Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtaavat kahdesti revanssiviikonloppuna – ”Kovat pelit tulossa”

15.10.2020

Alkuperäiset Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen revanssiviikonloppuna perjantaina Kupittaalla ja lauantaina Tikkurilassa. Lohipaidat lähtevät hakemaan nälkäisenä kuutta pistettä.

Kun Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtaavat ei se jätä ketään kylmäksi. Viime vuosien arkkiviholliset iskevät yhteen viikonloppuna kahdesti, kun perjantaina taistellaan pisteistä Kupittaalla Marli Areenalla ja lauantaina Tikkurilan Trio Areenalla.

– Kovat kaksi peliä on tulossa. TUTO:n pelaamista käydään enemmän läpi tänään, mutta siellä on aina ollut kova nippu ja he ovat tässä viime aikoina vahvistunut entisestään. Uskon, että kovia kamppailupelejä nähdään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä pistekeskiarvolla 1,8571 ja saalistanut toiseksi eniten pisteitä Mestiksessä. Lohipaidat ovat voittaneet seitsemästä ottelustaan neljä ja kerännyt viidestä pelistä pisteitä. Lohipaidat ovat tehneet toiseksi eniten maaleja ja päästänyt vähiten.

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona kauden kolmannessa paikalliskamppailussa 1–2-tappion jatkoajalla Kiekko-Espoon vieraana. Lohipaitojen maalista vastasi puolustaja Jarkko Pynnönen.

– Kiekollinen peli oli hyvää ja nostimme tasoa viime lauantailta. Laukausten laatuun pitää saada parannusta ja maalinteon tukitoimet laitettava myös kuntoon, Niskanen sanoo.

Parannettavaa riittää varsinkin ylivoimapelaamisen kanssa, sillä se on sarjan toiseksi huonointa. Alivoima sen sijaan on Mestiksen parasta. Ylivoimahyökkäyksiä omiin ei saa tulla, joten kiekon kanssa täytyy olla huolellisempi. 

– Kaikki lähtee siitä, että puolustamme hyvin. Oman pään rallit pitää saada poikki nopeammin ja maalille pitää olla menijöitä ja sinne pitää kiekkoa myös toimittaa. Ylivoima ja alivoima ovat isossa roolissa, Niskanen tietää.

TUTO on sarjassa toiseksi viimeisenä pistekeskiarvolla 0,6667. Tahmean alun kauteen saanut Antti Virtasen luotsaama TUTO on voittanut kuudesta ensimmäisestä ottelustaan yhden. Se on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja päästänyt eniten maaleja omiin.

TUTO on kuitenkin vahvistunut viime viikkoina huomattavasti, kun joukkuueeseen liittyivät NHL-seura New York Rangers -puolustaja Tarmo Reunanen ja hyökkäykseen tulivat Tappara-lainat Lassi Vanhatalo ja Petteri Puhakka. Tällä viikolla TUTO julkaisi TPS-paidassa viime kaudella pelanneen keskushyökkääjän Elias Karvosen sopimuksen.

TUTO:lla on tälläkin kaudella kasassa kilpailukykyinen joukkue kasassa. Turkulaisten avainpelaajia edellä mainittujen ohella ovat muun muassa ykkösvahti Kari Piiroinen, puolustajat Mikke Levo, Kristian Tuohilampi ja Jere Karlsson sekä hyökkääjät Juho Virtanen, Mikko Laine ja Matias Lehtonen.

TUTO–Kiekko-Vantaa klo 18.30 Marli Areenalla. Ottelua voit seurata Ruutu -palvelusta.

Joukkueet kohtaavat lauantaina Tikkurilan lauantai-illan huumassa. Hanki liput kuumaan koitokseen TÄÄLTÄ.

Seuraa heitä:

#34 Nuutti Viitasalo, K-Vantaa

Pakkien pistepörssin kakkonen Mestiksessä. Aloittanut kauden hyvin, pelannut isoja minuutteja ja ottanut kehitysaskelia. Liikkuu hyvin, pelaa omassa päässä jämäkästi ja kiekko pysyy lavassa. Kohtaa vanhan seuransa.

#12 Tarmo Reunanen, TUTO

NHL-seura New York Rangersista lainalla. Oli viime kaudella Lukossa todella hyvä. Onnistui heti kauden ensimmäisessä ottelussa maalinteossa. Liikkuu hyvin ja on taitava kiekolla.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 2+6=8

2) Erkka Seppälä 2+5=7

3) Nuutti Viitasalo 1+6=7

4) Julius Valtonen 0+7=7

5) Juho Jokiharju 3+2=5

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Poikola 4+1=5

2) Jere Karlsson 2+3=5

3) Waltteri Hopponen 0+4=4

4) Mikko Laine 2+1=3

5) Juho Virtanen 1+2=3

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan maalivahti Samuel Jukuri johtaa Mestiksen torjuntatilastoa prosentilla 96,81%

– Kiekko-Vantaan puolustaja Nuutti Viitasalo on Mestiksen pakkien pistepörssissä toisena.

– Kiekko-Vantaan Jarkko Pynnönen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa maalin.

Mestis