Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa jahtaamaan playoff-junaa – keskiviikkona Trio Areenalla vastassa Hermes

28.01.2020

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla Hermeksen.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskevät keskiviikkona yhteen Tikkurilassa. Luvassa on jälleen tunteita, tuoksuja ja Suomen viihdyttävintä lätkää.

– Lähdetään hakemaan tasapainoista 60-minuuttista. Halutaan pelata tasapainoisesti molempiin suuntiin laadukkaasti, kuten teimme Keuruulla viikonloppuna. Lähdetään jatkamaan siitä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 37 ottelusta 44 pistettä. Matkaa pleijaripaikkaan on nyt viisi pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta lohipaidat ovat voittanut kaksi.

Kaikki on edelleen täysin auki playoff-paikan osalta. Kiekko-Vantaa tarvitsee voittoja ja jokainen tietää tilanteen. Keskiviikkona edessä on äärimmäisen iso kamppailu, sillä juuri Hermes on viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla.

Kiekko-Vantaa voitti viime viikon kolmesta ottelustaan kaksi. Edellisessä ottelussaan lauantaina lohipaidat rökitti KeuPa HT:n vieraskaukalossa maalein 7–3.  Vantaalaisten maaleista vastasivat Samuel Sikstus (2+0), Petteri Villanen (2+1), Eetu Mäki (1+0), Harri Kainulainen (1+1) ja Samu Poutanen (1+0).

Kiekko-Vantaa tarvitsee ennen kaikkea otteisiin tasaisuutta. Joka ilta on laitettava parasta pöytään joukkueena.

Lohipaidoilla on mennyt viime aikoina tuloksellisesti heikosti kotikaukalossa, sillä se on hävinnyt neljä edellistä kotimatsiaan. Tähän haetaan pikaisesti muutosta.

– Jo vallitseva tilanne pitäisi sytyttää pelaajat taistelemaan. Se, että päästään pelaamaan himassa neljä ottelua putkeen ja se, että pelaamme jo tietyllä tapaa nyt pleijareita ja vastassa vieläpä ne meidän päävastustajat tässä kohtaa. Innostumisesta ja heittäytymisestä pelille kaikki lähtee, Manninen sanoo.

Viimeisistä pudotuspelipaikoista tappeleva Hermes on sarjassa kahdeksantena ja raapinut 35 ottelusta 49 paunaa. Hermes saapuu Vantaalle viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Edellisessä ottelussa viime lauantaina Hermes kärsi vieraskaukalossa 3–4-jatkoaikatappion IPK:lle. Hermes on puolestaan hävinnyt kolme edellistä reissupeliään.

Janne Tuunasen luotsaama Hermes on materiaaliltaan vahva nippu tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat tällä kaudella olleet muun muassa eniten nollapelejä sarjassa torjunut Vilho Heikkinen, pakiston kiekolliset liiderit Sebastian Moberg sekä Juuso Ketola ja hyökkäyksen kärkeä ovat Oskari Uomala, Riku Sihvonen, Sampo Paulaharju, Gabin Ville, Miika Tiihonen, Samu Markkula ja hienoa tulokaskautta pelaava kultakypärä Eetu Paasovaara.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: lokakuussa Tikkurilassa Vilho Heikkinen nollasi lohipaidat 0–3-lukemin ja marraskuun lopulla sentterivelho Harri Kainulainen ratkaisi kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen Kiekko-Vantaalle ensimmäisen voiton Kokkolassa 4–3-tuloksella jatkoajalla.

– Hermes nojaa hyökkäyspeliin. Siellä on hyviä hyökkääjiä ja hyviä pelaajia kiekon kanssa. Se on vaarallinen nippu, jos puolustamme huonosti. Tehdään yhdessä hommia ja puolustetaan tiiviisti, niin tuloskin on varmasti hyvä, Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa–Hermes keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#6 Samuel Sikstus, K-Vantaa

Viime kauden tehotilaston ykkönen Mestiksessä lukemalla +37. Sikstus kohtaa keskiviikkona entisen seuransa. Isokokoinen puolustaja liikkuu hyvin ja pelaa varmasti kiekolla. Teki lauantaina kaksi maalia KeuPan verkkoon.

#28 Samu Markkula, Hermes

Viime kauden Mestiksen pistepörssin kakkonen Miro-Pekka Saarelaisen jälkeen. Lähti hakemaan läpilyöntiä Sportissa, mutta palasi Hermekseen kesken kauden. Yksi sarjan vaarallisimmista hyökkääjistä.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä. Kainulainen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssin kolmonen ja Eetu Mäki tulokkaiden pistepörssin nelonen.

– Hermeksen maalivahti Vilho Heikkinen on pelannut eniten nollapelejä tällä kaudella (3).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 17+17=34

2) Joonas Niemelä 15+16=31

3) Petteri Villanen 12+17=29

4) Eetu Mäki 11+17=28

5) Julius Valtonen 6+19=25

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Eetu Paasovaara 6+20=26

2) Sebastian Moberg 3+22=25

3) Miika Tiihonen 13+11=24

4) Jerry Sammalisto 5+16=21

5) Juuso Ketola 2+19=21

Mestis