Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa iskukykyisellä joukkueella mielenkiintoiseen Mestis-kauteen

22.09.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaalla on kasassa kaudelle 2021–22 vahva ryhmä, josta löytyy sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

Kiekko-Vantaan osalta Mestiksen runkosarja starttaa perjantaina kotiottelulla ja paikalliskamppailulla Kiekko-Espoota vastaan.

– Onhan tätä odotettu, että päästään pelaamaan pisteistä ihan tosissaan. Treenipelit ja Suomen Cup antoi meille hyvää dataa pelaajista. Ja todella hienoa, että yleisö pääsee halliin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaa ei päässyt harjoituskaudella pelaamaan yhdessäkään ottelussa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Välillä mentiin pakon edessä kolmella ketjulla. Lohipaidat voittivat seitsemästä harjoituskauden ottelusta neljä.

– Eihän se tietysti optimaalinen tilanne ollut meille, mutta turha mennä sen taakse. Treenasimme hyvin sillä porukalla joka meillä aina oli kasassa. Nyt olemme saaneet treenata tovin ihan täydellä rosterilla ja olemme valmiita aloittamaan runkosarjan, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaa eteni viime kaudella kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin. Valmennus säilyy samana, mutta pelaajistoon tuli paljon vaihtuvuutta.

– Meiltä lähti kahdeksan jätkää Liigaan mikä on hyvin. Saimme tälle kaudelle juuri sellaisia pelaajia mitä tänne olemme halunneet, Niskanen sanoo.

Kasassa on joukkue, jolla on potentiaalia menestyä. Kärkiosaamista löytyy jokaiselta osa-alueelta ja ryhmässä on kokeneita Mestis-pelaajia ja nuoria lupauksia, jolla on kova halu eteenpäin.

– Meillä on paljon kiekollista osaamista, luisteluvoimaa ja viime kauteen verrattuna meillä on enemmän kamppailuvoimaa. Uskon, että meiltä nähdään kaukalossa raikasta, reipasta ja tehokasta menoa kaukalossa, Niskanen kuvailee.

– Runkosarjassa tavoite on olla tietysti mahdollisimman korkealla ja pleijarit on sitten oma maailmansa. Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Ensin meidän täytyy pelata hyvä runkosarja, mennä pienin askelin eteenpäin ja sitten keväällä esittää parasta lätkää, Niskanen sanoo.

Koe tuhansien tarinoiden Mestis ja hanki liput kuumaan sarja-avaukseen perjantaille TÄSTÄ.

 

Mestis