Eetu Mäki 4+3=7

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi:

1) Petteri Villanen 6+4=10

2) Erik Autio 4+6=10

3) Anton Ollikainen 7+1=8

4) Kurtis McLean 3+5=8

5) Emil Oksanen 0+7=7

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä ja kultakypärä Erkka Seppälä lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan puolustaja Nuutti Viitasalo on Mestiksen pakkien pistepörssissä neljäntenä.

– Alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen valittu puolustajalupaus Mico Luoto on tulokkaiden pistepörssissä viidentenä.

Mestis