Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa Mestis-klassikossa TUTO:n – ”Pelin vaatimus kovenee”

25.02.2020

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Mestis-klassikkoon KHL-kokemuksella vahvistuneen TUTO:n vieraaksi.

Alkuperäiset ja yhtäjaksoisesti Mestistä pelanneet Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen keskiviikkona Marli Areenalla.

Panoksia riittää, sillä Kiekko-Vantaa haluaa välttää karsinnat ja havittelee vielä viimeistä pleijaripaikkaa. TUTO puolestaan vääntää kotiedusta pudotuspeleihin.

– Hyvillä mielin sunnuntain voitokkaan pelin jälkeen lähdetään haastamaan TUTO:a. Meidän pitää ymmärtää, ettei siitä pelistä saa tuloksen osalta mitään mukaan. Vastassa on yksi tämän hetken parhaimmista joukkueista ja pelin vaatimus kovenee huomattavasti. Meidän pitää saada sama ralli päälle kuin sunnuntaina; energistä, vapautunutta, tehokasta ja voittavaa lätkää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 45 ottelusta kasaan 54 pistettä. Matkaa pleijaripaikkaan on yhdeksän pistettä, kun taas takana RoKi hengittää niskaan pisteen päässä ja Peliitat neljän pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle sunnuntaina murskattuaan kotiyleisön edessä Peliitat maalein 7–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Petteri Villanen (1+1), Mikael Saha (2+0), Roope Niskanen (1+0), Eetu Mäki (1+1) ja Julius Valtonen (2+0). Oliver Kiljunen vietti kolmen syöttöpisteen sunnuntai-iltapäivän puhdetta.

– Siitä voimme ottaa itseluottamusta ja henkisen puolen asioita mukaan, mutta siihen tulokseen emme voi jäädä kiinni, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut Mannisen alaisuudessa nyt kuusi ottelua ja voittanut niistä kaksi ja kärsinyt neljä maalin tappiota. Puolustuspelaaminen on mennyt valtavasti eteenpäin, erikoistilannepelaaminen on terävöitynyt ja sunnuntaina hyökkäyspelissä näkyi juuri niitä asioita mitä pitääkin.

TUTO on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 45 ottelusta kasaan 76 paunaa. Matkaa kakkossijaan on vain piste. Sijat 2–6 on tällä hetkellä kahden pisteen sisällä toisistaan. Sarjakärkeen TUTO:lla on matkaa 12 pistettä.

Entisen liigatähden ja TUTO-legendan Antti Virtasen luotsaama TUTO on yksi sarjan kuumimmista joukkueista juuri nyt. Se on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja on tällä hetkellä 12 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Edellisen kerran TUTO on jäänyt ilman pisteitä 11. tammikuuta Kajaanissa.

TUTO on ollut erittäin vahva kotikaukalossa, sillä kuudesta edellisestä kotipelistään se on voittanut viisi. Viime perjantaina se kaatoi kotonaan jatkoajalla syöksykierteeseen ajautuneen Kooveen maalein 2–1.

TUTO:lla on laadukas ja nimekäs materiaali tähän sarjaan. TUTO vahvisti joukkuettaan jo aiemmin sentterivelho Alexander Nikulinilla, mutta siirtorajan kynnyksellä pakistoon liittyi vielä yli 400 KHL-ottelun kokemuksella, jääkaappi-pakasti -yhdistelmä Dmitry Megalinskiy ja HIFK:n A-nuorista tullut Jasper Rannisto.

TUTO:n avainpelaajia ovat myös pakiston luottosoturit Jere Karlsson, Jere Rouhiainen ja jäähykuningas Mikke Levo sekä hyökkäyksen ykköstykit Juho Virtanen, Niko Ahoniemi, kaksi edellistä kautta lohinutussa viettänyt Erik Embrich, Oskari Siiki ja kultakypärää kantava Tappara-laina Lassi Vanhatalo.

Jos Kiekko-Vantaa tylsytti kokonaan sunnuntaina Peliittojen sarjan parhaan ylivoiman, niin samaan pitää pystyä myös. TUTO:n ylivoima on sarjan toiseksi kovin, joten boksista ei peliä voiteta tälläkään kertaa.

– TUTO:n ylivoimassa on juonikkuutta ja taitoa todella paljon ja se on ollut nousujohteista vieläpä. Se heidän yv-pelaaminen pitää huomioida, muttei se saa ohjata meidän pelaamista. Meillä alivoima on toiminut viime aikoina todella hyvin ja ylivoimakin on ollut ihan tehokasta, joten jatketaan siitä. Eheä 60-minuuttinen, niin ollaan varmasti vahvoilla, Manninen tietää.

Arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa: turkulaiset ovat voittaneet kolme ja lohipaidat yhden. Viime kohtaamisen TUTO käänsi Trio Areenalla loppuhetkien Juho Mäkelän maaleilla 2–3-voitoksi.

TUTO–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Marli Areenalla klo 18.30.

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, K-Vantaa

Sunnuntaina kaksi maalia iskenyt laituri on pelannut viime aikoina pirteästi ja jälki on ollut sen mukaista. Taitava ja hyvin liikkuva rightin laituri.

#12 Dmitry Megalinsky, TUTO

Yli 400 KHL-ottelun mies saapui sentterivelho Alexander Nikulinin jalanjälkiä TUTO:n miehistöön. Raamikas puolustaja, jolla varmasti paljon annetavaa omassa päädyssä. Miten pysyy nopeajalkaisten Kiekko-Vantaan hyökkääjien perässä?

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Mikael Saha on tehnyt kahteen edelliseen otteluun kolme maalia.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä. Matkaa kärkipaikkaa pitävään Jarkko Harjulaan on enää neljä pistettä.

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena ja Eetu Mäki viidentenä. Tulokkaiden pistepörssiä hallitsee TUTO:n kultakypärä Lassi Vanhatalo.

– Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa eniten alivoimamaaleja (7).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 19+26=45

2) Joonas Niemelä 15+19=34

3) Petteri Villanen 13+20=33

4) Eetu Mäki 12+19=31

5) Julius Valtonen 11+20=31

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Vanhatalo 18+20=38

2) Juho Virtanen 15+21=36

3) Erik Embrich 7+29=36

4) Eetu Elo 12+16=28

5) Juho Mäkelä 15+12=27

Mestis