Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia Kokkolaan

28.11.2019

Kuva: Shaun Duncan

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Hermeksen vieraaksi. Lohipaidat ovat viimeksi voittaneet Kokkolassa kaksi ja puoli vuotta sitten.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskevät yhteen perjantaina Kokkolassa. Luvassa on jälleen tunteita, tuoksuja ja Suomen viihdyttävintä lätkää.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 19 ottelusta kasaan 20 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta lohipaidat ovat voittaneet kaksi.

Lohipaidoilla on alla kolme perättäistä tappiota. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kärsi 4–5-jatkoaikatappion kotikaukalossa Peliittoja vastaan. Vantaalaisten maaleista vastasivat Eetu Torpström, Harri Kainulainen, Petteri Villanen ja Eetu Mäki.

Kiekko-Vantaa on luonut viime aikoina pelistä toiseen runsaasti paljon maalipaikkoja, mutta ei ole onnistunut kääntämään pelejä voitoiksi. Omissa on soinut liikaa ja maalin edustalta vastustaja on saanut lyödä kiekkoa pussiin turhan helposti.

Hermes on sarjassa kuudentena ja raapinut kasaan 17 ottelusta 27 paunaa. Jumalpaidoilla on eroa sarjakärkeen kymmenen pistettä. Viidestä edellisestä kamppailustaan Hermes on napannut kaksi voittoa.

Janne Tuunasen luotsaama Hermes lähtee iltaan kaksi perättäistä tappiota alla, sillä viikonlopun vieraskiertueella se taipui perjantaina Jokipojille 2–8 ja lauantaina SaPKolle 1–4.

Hyökkäysvoimainen Hermes on tunnettu vahvana kotijoukkueena viime vuosina. Jumalpaidat ovat voittaneet kolme edellistä kotiotteluaan.

– Hermes hyökkää todella laadukkaasti neljän ketjun voimin. Meidän pitää puolustaa tehokkaasti ja ottaa heidn suorat hyökkäykset pois ja olla valmis kääntämään peliä nopeasti. Meidän pitää olla pelin sisällä 60 minuuttia ja erikoistilanteissa täytyy parantaa selvästi, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Viime kaudella runkosarjan voittanut, mutta puolivälierissä tippuneella Hermeksellä on kasassa vahva materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa Sport-lainat Samu Markkula, Heikki Harju sekä Santeri Haarala, kapteeni Sebastian Moberg, ykkössentteri Oskari Uomala ja ranskalaishyökkääjä Gabin Ville.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Hermes haki kuukausi takaperin täyden pistepotin nollapelin torjuneen Vilho Heikkisen johdolla 0–3-lukemin Vantaalta.

Hermes–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Kokkolan jäähallissa. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#9 Harri Kainulainen, K-Vantaa

Taitava ja juonikas sentterivirtuoosi on yksi sarjan taitavimmista kiekonkäsittelijöistä. Omaa erinomaisen pelisilmän. Pöllytti verkkoa keskiviikkona komeasti. Heiluuko verkko myös perjantaina Kokkolassa?

#8 Juuso Ketola, Hermes

Porin Ässien sopimuspelaaja on pelannut vahvaa tulokaskautta Mestiksessä. Todella hyvin liikkuva puolustaja on pakkien pistepörssissä yhdeksäntenä. Tukee hyökkäyksiä vahvasti ja laukoo oikealta napakasti.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa on voittanut viimeksi Kokkolassa 15. helmikuuta 2017. Lohipaidat kaatoi tuolloin Hermeksen kahdesti osuneen Julius Rantaeskolan johdolla maalein 3–1.

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Eetu Mäki on tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Mestiksen pistepörssistä laitaurilupaus löytyy sijalta 8. Mäki lähtee otteluun seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä kohtaa viime kauden seuransa ja lähtee iltaan seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Eetu Mäki 8+10=18

2) Joonas Niemelä 9+7=16

3) Harri Kainulainen 6+10=16

4) Petteri Villanen 5+10=15

5) Mikael Saha 5+6=11

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Riku Sihvonen 6+9=15

2) Sebastian Moberg 1+14=15

3) Gabin Ville 3+10=13

4) Henri Limma 8+4=12

5) Jerry Sammalisto 5+7=12

Mestis