Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia kotikaukalossa: ”Meidän kevät alkaa viimeistään nyt”

22.01.2019

Kiekko-Vantaa aloittaa kolmen ottelun viikkonsa kotiottelulla Imatran Ketterää vastaan.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskevät yhteen keskiviikon Mestis-kierroksella. Runkosarjan loppusuora häämöttää, joten panokset sen kuin kasvavat.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 34 ottelusta kasaan 46 pistettä. Hallitseva mestari KeuPa on samoissa pisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneena ja paremmalla maalierolla lohipaitojen edellä.

Kiekko-Vantaa lähtee keskiviikkona katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan. Lohipaidoilla on hankalampi jakso tuloksellisesti, sillä kymmenestä edellisestä ottelusta voittoja on kertynyt vain kolme. On sanomattakin selvää, että kurssin on käännyttävä nopeasti jos se mielii pudotuspeleihin.

– Itse olemme tähän tilanteeseen ajauduttu. Meidän täytyy kääntää tämä positiiviseksi. Meidän kevät alkaa viimeistään nyt ja joka pelillä sekä pisteellä on iso merkitys. Se on urheilijalle hienoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on osoittanut tällä kaudella pystyvänsä voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa, mutta otteet ovat ailahdelleet liikaa. Lohipaidoilla on kasassa Mestiksen pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen ja juonikkaan pelintekijän Joona Monton johdolla laadukas materiaali, josta täytyy nyt saada kaikki irti.

Vantaan kiekkoylpeys on yksi sarjan kovimmista vierasjoukkueista, mutta kotikaukalossa on jostain kumman syystä ollut todella vaikeaa. Kymmenestä edellisestä kotipelistä lohipaidat ovat saalistaneet ainoastaan kaksi voittoa.

– Mitään taikatemppuja ei siihen ole, että saadaan voittoja kotonakin. Viime kotipelissä alku oli hyvä ja siitä kannattaa pitää kiinni, että lähdemme viemään peliä rohkeasti. Pitää pystyä tunnistamaan tilanteita, kun täytyy olla nöyrä ja milloin tappaa peli, Mälkiä sanoo.

Toista kautta Mestistä pelaava Ketterä on sarjassa viidentenä. Imatralaiset ovat raapineet 35 ottelusta kasaan 57 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on vain piste.

Suomen Cupin voittoa syksyllä Hartwall Arenalla juhlinut Ketterä on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Viime lauantaina se kärsi kotikaukalossa 3–7-tappion kaikki viisi otteluaan valmentajavaihdoksen jälkeen voittaneelle IPK:lle.

Viidestä edellisestä ottelustaan Maso Lehtosen luotsaama Ketterä on napannut kaksi voittoa. Imatralaiset ovat sarjan kovin kotijoukkue, mutta kolmanneksi huonoin vierasryhmä.

Taitoa ja vääntövoimaa löytyy myös Ketterältä. Siitä pitävät huolen muun muassa kultakypärä Aku Kestilä, ylivoimavirtuoosi Jesse Juntheikki, Ville Vainikainen ja viime kaudella Mestiksen pistepörssin voittanut Jukuri-laina Joona Jääskeläinen.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet kaksi viimeisintä mittelöä. Mestis-historiassa joukkueet ovat taistelleet paremmuudesta seitsemän kertaa ja näistä peleistä voitot ovat Kiekko-Vantaalle 5–2.

– Kovavauhtinen peli on varmasti tulossa. Kaikki kolme edellistä kohtaamista ovat olleet temmoltaan kovia ja tiukkoja kamppailupelejä, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa–Ketterä keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Edelliset kohtaamiset:

5.10.2018 Kiekko-Vantaa–Ketterä 3–4 VL

2.11.2018 Ketterä–Kiekko-Vantaa 2–4

9.1.2019 Ketterä–Kiekko-Vantaa 1–4

Seuraa heitä:

#53 Nico Nurmikanta, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan johtavia puolustajia. Pelaa isoja minuutteja ja rooli on suuri. Kauden ensimmäinen maali vielä tekemättä, mutta se lienee vain enää ajan kysymys. Liikkuu hyvin ja pelaa taitavasti kiekolla.

#20 Valtteri Lipiäinen, Ketterä

Viime kaudella isossa roolissa Peliitoissa ja nousi parrasvaloihin. Takonut junioreissakin kovalla tahdilla pisteitä. Taitava rightin laituri, joka on vaarallinen tekijä hyökkäysalueella.

Tiesitkö?

– Mestiksen viikon pelaajaksi valittu Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan 14 ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Saarelainen johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä.

– Joel Sund on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 29+21=50

2) Joona Monto 11+32=43

3) Joel Sund 11+27=38

4) Erik Embrich 10+8=18

5) Pekka Niemimaa 9+8=17

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Aku Kestilä 16+10=26

2) Valtteri Lipiäinen 8+16=24

3) Jesse Juntheikki 7+17=24

4) Rasmus Hämäläinen 7+17=24

5) Joona Jääskeläinen 10+7=17

Mestis