Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona Hermestä – "Oma tekeminen keskiössä"

22.10.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa Trio Areenalla keskiviikkona Atte Mäkisen edustaman Kokkolan Hermeksen. Lohipaidat lähtevät hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskevät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Odotettavissa on jälleen Suomen viihdyttävintä lätkää, tunteita ja tuoksuja.

– Iso ja tärkeä peli meille. Omaa peliä täytyy pystyä parantamaan paljon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä ja kerännyt yhdeksästä ottelusta seitsemän pistettä. Matkaa kahdeksan parhaan joukkoon on kolme pistettä ja neljän parhaan joukkoon 10 pistettä.

Kiekko-Vantaalla on kasvojen pesun paikka. Viime viikolla se hallitsi molempia otteluitaan mielin määrin, mutta taipui loppuhetkien maaleilla ja käteen jäi vain luu.

Lohipaidoilla on varaa kiristää ruuvia jokaisella pelin osa-alueella. Varsinkin puolustuspelaamisen on parannuttava, sillä päästettyjä maaleja on eniten koko sarjassa. Hyökkäyspäähän tarvitaan vähintään napsu lisää röyhkeyttä maalintekoon.

– Haluan nähdä huomenna todella sitoutuneen, nälkäisen ja joukkueen edun mukaisesti pelaavan Kiekko-Vantaan, Welling linjaa.

Viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden voittanut Kiekko-Vantaa hakee keskiviikkona kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Lohipaidat ovat pelanneet nyt neljä ottelua kotiyleisön edessä ja keränneet niistä vain yhden pisteen. Maalin tappioita on tullut peräti kolme. Lohipaitojen täytyy pystyä kääntämään tiukkoja pelejä jatkossa voitoiksi.

Hermes on sarjassa kahdeksantena ja raapinut kahdeksasta ottelusta kasaan 10 pistettä. Jumalpaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja kerännyt neljästä pisteitä. Hermes on latonut kolmanneksi eniten maaleja sarjassa.

Hermestä luotsaa tälläkin kaudella Janne Tuunanen. Viime kauden runkosarjavoittaja on nimekäs nippu myös nyt. Hermeksen avainpelaajiin kuuluvat Juho Korhonen, kapteeni Sebastian Moberg, Ässä-laina Juuso Ketola sekä hyökkääjät Oskari Uomala,Atte Mäkinen, ranskalaissentteri Gabin Ville ja Mestiksen pistepörssissä kolmantena oleva Riku Sihvonen.

– Hermes on hyvä joukkue, jolta löytyy hyökkäysvoimaa. Meidän on turha keskittyä kuitenkaan liikaa vastustajaan, vaan isoin asia meille on oman tekemisen parantaminen ja suoritusvarmuuden löytäminen, Weliing sanoo. 

Kiekko-Vantaa ja Hermes kohtasivat viime kaudella neljä kertaa. Hermes voitti niistä kolme ja Kiekko-Vantaa vain yhden.

Kiekko-Vantaa–Hermes keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Hanki liput edullisemmin ennakkoon täältä. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Seuraa heitä:

#16 Eetu Mäki, K-Vantaa

Tulokkaiden pistepörssin kolmonen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Oikealta laukova laituri kohtaa kasvattajaseuransa. Jalka liikkuu, kädet käy ja tulosta syntyy.

#19 Atte Mäkinen, Hermes

Energinen laituri on aloittanut kauden erinomaisesti Kokkolassa ja takonut kahdeksassa ottelussa tehot 3+8. Mestiksen pistepörssin vitonen. Tekee valtavasti töitä joukkueen eteen, repii, raastaa, taklaa, ärsyttää, taistelee ja laittaa limppua pussiin. Kohtaa kasvattajaseuransa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on päässyt kuudesta edellisestä ottelusta viidessä tehopisteille. Kuuteen edelliseen otteluun taitava sentteri on nakuttanut tehot 4+5.

– Kiekko-Vantaan laiturilupaus Eetu Mäki lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Mäki on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

– Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa eniten alivoimamaaleja (3 kpl).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 4+5=9

2) Joonas Niemelä 4+3=7

3) Eetu Mäki 3+4=7

4) Mikael Saha 2+5=7

5) Ville-Valtteri Mustonen 2+4=6

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Riku Sihvonen 5+6=11

2) Atte Mäkinen 3+8=11

3) Gabin Ville 3+5=8

4) Juuso Ketola 1+7=8

5) Oskari Uomala 4+3=7

Mestis