Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT kuuden pisteen ottelussa

26.01.2019

Kiekko-Vantaan taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu lauantaina hallitsevan Mestis-mestarin KeuPa HT:n vieraana. Jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Lohipaidat murskasivat hallitsevan mestarin sarja-avauksessa Trio Areenalla taikuri Joona Monton johdolla maalein 5–0 ja Keuruulla lokakuussa Waltteri Ignatjew nollasi kotijoukkueen 2–0-vierasvoitossa. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä nähtiin marraskuun lopulla Tikkurilassa ja silloin KeuPa vei pisteet tasaisen väännön jälkeen lukemin 1–2.

Lähtökohdat kauden neljänteen keskinäiseen mittelöön ovat kiistatta herkulliset, sillä molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelipaikoista.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 36 ottelusta 48 pistettä. Matkaa yhden ottelun vähemmän pelanneeseen edellä olevaan RoKiin on kolme pistettä.

Lohipaidat kaatoi keskiviikkona Mestiksen maali- ja pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen osumalla kotikaukalossa Ketterän jatkoajalla 1–0. Perjantaina vieraskiertueen avausottelussa sarjakärki Hermes ratkaisi ottelun ylivoimaosumillaan ja löi Kiekko-Vantaan lopulta tylyin 1–6-lukemin.

Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi kovin vierasjoukkue. Kotikaukalossa lohipaidat ovat puolestaan toiseksi huonoin.

Vantaan kiekkoylpeys on pelannut ailahtelevasti läpi kauden. Parhaimmillaan se on soittanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa. Lauantaina Keuruulla Simo Mälkiän miehistöltä vaaditaan kurinalaista ja ehjää 60-minuuttista.

KeuPa HT on sarjassa yhdeksäntenä. Hallitseva mestari on raapinut 33 ottelusta kasaan 46 pistettä. KeuPa on siis pelannut kolme ottelua vähemmän kuin Kiekko-Vantaa ja se on kahden pisteen päässä lohipaidoista. Lauantain mittelöä voidaan siis pitää kuuden pisteen koitoksena.

KeuPa on levännyt koko viikon. Edellisessä ottelussaan viime lauantaina se löi sarjanousija Kooveen kotiyleisön edessä maalein 4–1.

Keuruulaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Niko Härkösen luotsaama joukkue on kärsinyt kauden aikana maalinteko-ongelmista, mutta vastaavasti se on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa. Se on myös pelannut läpi kauden todella hyvää alivoimaa.

KeuPa on sarjan seitsemänneksi kovin kotijoukkue ja vastaavasti kolmanneksi huonoin kotijengi. Kiekko-Vantaa on Keuruun jääpalatsissa onnistunut vuosien varrella melko hyvin.

KeuPa–Kiekko-Vantaa tänään klo 17 Keuruun jääpalatsissa. KeuPa-legenda Taneli Maasalon paita nousee ennen peliä hallin kattoon.

Edelliset kohtaamiset:

28.9.2018 Kiekko-Vantaa–KeuPa HT 5–0

12.10.2018 KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 0–2

24.11.2018 Kiekko-Vantaa–KeuPa HT 1–2

Seuraa heitä:

#8 Miro-Pekka Saarelainen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan oma kasvatti palaa viime kauden seuransa kotihalliin, jossa juhli mestaruutta. Johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä. Hurja 15 ottelun mittainen pisteputki katkesi perjantaina Kokkolassa. Sarjan paras ja tulikuumin hyökkääjä hätyyttelee seuran yhden kauden piste-ennätystä.

#9 Teemu Huttu, KeuPa

Löytää taidokkaasti lapoja. Tekee hienosti peliä, mutta osaa myös itsellä viimeistellä. Ratkaisi viime keväänä Mestis-mestaruuden KeuPalle. Tärkeä tulosyksikön sentteri keuruulaisille.

Tiesitkö?

– Joukkueet ovat kohdanneet Mestis-historiassa 21 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaan hyväksi 11–10.

– Miro-Pekka Saarelainen on enää seitsemän pisteen päässä Markku Takalan nimissä olevasta Kiekko-Vantaan yhden kauden piste-ennätyksestä Mestis-aikakaudella.

– KeuPa jäädyttää seurahistorian toisen paitansa, kun seuraikoni ja hienon Mestis-uran pelannut ex-hyökkääjä Taneli Maasalon (numero 21) paita nousee kaattoon. Seurahistorian ensimmäinen jäädytetty paita oli nykyisen apuvalmentajan Kari Rautakorven (numero 13).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 30+21=51

2) Joona Monto 11+33=44

3) Joel Sund 11+28=39

4) Erik Embrich 10+8=18

5) Pekka Niemimaa 9+8=17

KeuPan sisäinen pistepörssi:

1) Teemu Huttu 8+17=25

2) Jesse Pelamo 10+14=24

3) Janne Kumpulainen 9+12=21

4) Valtteri Pihlajamäki 7+13=20

5) Paavo Tyni 5+13=18

Mestis