Kiekko-Vantaa jännittävien vaiheiden jälkeen voittoon Heinolassa

21.08.2019

Kiekko-Vantaa kairasi voiton kauden toisessa harjoitusottelussa Peliitoista voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–3. Ratkaisun rankkareissa iski lohinutuille Julius Valtonen.

Kauden toisen harjoitusottelun pelannut Kiekko-Vantaa ja ensimmäistä kertaa tositoimissa harjoituskaudella nähty Peliitat iskivät yhteen keskiviikkona Heinolassa. Kamppailusta kehkeytyi kahden hyvin valmennetun nipun välinen vauhdikas harjoituskauden kohtaaminen, josta ei myöskään taklauksia puuttunut.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun pirteästi ja puolustajalupaus Ville Rautiala veikin lohipaidat 1–0-johtoon tarkalla kudilla etuylänurkkaan hienon sommitelman päätteeksi Keni Karalahden ja Julius Valtosen syötöistä.

Peliitat puolestaan paransi tekemistään erän edetessä ja onnistui tasoittamaan lohipaitojen puolustuspäässä tapahtuneen hetkellisen nukahduksen seurauksena. Atte Antinaho teki peliä ja puolustaja Santeri Koponen tälläsi laatan takanurkkaan.

Toisen erän alku oli puolestaan painajaismainen Kiekko-Vantaan osalta. Peliitat iski 35 sekunnissa kaksi maalia, kun viime kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Sakke Hämäläinen ja puolustaja Toni Hannukkala räppäsivät paikoista limpun pussiin.

Kiekko-Vantaa paransi peliä ja debyttin lohinutussa tehneen puolustaja Samuel Sikstuksen viivalta pommittama nopea kavennus toi vieraat maalin päähän.

– Tultiin hyvin peliin ja vastustaja sai omat mahdollisuutensa ylivoimalla. Toisen erän alku oli kumma juttu, eikä sellaista saisi tapahtua. Pelissä näkyi paljon hyvää ja tämä toimi opetuksena siitä mistä voittamisesta on kyse. Tästä on hyvä jatkaa ja ottaa opiksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi.

Pelin sisällä oli useita jaksoja, jolloin Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua mielin määrin ja pyöritti pitkiä hyökkäyksiä isäntien päädyssä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa määräsi tahdin ja haki vimmatusti tasoitusta. Lopulta se myös sieltä tuli, kun pirteästi pelannut ja ilmaveiviäkin kertaalleen hakenut sentterivirtuoosi Harri Kainulainen takoi ilman maalivahtia 3–3-tasoituksen vain sekunti ennen summeria.

– Todella hyvä kokemus ja osoitus siitä, että loppuun asti pitää taistella aina. Olin tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen ja työmäärään. Kiekollisessa pelissä meillä oli tänään suurimmat haasteet, Welling sanoi.

Kiekko-Vantaa hallitsi jatkoaikaa. Lohipaidoilla oli useita hyviä tekopaikkoja, mutta ratkaisu venyi kuitenkin voittolaukauskilpailuun.

Rankkareissa lohipaitojen sankareiksi nousivat voitto-osuman vispannut Julius Valtonen ja koko Heinolan ryöstänyt Waltteri Ignatjew.

Kiekko-Vantaa jatkaa harjoituskautta perjantaina kotiottelulla tuttua kiistakumppania TUTO:a vastaan. Kiekko tippuu jäähän perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. Liput ovelta 10 euroa.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 3–4 VL (1–1, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1)

1.17 0–1 Ville Rautiala (Keni Karalahti, Julius Valtonen)

6.04 1–1 Santeri Koponen (Atte Antinaho)

20.06 2–1 Sakke Hämäläinen (Matias Mustonen)

20.35 3–1 Toni Hannukkala

22.44 3–2 Samuel Sikstus

59.59 3–3 Harri Kainulainen IM

65.00 3–4 Julius Valtonen VL