Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa

10.10.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla Rovaniemen Kiekon. Lohipaidat lähtevät hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Vaikka pelataankin alkukautta, niin jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

– Keskittyminen on täysin omassa pelaamisessa, että saamme kaiken irti joukkueesta ja pelaamme hyvin ja kun pelaamme riittävän hyvin, niin uskon tuloksen olevan meidän kannalta hyvä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viimeistä edellisenä. Lohipaidat ovat keränneet kauden viidestä ensimmäisestä ottelustaan yhden voiton.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikonloppuna kuitenkin hyvää jääkiekkoa. Perjantaina Savonlinnassa lohipaidat harjasivat kauden ensimmäisen voiton 7–3-lukemin SaPKosta. Lauantaina siipirikkoisenakin lohipaidat laittoivat hallitsevan mestarin Ketterän todella ahtaalle ja olisivat ansainneet illasta kiistatta enemmän.

Lohipaitojen täytyy parantaa etenkin puolustuspelaamista, erikoistilannepelaamista ja kiekollista huolellisuutta. Työmoraali on ollut nyt hyvällä tasolla ja sitä sen täytyy olla myös jatkossa.

– Meidän täytyy parantaa ihan kokonaisvaltaisesti. Hyökkäyspeliä pitää saada vahvemmaksi ja määrätietoisemmaksi. Puolustuspeliä pitää terävöittää ja saada jämäkkyyttä siihen. Pelin kanssa pitää olla huolellisempi ja turhat virheet täytyy karsia, Welling sanoo.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa luottosentteri Mikael Saha. Tehoja on viime peleissä tullut laajalla rintamalla ja se on hyvä asia. Muun muassa sentterivirtuoosi Harri Kainulainen avasi maalihanat Ketterää vastaan ja työnteon ruumiillistuma Ville-Valtteri Mustonen lapioi uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kiekko-Vantaan sairaslista on edelleen valitettavan pitkä, mutta helpotusta tuovat puolustaja Eetu Torpströmin ja hyökkääjä Oliver Kiljusen toipumiset pelikuntoon. Myös puolustaja Joonas Valkonen jatkaa lohinutussa.

– Olemme huilanneet rankan alun jälkeen nyt, treenattu hyvin ja valmistauduttu peleihin. Vähän rikkonaista on ollut, sillä meillä on loukkaantumisia ja sairasteluja ollut, Welling sanoo.

RoKi on sarjassa viimeisenä. Maanteiden shamaanit ovat saalistaneet neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi pistettä, mutta kauden avausvoitto antaa vielä odottaa.

RoKi on Kiekko-Vantaan tavoin myös saanut latailla akkuja ja harjoitella alkuviikosta. Edellisessä ottelussa lauantaina Peliitat haki Lappi Areenalta 3–4-voiton rankkareiden jälkeen.

RoKilla on edessä peräti kolmen perättäisen ottelun viikonloppu. Perjantaina napapiirin kiekkoylpeys pelaa Vantaalla, lauantaina Turussa ja sunnuntaina Tampereella.

RoKia valmentaa tälläkin kaudella Santeri Immonen, joka vei seuran viime keväänä ensimmäistä kertaa Mestiksessä pudotuspeleihin. Joukkueen runko on säilynyt hyvin ja siirtomarkkinoilta mukaan on tarttunut myös useita mielenkiintoisia nimiä.

RoKin avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Paavo Hölsä, puolustajat Niko Mikkola, Samuli Rahikainen ja Ville Väinölä sekä hyökkääjät Olli Iisakka, Kasper Elo, Sport-laina Miro Lehtimäki, HPK:sta pelipaikkaa kesällä hakenut Niko Lahtinen ja kultakypärä Olli-Matti Järvelä.

RoKin mielenkiintoisimpia uusia nimiä ovat lohinutussa toissa kaudella hyökännyt Viljami Wacklin, kanadalaispakki Riley Stadel, Kiekko-Vantaan riveissä Mestis-hopeaa keväällä 2017 voittanut voimalaituri Patrik Moisio ja pätkäsopimuksella joukkueessa pelaava Nico Manelius.

– RoKia olemme katsoneet videolta ja varmasti nälkäinen ryhmä sieltä tulee vastaan yhtä lailla. Keskittyminen on kuitenkin täysin omassa tekemisessä, eikä vastustajan tekemisessä, Welling linjaa.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja RoKi kohtasivat neljä kertaa. Voitot menivät näistä tasan 2–2. Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet 20 kertaa ja voitot näistä ovat Kiekko-Vantaalle 12–8.

Kiekko-Vantaa–RoKi perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Liput ennakkoon hankit täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan. Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan. Shine Protect Kiillotusvaha on todella suorituskykyinen ja antaa likaa suojaavan ja erittäin vettä hylkivän vaikutuksen maalipinnalle. Vaha antaa maalipinnalle erittäin syvää kiiltoa ja pitkäaikaista suojaa.

Seuraa heitä:

#52 Eetu Torpström, K-Vantaa

Taitava kiekollinen puolustaja tekee paluun kaukaloon. Liikkuu hyvin, avaa peliä taidokkaasti ja tuo oman mausteensa myös ylivoimapeliin.

#10 Niko Mikkola, RoKi

Torpströmin tavoin hyvä kiekollinen puolustaja tähän sarjaan. Neljään pelattuun otteluun saalistanut tehot 1+1. Pelasi viime kevään pudotuspeleissä todella hyvää lätkää.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Mikael Saha 2+3=5

2) Harri Kainulainen 2+3=5

3) Roope Reini 2+2=4

4) Eetu Mäki 2+2=4

5) Joonas Niemelä 2+1=3

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Olli-Matti Järvelä 2+2=4

2) Turkka Pumpanen 2+1=3

3) Eetu-Santeri Koivunen 1+1=2

4) Olli Iisakka 1+1=2

5) Kasper Elo 1+1=2

Mestis