Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona Jokipoikia – ”Puheet teoiksi”

14.01.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla huipputärkeässä ottelussa Jokipojat.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskevät yhteen keskiviikkona Tikkurilan valoissa. Odotettavissa on kiihkeä kamppailu sarjapisteistä, eikä mitään saa kaukalossa tälläkään kertaa ilmaiseksi. Luvassa on jälleen draamaa ja rytinää.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 32 ottelusta kasaan 39 pistettä. Matkaa pleijaripaikkaan on yhdeksän pinnaa. Jokainen peli ja piste on viimeistään nyt elintärkeä.

Toissa viikolla Kiekko-Vantaa pesi niin Ketterän kuin SaPKon ja nappasi täydet kuusi pistettä. Viime viikolla puolestaan lohipaidat hävisivät kovan taistelun jälkeen vieraskaukalossa Ketterälle kuin lauantaina hurjasta hallinnasta huolimatta kotona RoKille.

Tekemistä riittää jokaisella osa-alueella vielä, mutta etenkin otteluiden lähdössä, hyökkäyspään tehokkuudessa ja erikoistilannepelaamisessa.

– Lähdetään parantamaan joukkueena. Viisikon työskentely on saatava taas yhtenäiseksi, niin silloin tapellaan taas voitosta ketä vastaan tahansa tässä sarjassa, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

– Ei ole oikotietä siihen, että peliin saadaan hyvä lähtö ja joukkue pelaa ehjän 60-minuuttisen. Sitoutuneisuus pitää saada kaikille tässä joukkueessa tappiin ja laittaa puheet teoiksi, Manninen sanoo.

Jokipojat on sarjassa viidentenä ja tappelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Eroa sarjakärki Kooveeseen on 11 paunaa. Viidestä edellisestä ottelustaan ärjypaidat ovat voittaneet kolme ja keränneet neljässä pisteitä.

– Jokipojat on valmentajansa näköinen joukkue, eli erittäin työteliäs ja yritteliäs. Siellä on paljon yksilötaitoa ja hyvät veskarit. Meidän pitää laittaa parasta pöytään jokaisella osa-alueella, Manninen tietää.

Jokipojilla on kasassa tällekin kaudella nimekäs ja kilpailukykyinen joukkue, josta ei taitoa ja maalintekovoimaa puutu. Joukkueen avainpelaajia ovat lohipaidastakin tuttu Lassi Raitanen, kapteeni Esa Lehikoinen, luottopuolustaja Ville Räsänen ja hyökkäyspään artistit Joonas Larinmaa, Matias Varttinen, Jaakko Kuusisto, Tatu Kokkola ja Miro Väänänen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Mehtimäen hornankattilassa: lokakuun lopussa ärjypaidat kukisti Kiekko-Vantaan EVU-kasvatti Saku Kivisen jatkoaikaosumalla 4–3 ja joulukuussa Jokipojat oli kotonaan piirun verran tehokkaampi 4–3-lukemin.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa heitä:

#14 Joonas Niemelä, K-Vantaa

Yksi sarjan taitavimmista hyökkääjistä. Kiekko tottelee lavassa, jalka liikkuu ja juonikkuutta riittää. Näppärä pelaaja kiekon kanssa. Lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

#75 Jaakko Kuusisto, Jokipojat

Tehokasta kautta pelaava nopea, taitava ja maalinälkäinen laituri. Vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella. Kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa iltaan.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet toisensa Mestis-historiassa toisensa 63 kertaa. Voitot ovat näistä 36–26 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

– Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipoikien kultakypärä Matias Varttinen on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja Miro Väänänen kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 15+14=29

2) Joonas Niemelä 14+11=25

3) Petteri Villanen 9+15=24

4) Eetu Mäki 9+15=24

5) Julius Valtonen 5+16=21

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 13+18=31

2) Jaakko Kuusisto 15+14=29

3) Miro Väänänen 8+20=28

4) Joonas Larinmaa 5+19=24

5) Saku Kivinen 13+10=23

 

Kuva: Shaun Duncan

Mestis