Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakemaan kauden avausvoittoa Hakametsään

29.09.2021

Kuva: Toni Takala

Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan torstaina kauden avausvoittoa Kooveen vieraaksi legendaariseen Hakametsän jäähalliin.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikolla kaksi ottelua. Perjantain kotiavauksessa lohipaidat pelasivat vahvan kamppailun, mutta taipui Kiekko-Espoolle jatkoajalla lukemin 1–2. Lauantaina Kiekko-Vantaa ei ollut lähelläkään omaa tasoaan Savonlinnassa ja koki 1–4-tappion SaPKon vieraana.

Jokaisella osa-alueella on parannettava lauantaista. Kaksi tehtyä maalia yhtä moneen peliin on myös aivan liian vähän voittaakseen pelejä.

– Ihan ehdoton ykkösjuttu on palauttaa meidän tekeminen sille tasolle missä me tiedetään sen olevan ja missä se kuuluu olla. Pelataan sovitusti ja yhdessä joukkueena. Luisteluun perustuva pelaaminen hyökkäys- ja puolustussuuntaan kiekolla ja ilman kiekkoa on saatava takaisin, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa Mestiksen pudotuspeleissä sen historiassa esiintynyt Koovee pelasi viime viikolla kaksi ottelua ja hävisi molemmat. Kotiavauksessa se taipui 1–4-lukemin Peliitoille ja lauantaina FPS:n vieraana maalein 2–6.

Koovee on uusiutunut myös tälle kaudelle. Päävalmentajaksi saapui Sveitsissä valmennusoppinsa saanut, entinen huippuhyökkääjä Vesa Viitakoski. Myös vaihtuvuus pelaajistossa on ollut suurta.

Kooveen avainpelaajia ovat muun muassa kapteeni Jeremi Wehmas sekä hyökkäyksen ykköstähdet Janne Seppänen ja Juho Liuksiala.

– Meillä on keskiössä oma tekeminen. Koovee on hyvin kooveemainen joukkue, eli hyökkäysalueella juonikkuutta riittää, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaan täytyy torstaina olla terävimmillään ja pelata hyvin joukkueena molempiin suuntiin.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtasivat viime kaudella kuusi kertaa toisensa ja voitot menivät tasan 3–3. Mestis-historiassa seurat ovat kohdanneet yhteensä 21 kertaa ja voitot niistä ovat Kooveelle 12–9.

Koovee–Kiekko-Vantaa torstaina klo 18.30 Hakametsän jäähallissa. Ottelun näet C Moresta.

Seuraa heitä:

#19 Santeri Aalto, K-Vantaa

Raamikas sentteri oli harjoituskaudella erittäin pirteä. Kohtaa torstaina viime kauden seuransa. Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan eri rooleissa.

#17 Joona Korhonen, Koovee

Vasta 18-vuotias Ilves-laina. Debytoi Mestiksessä jo viime kaudella, mutta nyt rooli on suuri Kooveen hyökkäyksessä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Tommi Laakso 1+0=1

2) Joni Piipponen 1+0=1

3) Miro-Pekka Saarelainen 0+1=1

4) Roope Elimäki 0+1=1

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Eppu Varjamo 1+1=2

2) Henri Tuominen 1+1=2

3) Joona Korhonen 1+0=1

4) Santeri Sillanpää 0+1=1

5) Jesper-Juhani Ilvessuo 0+1=1

Mestis