Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa jatkamaan pisteputkeaan – vuoden ensimmäinen matsi lauantaina Trio Areenalla

07.01.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina viikon ainoassa ottelussaan Kajaanin Hokin. Kiekko tippuu jäähän Trio Areenalla poikkeuksellisesti jo klo 14.30.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki iskevät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Otteluun ei saa ottaa yleisöä katsomoihin, mutta hallin ravintola Ice Cafe palvelee klo 14–18. Ravintolaan on tuona aikana 10 euron sisäänpääsymaksu. Ravintolaan pääsemiseksi edellytetään koronapassia. Ravintolan sisäänkäynti löytyy urheilutalon puoleiselta ovelta.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 10 ja saalistanut 27 ottelusta kasaan 34 pistettä. Tähtäimessä seuraavaksi on sija yhdeksän, jota pitää hallussaan enää kahden pisteen päässä oleva IPK.

Kiekko-Vantaa päätti vuoden 2021 kahteen perättäiseen voittoon viime viikolla paikalliskamppailuissa Kiekko-Espoosta. Keskiviikkona Trio Areenalla Lohi nappasi 5–1-voiton komealla suorituksella ja seuraavana päivänä Espoossa Kiekko-Vantaa nappasi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3–2-jatkoaikavoiton.

Kiekko-Vantaa lähtee vuoden 2022 ensimmäiseen otteluun viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Kymmenen edellisen ottelun kuntopuntarissa Kiekko-Vantaa on neljäntenä.

Kiekko-Vantaan paras pistemies Miro-Pekka Saarelainen käytti vuoden vaihteessa sopimuksessa olleen ulkomaanoptionsa ja siirtyi Puolan pääsarjaan Katowicen riveihin, jossa jo entuudestaan kiekkoilee lohinutusta tuttu pelintekijä Joona Monto.

Kultakypärän ottaa nyt haltuunsa upeaa kautta pelaava Joni Piipponen, joka on Mestiksen maalipörssissä kolmantena.

Kajaanin Hokki on sarjassa kuudentena ja saalistanut 29 ottelusta 48 pistettä. Tasaisessa kärkiryppäässä Pasi Räsäsen luotsaama syyskauden yllättäjä Hokki on edelleen mukana.

Hokilla vuosi 2021 päättyi kuitenkin neljään perättäiseen tappioon ja kymmenestä edellisestä ottelustaan se on voittanut vain kolme.

Hokki pelaa perjantaina Kooveen vieraana ja matkustaa sitten lauantaiksi Vantaalle.

Hokki on ollut tällä kaudella kovaa töitä tekevä joukkue, jota vastaan ei saa mitään ilmaiseksi. Joukkueesta löytyy taitoa ja kamppailuvoimaa.

Hokin paras pistemies on Oskari Siiki, joka löytyy Mestiksen pistepörssistä viidenneltä sijalta.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. Lokakuussa Kajaanissa Hokki otti 3–2-jatkoaikavoiton Tomi Nikun ratkaisuosusmalla. Joulukuussa Trio Areenalla Kiekko-Vantaa kaatoi Hokin 4–3 rankkareiden jälkeen tehot 1+1 iskeneen Jaakko Kuusiston ja voitto-osuman rankkarista taikoneen kippari Joni Piipposen johdolla.

On sanomattakin selvää, että Kiekko-Vantaa tarvitsee lauantaina jokaisella osa-alueella huippupelin.

– Vanha klassikko eli työmäärä on tärkeä ja meidän täytyy puolustaa hyvin. Kyllä me paikoille pääsemme, mutta kärsivällisesti pitää jaksaa puolustaa, Kiekko-Vantaan kapteeni Joni Piipponen kertoo. 

Kiekko-Vantaa–Hokki lauantaina klo 14.30 Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 14+8=25

2) Kristjan Kombe 2+19=22

3) Niko Mikkola 5+10=15

4) Jaakko Kuusisto 6+8=14

5) Erik Embrich 6+7=13

Mestis