Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi perjantaina Peliittoja

04.03.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla Peliitat. Edessä on iso kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. 

Kiekko-Vantaalla on edessä tärkeä kahden ottelun viikko. Lohipaidat kohtaavat perjantaina kotikaukalossa Peliitat ja lauantaina Mestiksen El Clasicossa vierasottelussa TUTO:n.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 23 ottelussa 34 paunaa. Pistekeskiarvo on 1,48, kun runkosarjaa on jäljellä kuuden ottelun verran. Ohipeleihin ei siis ole enää varaa, jos suoran pudotuspelipaikan haluaa saavuttaa.

– Olemme takamatkalla syksyn takia. Olemme pelanneet hyvin tauon jälkeen, mutta sen hyvän vireen jatkumisen eteen pitää tehdä töitä. Kaikki kuusi jäljellä olevaa runkosarjapeliä ovat meille todella tärkeitä, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Mika Niskasen luotsaama Kiekko-Vantaa on raapinut tauon jälkeen kuudesta ottelusta viisi voittoa ja kuuluu sarjan kuumimpiin joukkueisiin.

Kiekko-Vantaa koki viime perjantaina kotona 2–4-tappion sarjajumbo FPS:lle, mutta lauantaina se rökitti Kooveen Trio Areenalla vakuuttavasti 6–1.

– Lähdemme tällä viikolla jatkamaan sitä tekemistä, jota tältä joukkueelta nähtiin lauantaina Kooveeta vastaan. Haemme aktiivista, aloitteellista ja ehjää 60-minuuttista ja jos siihen pääsemme, niin olemme vahvoilla, Manninen sanoo.

Lohipaitojen tehonyrkkinä on häärännyt läpi kauden maallitykki Oliver Kiljusen, maestro Erkka Seppälän ja samettikätisen kapteenin Julius Valtosen muodostama hyökkäyskentällinen. Taustalta onnistumisia on viime aikoina tullut myös muille ketjuille ja se onkin positiivinen asia.

Kiekko-Vantaan täytyy saada perjantaina koneesta jälleen kaikki irti heti alusta saakka. Puolustuspelaamisen pitää olla tiivistä ja hyökkäyspäässä vaaditaan tehokkuutta. Kiekollinen huolellisuus on myös avainsana Peliittoja vastaan.

Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä ja tappelee vielä viimeisistä pleijaripaikoista. Eniten maaleja päästänyt Peliitat on raapinut kasaan 25 ottelusta 27 paunaa. Pistekeskiarvo on 1,08.

Peliitat on ollut myös tauon jälkeen erittäin vahva. Vesa Petäjän valmentama joukkue on napannut kuudesta ottelusta neljä voittoa.

Viime viikolla se kaatoi perjantaina kotonaan sarjakärki Kiekko-Espoon jatkoajalla 2–1, mutta koki lauantaina 3–4-tappion FPS:lle vieraskaukalossa.

Peliittojen materiaali ei ole sarjan nimekkäimpiä, mutta sitä ei voi aliarvioida yhtään. Joukkueen avainpelaajia ovat ykköstorjuja Kristian Tamminen, pakiston Jere Vertanen, Toivo Pennanen ja RoKista tullut Kasperi Torikka sekä hyökkäyksen Markus Lahtinen, Joel Kerkkänen, Erno Ripatti ja taiturimainen Pelicans-laina Leevi Tukiainen.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Kolme viikkoa takaperin lohipaidat hakivat Heinolasta arvokkaan 4–3-vierasvoiton Eetu Peltolan, Mico Luodon ja kahdesti osuneen Christian Silfverin maaleilla.

– Peliitat on työteliäs ja kurinalainen joukkue. Heillä on myös vahva vaihe tauon jälkeen. Mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi, Manninen muistuttaa.

Kiekko-Vantaa–Peliitat perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Matsia voit seurata Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#12 Erkka Seppälä, Kiekko-Vantaa

Huipputaitava ja juonikas pelintekijä. Hyvä syöttövalikoima, mutta osaa viimeistellä myös itse. Tauon jälkeen kuuteen otteluun 3+5. Sentterivirtuoosin pelaaminen on näyttävää ja tehokasta.

#20 Markus Lahtinen, Peliitat

Viime kaudella lohinutussa pelannut laitahyökkääjä on pelannut tehokasta kautta isossa roolissa Peliitoissa. Laukaus lähtee terävästi ja vahvuudet löytyvät hyökkäyspäästä. Tauon jälkeen kuuteen otteluun tehot 4+3.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Julius Valtonen 8+18=26

2) Erkka Seppälä 8+18=26

3) Oliver Killjunen 14+9=23

4) Juuso Perttilä 5+15=20

5) Eetu Peltola 5+8=13

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Leevi Tukiainen 6+9=15

2) Markus Lahtinen 5+9=14

3) Joel Kerkkänen 7+6=13

4) Joona Lankinen 1+11=12

5) Oscar Lemström 5+6=11

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Juuso Perttilä on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kolmeen edelliseen otteluun Perttilä on saalistanut tehot 2+2.

– Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 44 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 26–18.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen nousi viime lauantaina neljällä syöttöpisteellään Mestiksen pistepörssissä kuudenneksi.

Mestis