Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastamaan sarjakärkeä – ”Kaikki pitää tehdä hyvin ja huolella”

12.12.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonloppuna vieraskiertueelle. Perjantaina vastassa on sarjakärki Iisalmen Peli-Karhut ja lauantaina kovassa vireessä oleva Jokipojat.

Kiekko-Vantaa lähtee vieraskiertueelle viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa ja kaksi hienoa kotivoittoa alla. Viime lauantaina kaatui KeuPa HT Tikkurilassa 3–1-lukemin ja keskiviikkona lohipaidat kukisti Kooveen maalein 5–3.

Kiekko-Vantaa on saalistanut 23 ottelusta kasaan 29 paunaa. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspelipaikkaan kuusi pistettä.

Vantaan kiekkoylpeys on parantanut peliään valmentajavaihdoksen jälkeen ja tehoja on löytynyt niin sentterivirtuoosi Harri Kainulaisen, kultakypärä Joonas Niemelän kuin sentterilupaus Konsta Hirvosenkin ketjuilta. Vielä riittää kuitenkin pelaamisen kanssa varaa kiristää ruuvia.

– Klassinen vastaus, mutta voimme parantaa ihan jokaisella osa-alueella. Meidän pitää ymmärtää mitä se vaatii, että jänne kestää 60 minuuttia ja miten pelata johtoasemassa laadukkaasti. Peruspaletti pitää säilyä ja pelin kehittyä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina sarjakärki IPK:n ja lauantaina kuntopuntarin kärkipään joukkueisiin kuuluvan Jokipojat. Maalivahtipelin täytyy olla timanttia, puolustuksen tiivistä, boksista pitää pysyä pois ja hyökkäyspäässä maalipaikat pitää käyttää tylysti.

– Kuusi pistettä reissusta vaatii sen, että koko paketti on kunnossa. Tärkeää on se, että pelaamme tilanteen, vaihdon, erän ja ottelun kerrallaan. Jos olemme tehneet asiat huolella ja hyvin pelien sisällä, niin meidän on mahdollisuus palata Vantaalle kuuden pisteen kanssa, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa matkustaa Iisalmeen vasta pelipäivänä, mutta se on tuttu juttu joukkueelle.

– Jätkät on tottunut siihen tässä sarjassa, enkä usko sen olevan meille mikään ongelma, Manninen tuumii.

IPK on sarjan piikkipaikalla ja raapinut 22 ottelusta kasaan 45 pistettä. Sijat 1–4 ovat tällä hetkellä neljän pisteen sisällä toisistaan. IPK on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja ja päästänyt kolmanneksi vähiten.

IPK on hurjassa vireessä, sillä se on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelustaan seitsemän ja kerännyt kaikista vähintään pisteen.

Kotikaukalossa Niko Härkösen luotsaama IPK on voittanut kahdeksan ottelua putkeen. Viimeksi Peli-Karhut on jäänyt kotona ilman pisteitä lähes kaksi kuukautta sitten.

– Ihan kaikki pitää tehdä hyvin ja huolella. Sarjakärki vastassa, eikä nyt riitä vain se, että hyökätään hyvin. Pitää pelata kurinalaisesti ja sitkeästi. Liikaa ei keskitytä vastustajaan, vaan fokus on omassa tekemisessä, Manninen sanoo.

Alkuviikon huilannut ja treenannut IPK vei joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuun lopussa Iisalmessa maalein 6–0. Lohipaidoilla on siis varmasti hampaankolossa ja revanssin paikka.

IPK:lla on laadukas nippu tällä kaudella. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat muun muassa ykköstorjuja Henri Kiviaho, tehopuolustaja Saku Kinnunen, ranskalaispakki Hugo Gallet, luottopuolustaja Ville Järvinen sekä hyökkääjät Lauri Huhdanpää, Jere-Matias Alanen, Timi Lahtinen, Mikko Juusola, kapteeni Aatu Hämäläinen, läpimurtokautta pelaava Niki Koskinen ja liigakonkari Ilkka Pikkarainen.   

IPK–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Iisalmen jäähallissa. Kotisohville ottelun tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#60 Konsta Hirvonen, Kiekko-Vantaa

– Taitava, vikkelä ja luotettava sentteri on päässyt hyvään vauhtiin loukkaantumisen jälkeen. Kolmeen edelliseen otteluun nakuttanut tehot 1+3. Tekee peliä, oikeita ratkaisuja kiekolla ja pelaa tunnolisesti kahteen suuntaan.

#22 Niki Koskinen, IPK

– Yksi kauden kovimmista läpimurtopelaajista tässä kohtaa kautta. Napauttanut jo 10 maalia ilman ylivoima-aikaa. Luotettava sentteri pelaa hyvin kahteen suuntaan. KooKoon junioreissa hyvää jälkeä.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen nousi tulokkaiden pistepörssissä toiseksi.

– Kiekko-Vantaan sentterilupaus Konsta Hirvonen on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan mailataituri Julius Valtonen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 13 kertaa. Voitot näistä ovat 7–6 Kiekko-Vantaalle.

– Kiekko-Vantaan Joonas Niemelä nousi Mestiksen maalipörssissä viidenneksi.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joonas Niemelä 11+9=20

2) Harri Kainulainen 9+10=19

3) Petteri Villanen 7+12=19

4) Eetu Mäki 8+10=18

5) Julius Valtonen 2+10=12

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Ilkka Pikkarainen 9+12=21

2) Niki Koskinen 10+7=17

3) Lauri Huhdanpää 7+10=17

4) Jere-Matias Alanen 7+9=16

5) Saku Kinnunen 4+12=16

Mestis