Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi Peliittoja Trio Areenalla – ”Taisteleva ja heittäytyvä Kiekko-Vantaa nähdään”

26.11.2019

Kiekko-Vantaa palaa kotikaukaloon, kun se kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla Heinolan Peliitat. Lohipaidat pyrkivät takaisin voittojen tielle.

Neljän ottelun voittoputken jälkeen alla on kaksi tappiollista kamppailua. Viime perjantaina sarjakakkonen Koovee haki pisteet tylyllä vieraspelillä Tikkurilasta ja lauantaina lohipaidat taipuivat tasaisessa kamppailussa sarjakolmosen KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja raapinut 18 ottelusta kasaan 19 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on nyt seitsemän pistettä.

Lohipaidoilla oli viime viikolla haasteita maalinteon kanssa ja myös oman maalin edustalla. Näihin asioihin on muun muassa keskitytty alkuviikon treeneissä.

Kiekko-Vantaan valmennustiimi vahvistui A-nuorissa vahvaa jälkeä tehneellä Jani Mannisella. Tuusulalaisluotsi jatkaa myös edelleen Nuorten SM-liigapaikassa kevätkaudelle kiinni olevan Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentajan paikalla.

– Todella innolla ja odottavin mielin hyppäsin tähän mukaan. Uusi sarja ja uusi joukkue, enkä ole ennen kesken kauden tullut mukaan. Tuplarooli vaatii itseltä paljon, sillä toimintaympäristöt A-nuorissa ja Mestiksessä ovat erilaiset, Jani Manninen kertoo.

Manninen tuo oman osaamisensa päävalmentaja Kari Haakanan valmennustiimiin.

– Pyrin antamaan kaiken tuen Kassulle. Olemme yhdessä puitu peliä ja sen kehittämistä. Kaiken mitä Kassu tarvitsee, niin annan sen eteen 110 prosenttia, Manninen tuumaa.

Keskiviikon vastustaja Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä. Vesa Petäjän luotsaama ryhmä on raapinut 16 ottelusta kasaan 13 pinnaa.

Peliitat saapuu Vantaalle neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viime viikolla se hävisi keskiviikkona vieraissa Hermekselle 4–5 ja lauantaina kotikaukalossa Jokipojille maalein 2–4.

Peliitoilla ei välttämättä ole sarjan kovin materiaali, mutta sitä ei ole syytä aliarvioida. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat alle 20-vuotiaiden maajoukkuemaalivahti Jasper Patrikainen, puolustajat Santeri Koponen, Aapo Ahola sekä Paavo Tyni ja hyökkääjät Pasi Kouvalainen, Kiekko-Vantaan kasvatti Aleks Haatanen, Pelicans-laina Samuel Salonen ja Nuorten SM-liigan parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu ykkössentteri Sakke Hämäläinen.

– Peliittojen pelaamista on käyty läpi, mutta suurin osa meidän fokuksesta on omassa tekemisessä. Meidän täytyy jatkaa samalla tavalla kuin viime aikoina. Taisteleva ja heittäytyvä Kiekko-Vantaa varmasti nähdään, Manninen sanoo.

Peliitat vei joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen jännittävien vaiheiden jälkeen Heinolassa maalein 3–2 kahdesta osuneen Joonas Uimosen johdolla. Lohipaitojen molemmat osumat viimeisteli tuolloin taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä.

Kiekko-Vantaa–Peliitat keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan.

Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa).

Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Shine Protect Kiillotusvaha on todella suorituskykyinen ja antaa likaa suojaavan ja erittäin vettä hylkivän vaikutuksen maalipinnalle. Vaha antaa maalipinnalle erittäin syvää kiiltoa ja pitkäaikaista suojaa.

Seuraa heitä:

#12 Jolle Nikander, K-Vantaa

– Jokereiden A-nuorten kapteeni Jolle Nikander tekee Mestis-debyyttinsä. Nakuttanut tällä kaudella Nuorten SM-liigassa 27 ottelussa tehot 9+19=28. Juonikas hyökkäyspään peluri. Toisen poleven kiekkoilija, sillä Jarkko pelasi SM-liigassa 475 ottelua HPK:n, Tapparan, Lukon ja Ilveksen riveissä.

#44 Aapo Ahola, Peliitat

– Peliittojen kultakypärää kantava puolustaja on laadukas kiekollinen puolustaja. Kiekko-Vantaan junioreista ponnistanut Ahola on pelannut tehokkaan alkukauden. Vaarallinen ylivoimalla. Plusmiinustilasto yksi sarjan huonoimmista –13. Viime kaudella seitsemän liigaottelua.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Joonas Niemelä on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa ja viiden ottelun mittaisessa maaliputkessa.

– Tulokkaiden pistepörssissä toisena oleva Eetu Mäki lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 41 kertaa. Voitot näistä ovat Kiekko-Vantaalle 25–16.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Eetu Mäki 7+9=16

2) Joonas Niemelä 9+6=15

3) Harri Kainulainen 5+10=15

4) Petteri Villanen 4+9=13

5) Mikael Saha 5+6=11

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Aapo Ahola 4+6=10

2) Sakke Hämäläinen 4+5=9

3) Samuel Salonen 4+5=9

4) Matias Mustonen 4+4=8

5) Samu Kaasinen 4+2=6

Mestis