Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona Kooveeta huippukamppailussa

10.12.2019

Kiekko-Vantaa aloittaa tärkeän kolmen ottelun viikon keskiviikkona kotiottelulla Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Odotettavissa on kahden äärimmäisen laadukkaan joukkueen kohtaaminen, eikä tunteita ja tuoksuja tule varmasti tälläkään kertaa puuttumaan.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtaavat toisensa joulukuussa peräti neljä kertaa. Tämä on niistä näytöksistä ensimmäinen.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja kerännyt 22 ottelusta kasaan 26 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä.

Lohipaidat ovat keränneet neljästä edellisestä ottelustaan pisteitä ja voittanut niistä kaksi. Viime lauantaina kaksinkertaisen Suomen mestarin Kari Haakanan luotsaama Kiekko-Vantaa kukisti KeuPa HT:n Tikkurilassa maalein 3–1.

Lohipaidoilta maaliverkkoja heiluttivat upeaa tulokaskautta pelaava Petteri Villanen, uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa sivaltanut sentterilupaus Konsta Hirvonen ja luottopuolustaja Eetu Torpström. Tolppien välissä Waltteri Ignatjew torjui maagisen ottelun.

– Meillä on nyt hyvä jakso menossa. Peli kehittyy pienin askelin oikeaan suuntaan. Voittopeli alla antaa uskoa ja voimaa tulevaan, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on viime aikoina petrannut rutkasti puolustuspeliään, mutta ruuvia on vieläkin varaa kiristää. Hyökkäyspäässä vaaditaan vielä lisää tylyyttä ja röyhekyttä maalipaikoissa.

– Puolustuspelin tehokkuus ja tylyys ovat asioita, joita meidän täytyy vielä parantaa, jotta saamme vastustajan hyökkäykset poikki ja käännettyä sitä kautta peliä nopeammin. Sitä kautta pystymme varmasti myös tuottamaan enemmän maalipaikkoja hyökkäyspäässä, jonne tarvitsemme lisää tehokkuutta ja tylyyttä, Manninen sanoo.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa taiturimainen sentterivirtuoosi Harri Kainulainen. Myös taikuri Joonas Niemelän johtama kentällinen on ollut viime aikoina erittäin tehokas.

Loukkaantumissumasta kärsivä Kiekko-Vantaa ei ole vielä tällä kaudella onnistunut Kooveeta kaatamaan. Tamperelaiset veivät alkukaudesta ensimmäisen kohtaamisen Hakametsässä maalein 6–3 ja lähes kolme viikkoa takaperin Koovee haki täyden pistepotin maalivahti Eetu Mäkiniemen ansiosta 1–5-lukemin.

Koovee on sarjassa toisena ja raapinut 22 ottelusta kasaan 42 paunaa. Matkaa sarjakärjessä porskuttavaan IPK:hon on kolme pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta perinteikäs tamperelaisseura on kerännyt kolme voittoa. Koovee saapuu Vantaalle puolestaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Viime kaudella sarjajumboksi jäänyt ja karsintojen kautta Mestis-paikkansa uusinut Koovee on tehnyt sarjassa eniten maaleja. Koovee teki tälle kaudelle huomattavia satsauksia niin pelaajarintamalle että valmennukseen, eikä se ole suinkaan yllätys, että Miikka Kuuselan luotsaama ryhmä on mukana kärkikahinoissa.

Ilveksen kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä, mutta myös Tapparan liiga-avuilla täydennetyltä Kooveelta löytyy laadukas, tulivoimainen ja nimekäs materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykkkösvahti Eetu Mäkiniemi, tehopuolustaja Jimi Kuronen, liigakonkari Mikko Pukka, maalitykki Miika Heikkilä, viime kaudella LeKissä hurjaa jälkeä tehnyt Janne Seppänen, pistelinko Anton Ollikainen ja ykkössentterin viittaa kantava kultakypärä Otto Mäkinen.

– Koovee pelaa todella hyökkäysvoittoista jääkiekkoa. Heidän hyökkäyspelaaminen on mielikuvituksellista ja sitä on vaikea ennakoida sekä puolustaa. Oleellista on pysyä pelin sisällä ja olla nöyrä sekä tyly molemmissa päissä kaukaloa, Manninen linjaa.

Kiekko-Vantaa–Koovee keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Otteluisäntänä toimii Veripalvelu. 

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan. Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, K-Vantaa

Taitava hyökkääjä kohtaa viime kauden seuransa. Näppärä kiekonkäsittelijä ja vauhtia piisaa. Ei ole vielä päässyt samanlaiseen pistetahtailuun kuin viime kaudella ja preseasonilla. Taklaa kovaa ja tekee töitä joukkueen eteen illasta toiseen ihailtavalla tasolla.

#35 Eetu Mäkiniemi, Koovee

Paluu Koovee-paidassa Trio Areenalle. Pelannut huikealla tasolla läpi kauden. Kiekko-Vantaan kasvatti on Mestiksen torjuntatilaston ykkönen. Ilveksen sopimusvahti oli viimeksi Tikkurilassa erinomainen.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 12 kertaa. Voitot ovat Kooveelle 7–5.

– Kiekko-Vantaan sentterilupaus Konsta Hirvonen on päässyt kahdessa edellisessä pelaamassaan ottelussa tehopisteille.

– Kooveen Jere Helenius on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia, joista neljä on syntynyt Kiekko-Vantaata vastaan.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 8+10=18

2) Eetu Mäki 8+10=18

3) Petteri Villanen 7+11=18

4) Joonas Niemelä 9+8=17

5) Mikael Saha 5+6=11

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Otto Mäkinen 5+18=23

2) Janne Seppänen 7+13=20

3) Anton Ollikainen 7+13=20

4) Miro Nalli 8+9=17

5) Miika Heikkilä 10+6=16

Mestis