Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakemaan kolmatta perättäistä vierasvoittoa Heinolaan

17.10.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Heinolassa niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa Peliitat. Lohipaidat lähtevät jahtaamaan kolmatta perättäistä vierasvoittoa.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen perjantaina Heinolassa – jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä ja saalistanut seitsemästä ottelusta yhtä monta pistettä. Suunta on kuitenkin ylöspäin, sillä neljästä edellisestä ottelusta voittoja on kertynyt kaksi, tilillä on yksi jatkoaikatappio ja maalin tappio hallitsevalle Mestis-mestarille Ketterälle. Matkaa neljän parhaan joukkoon on tällä hetkellä viisi pistettä.

– Kova peli tulossa. Uskon, että edessä on kovavauhtinen kamppailupeli. Nyt mitataan meidän kärsivällisyyttä ja pelin ehjänä pysymistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Viime ottelussa lauantaina Kiekko-Vantaa kukisti vieraskaukalossa KeuPa HT:n upean peliesityksen jälkeen maalein 2–1. Lohipaitojen maalilla Aleksanteri Heiskanen oli jälleen maaginen ja maaliverkkoa heiluttivat Eetu Mäki ja Ville-Valtteri Mustonen.

–  Edellinen peli toimii meille mallina siitä millaisia meidän pitää olla ja mitä voittaminen tällä tasolla vaatii. Pelissä näkyi ne asiat mistä olemme puhuneet tekemisen tasolla, Welling sanoo.

Kiekko-Vantaa on ottanut sarjassa eniten jäähyjä. Perjantaina Heinolassa on pysyttävä pois jäähyboksista, mikäli lohipaidat haluavat taistella voitosta. Vieraskaukalossa täytyy olla tylyn tehokas, puolustaa tiiviisti, minimoida virheet ja kiekonmenetykset.

Lohipaidat ovat onnistuneet viime otteluissa laajalla rintamalla hyökkäyspäässä. Kultakypärää kantaa juonikas pelintekijä Harri Kainulainen, joka lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. 25-vuotisjuhlakautta viettävän Kiekko-Vantaan paras maalintekijä on kolmesti osunut laiturilupaus Eetu Mäki.

– Hyvä viikko treenien osalta. Olemme pystyneet viilaamaan pelin kehityskohteita ja valmistutumaan perjantain peliin. Joukkue on harjoitellut hyvin ja valmistautuminen on sujunut hyvin, Welling tuumii.

Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä. Vesa Petäjän luotsaama joukkue on raapinut viidestä pelaamastaan ottelusta neljä pistettä. Peliitat on kerännyt kolmesta ottelusta pisteitä ja harjannut yhden voiton, mutta täyttä pistepottia se ei ole vielä kertaakaan ottanut.

Peliitat on kunnostautunut alkukaudella hyvänä erikoistilannejoukkueena, sillä heinolalaisten ylivoima on sarjan neljänneksi tehokkainta ja alivoima kolmanneksi parasta.

Peliitat on Kiekko-Vantaan tapaan uusiutunut tälle kaudelle rajusti. Kasasassa on nuorekas ja hyvin liikkuva ryhmä.

Peliittojen avainpelaajia ovat Pelicans-vahti Jasper Patrikainen, puolustajat Paavo Tyni,Santeri Koponen ja Kiekko-Vantaan junioreistakin tuttu Aapo Ahola sekä hyökkääjistä viime kauden paras pistemies Pasi Kouvalainen, Kiekko-Vantaan kasvatti Aleks Haatanen sekä Nuorten SM-liigan parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Sakke Hämäläinen.

Kesken viime kauden Peliittojen päävalmentajaksi Pelicansin A-nuorista tullut Vesa Petäjä sai joukkueen jo viime kauden lopulla hyvään iskuun, mutta sarjapaikan se joutui uusimaan kuitenkin karsintojen kautta. Heinolalaisten voidaan odottaa olevan hankala vastustaja tällä kaudella kenelle tahansa.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat harjoituskaudella toisensa kahdesti. Lohipaidat voittivat molemmat kohtaamiset.

Peliitat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#18 Joonas Valkonen, K-Vantaa

Jämäkästi puolustava Joonas Valkonen on pelannut hienosti alkukaudella ja tuonut oman mausteensa alakertaan. Ollut myös erittäin tehokas, sillä kerännyt viiteen pelattuun otteluun tehot 2+2.

#20 Paavo Tyni, Peliitat

Taitava kiekollinen puolustaja oli viime kaudella erinomainen hopeajoukkueessa KeuPa HT:ssa. Aloitti kauden HPK:ssa ja teki uransa ensimmäisen liigamaalinsa, muttei saanut sopimusta. Sarjan eliittipakkeja kiekollisesti.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Joel Sund pelaa uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa.

– Kiekko-Vantaan alivoima on sarjan huonointa (76,19%), mutta lohipaidat ovat tehneet eniten alivoimamaaleja sarjassa (3). Kiekko-Vantaa on ottanut eniten jäähyjä ja kakkosia koko sarjassa.

– Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat viime kaudella neljä kertaa. Lohipaidat voittivat niistä kolme.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 2+5=7

2) Eetu Mäki 3+2=5

3) Mikael Saha 2+3=5

4) Ville-Valtteri Mustonen 2+2=4

5) Roope Reini 2+2=4

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Samuel Salonen 2+3=5

2) Matias Mustonen 1+3=4

3) Aapo Ahola 1+3=4

4) Aleks Haatanen 2+1=3

5) Severi Lahtinen 1+2=3

Mestis