Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ja Suomi-sarjajoukkue HC Giants iskevät yhteen Suomen Cup -avauksessa

03.09.2019

Kiekko-Vantaa aloittaa urakkansa jääkiekon Suomen Cupissa keskiviikkona Trio Areenalla. Vastaan asettuu mielenkiintoinen Suomi-sarjajoukkue HC Giants.

Jääkiekon Suomen Cup on täällä ja Mestis-joukkueet hyppäävät mukaan tällä viikolla. Kiekko-Vantaa aloittaa oman urakkansa keskiviikkona kotiottelulla Suomi-sarjajoukkue HC Giantsia vastaan. Kolmannen vaiheen lohkon täydentää Forssan Palloseura, joka kohdataan lauantaina vieraskaukalossa. Lohkon voittaja etenee puolivälieriin.

– Lähdemme hyvillä mielin Suomen Cupiin. Tarvitsemme koko ajan lisää kokemuksia joukkueena. Nyt saamme jälleen lisää dataa siitä missä menemme. Aina kun pelipaita vedetään päälle, niin lähdetään voittamaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut kolme. Viime torstaina lohipaidat kärsivät 2–6-tappion hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraana. Peliesityksissä on ollut paljon hyvää harjoituskaudella, mutta tekemistäkin riittää vielä. Palaset alkavat kuitenkin hiljalleen loksahtaa paikoilleen.

– Töitä on tehty ja ollaan opittu, mutta vielä on hommia ja opittava edessä. Pelissä on paljon asioita mitä pitää saada paremmaksi, mutta olen hyvillä mielin. Tekemisessä näkyy niitäkin asioita, joita haluamme siinä näkyvän. Kovaa maata on jo jalan alla, jonka päälle pystymme rakentamaan lisää, Welling sanoo.

Lohipaitojen harjoituskauden pistepörssiä johtaa sentterivirtuoosi Harri Kainulainen, joka on tehtaillut neljään otteluun tehot 3+2. Kainulaisen takana ovat tehot 2+3 saalistanut Julius Valtonen ja tehot 1+3 kerännyt Oliver Kiljunen. Puolustajalupaus Ville Rautiala on pyssyttänyt kolme maalia.

Kaksinkertainen Mestiksen hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ei ole menestynyt Suomen Cupissa kahdella edellisellä kaudella kovinkaan mairittelevasti. Toissa kaudella tie tyssäsi neljännesvälieriin ja viime kaudella lohipaidat jäivät kolmannen vaiheen lohkossaan kakkoseksi.

HC Giants on Kiekko-Vantaalle uusi tuttavuus. Seura nousi viime kaudelle kakkosdivisioonasta Suomi-sarjaan. Viime kaudella ”Hollolan Jätit” säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta.

– Jokunen entuudestaan tuttu pelaaja siellä on, mutta ei meidän tekeminen keskity nyt vastustajaan. Keskittyminen on oman tekemisen parantamisessa, Welling kertoo.

HC Giants tiputti Suomen Cupin toisessa vaiheessa jatkosta ennakkosuosikki Porvoon Huntersin ja kakkosdivisioonajoukkue KJT Haukat. Leijona-luotsi Jukka Jalosen pojan Jesper Jalosen luotsaama ryhmä kaatoi KJT Haukat maalein 6–2, mutta taipui Huntersille 1–3. Viime kaudella Mestis-karsinnoissakin ollut Hunters hävisi kuitenkin KJT-Haukoille, joten HC Giants meni jatkoon paremman maalieron turvin.

”Hollolan Jäteissä” pelaa tuttuja nimiä Mestis-kaukaloistakin, kuten yli 500 ottelua tässä sarjassa pelannut hyökkääjä Ville-Matti Koponen. Joukkueessa nähään myös ulkomaalaisväriä, kun kaukalossa viilettävät slovakkipakki Michal Zak, serbialaissentteri Viktor Kastel, jenkkihyökkääjä Kyle Moore ja unkarilaishyökkääjä Zoltan Nagy. Muita Mestis-taustaisia pelaajia ovat muun muassa puolustajat Perttu Hynönen ja Aki Vainio sekä hyökkääjät Jesse Häkkinen, Saku Aavajoki, Juho Veneskari ja kapteeni Tomi Stylman. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Nuorten SM-liigassakin Jukureissa hyvää jälkeä tehnyt laitahyökkääjä Mikael Vasara

Kiekko-Vantaa–HC Giants keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Liput otteluun ovelta 10 euroa, erityisryhmiltä 5 euroa ja lapset ilmaiseksi sisään. Ruutanoiden kausikortti kattaa myös Suomen Cupin ottelut.

Seuraa heitä:

#14 Joonas Niemelä, K-Vantaa

Taitava ja juonikas laitahyökkääjä on väläytellyt harjoituskaudella. Pystyy näyttäviin ratkaisuihin kiekon kanssa. Hyvä ylivoimapelaaja ja tärkeä palanen joukkueelle.

#18 Jesse Häkkinen, HC Giants

Peliitoistakin tuttu laitahyökkääjä oli tehokas viime viikon Suomen Cupin otteluissa. Tärkeä palanen HC Giantsille alkavalla kaudella. Oikealta laukova hyökkääjä ei pelannut viime kaudella laisinkaan, mutta latoi toissa kaudella 21 ottelussa kakkosdivisioonassa 70 tehopistettä.

Mestis