Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ja Hokki kohtaavat perjantaina Kajaanissa

03.02.2022

Kiekko-Vantaan vieraskiertue jatkuu perjantaina Kajaanissa, jossa taistellaan todella tärkeistä pisteistä.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki iskevät yhteen perjantaina Kajaanissa. Edessä on äärimmäisen tärkeä kamppailu. Lohipaitojen on laitettava parasta pöytään joukkueena ja oltava tehokkaita maalipaikoissa.

Kiekko-Vantaa matkustaa torstain aikana Kokkolasta Kajaaniin. Lohipaidat kaatoivat keskiviikkona hienolla taistelulla Hermeksen maalein 4–1. Vantaalaisten maaleista vastasivat Jaakko Kuusisto, Roope Elimäki, Eemeli Laine ja Joni Piipponen. Maalissa Samuli Tervo oli erinomainen. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 10 ja saalistanut 34 ottelusta 45 pistettä. Sarjasijoituksen määrittävä pistekeskiarvo on 1,324. Matkaa kuuden parhaan joukkoon on nyt yhdeksän pistettä.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Lohipaitojen täytyy löytää illasta toiseen keinot voittaa hinnalla millä hyvänsä.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on kapteeni Joni Piipponen, joka on saalistanut 33 ottelussa tehot 17+13=30. Kultakypärä Piipponen on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

Kajaanin Hokki on sarjassa sijalla seitsemän ja saalistanut 34 ottelusta 54 pistettä. Alkukauden positiivinen yllättäjä on poiminut pisteitä keskiarvolla 1,588.

Joulukuun jälkeen Hokilla on kuitenkin ollut vaikeampaa ja esitykset ovat ailahdelleet. Viidestä edellisestä ottelusta Pasi Räsäsen luotsaama ryhmä on voittanut kaksi.

Keskiviikkona Hokki kärsi Joensuun Kiekko-Poikien vieraana 0–5-tappion, joten perjantaina nähdään Kajaanissa varmasti ärsytetty kotijoukkue.

Hokin paras pistemies on Oskari Siiki, joka nakuttanut 34 ottelussa tehot 17+18=35. Siiki on Mestiksen pistepörssissä kuudentena.

Hokilla on tähän sarjaan työteliäs ja iskukykyinen joukkue. Kiekko-Vantaan täytyy olla valmis heti alusta saakka ja puolustaa hyvin.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Kaikki ovat olleet maalin pelejä. Voitot niistä ovat Kiekko-Vantaalle 2–1.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Puolustaja Jaako Manninen ja hyökkääjäKristjan Kombe ovat todennäköisesti jälleen valmennuksen käytettävissä.

Hokki–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Kajaanin jäähallissa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 17+13=30

2) Kristjan Kombe 3+19=22

3) Niko Mikkola 6+12=18

4) Erik Embrich 6+11=17

5) Roope Elimäki 6+11=17

Tiesitkö?

– Roope Elimäki on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Elimäki on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 2+3.

– Kapteeni Joni Piipponen on kolmen ottelun maali- ja pisteputkessa. Piipponen on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 3+2.

– Kiekko-Vantaan alivoima on sarjan parasta (88,29%)

Mestis