Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakemaan puolivälieräpaikkaa Forssan lauantai-iltaan

06.09.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina Suomi-sarjajoukkue Forssan Palloseuran vieraaksi jääkiekon Suomen Cupin otteluun. Panoksena on paikka ensi viikolla pelattavissa puolivälierissä.

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina jääkiekon Suomen Cupissa Forssan Palloseuran. Panoksena on paikka kahdeksan parhaan joukossa.

– Voitto mielessä lähdetään reissuun. Tulee varmasti ihan erilainen ottelu kuin keskiviikkona, eikä kyllä päästä yhtä helpolla nyt. Kaikki lähtee siitä jälleen, että jokainen on valmis pelaamaan ja keskitytään siihen meidän omaan tekemiseen. FPS on kärkinelikossa Suomi-sarjassa ja heille kotipeli, niin varmasti he tulevat kovaa, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Kari Haakana kertoo.

Lohipaidat aloittivat urakkansa Suomen Cupissa keskiviikkona voittamalla Suomi-sarjajoukkue HC Giantsin kotiyleisön edessä maalein 10–2. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat hattutempun jo avauserässä iskenyt Aleksi Halme (3+1), kahdesti osunut Mikael Saha (2+0), Samu Poutanen (1+2), tehot 2+2 saalistanut Julius Valtonen, puolustaja Roope Reini (1+1) ja maalitilinsä lohinutussa avannut Keni Karalahti (1+0). Taiturimainen sentteri Harri Kainulainen juoni kolme syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaa on pelannut nyt harjoituskauden aikana viisi ottelua, joista se on voittanut neljä. Lohipaitojen peliesityksissä on ollut paljon lupaavia piirteitä, mutta vielä on kuitenkin töitäkin tehtävänä.

– Oikeaan suuntaan olemme menossa. Jokaista osa-aluetta täytyy kuitenkin työstää ja parantaa. Aikaa on vielä, mutta ei loputtomasti, Haakana tuumii.

Kaksinkertainen Mestiksen hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ei ole menestynyt Suomen Cupissa kahdella edellisellä kaudella kovinkaan mairittelevasti. Toissa kaudella tie tyssäsi neljännesvälieriin ja viime kaudella lohipaidat jäivät kolmannen vaiheen lohkossaan kakkoseksi.

FPS kuuluu Suomi-sarjan parhaimmistoon. Viime kaudella Asko Rantasen luotsaama ryhmä oli runkosarjassa viides ja eteni pudotuspeleissä neljän parhaan joukkoon. FPS on tuttu seura myös Mestis-ajoilta, sillä seura nähtiin sarjassa kausina 2000–07.

Joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet Suomen Cupin palattua 2017 kiekkokalenteriin. Tuolloin Kiekko-Vantaa raapi Forssasta 2–0-voiton Miro Mäkisen ja Viljami Wacklinin osumilla ja pudotti FPS:n jatkosta.

FPS:n avainpelaajia tällä kaudella ovat Suomi-sarjan parhaisiin veskareihin lukeutuva Petrus Lintonen, viime kaudella TUTO-paidassa aloittanut Joona Tala sekä hyökkääjät Jyri Waajakoski, Miku Ronkainen, Jukka-Pekka Kurtelius, lohipaitojen juonikkaan sentterin Mikael Sahan pikkuveli Niklas Saha ja Kiekko-Vantaan riveissä koeajalla keväällä ollut Kristian Kause. Tulosta Forssassa odotetaan myös latvialaishyökkääjiltä Peteris Pujatsilta ja Raivo Freidenfeldsiltä.

Mestis-seura TUTO:n kanssa yhteistyötä tekevä  FPS aloitti Suomen Cupin viikko sitten kaatamalla vieraissa Rocketsin lukemin 10–4 ja kotihallissa kaatui Laitilan Jyske 5–1-lukemin.

– Se mitä heistä tiedetään on vihreät peliasut ja hallin keltaiset valot, Haakana virnistää.

Kiekko-Vantaa–FPS perjantaina klo 17.30 Forssan jäähallissa.

Seuraa heitä:

#44 Samu Poutanen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan A-nuorissa viime kaudella loistanut työteliäs sentteri on pääsemässä koko ajan paremmin vauhtiin ja Mestiksen vaatimustasolle. Paukutti keskiviikkona upean osuman. Tekee luotettavasti töitä kahteen suuntaan ja on vahva aloittaja. Heiluttaako verkkoa myös lauantaina Forssassa?

#94 Miku Ronkainen, FPS

Vikkelä laitahyökkääjä, jolla potentiaalia pisteiden tekoon. Forssan Palloseuran oma kasvatti oli tehokas viime kevään Suomi-sarjan pudotuspeleissä ja saanut onnistumisia jo harjoituspeleissäkin. Takoi kaudella 2016–17 HPK:n A-nuorissa 46 ottelussa tehot 20+21=41 ja oli voittamassa Suomen mestaruutta. Nakuttanut kahteen ensimmäiseen Suomen Cupin matsiin tehot 3+4.

Mestis