Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa KHL-joukkue Dinamo Riikan – ”Ainutlaatuinen kokemus”

27.08.2020

Kiekko-Vantaa saa perjantaina mielenkiintoisen vieraan Trio Areenalle, kun KHL-joukkue Dinamo Riika asettuu vastaan. Kiekko tippuu jäähän poikkeuksellisesti kiihkeässä perjantai-illassa jo klo 17.

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa ja Suomessa leireilevä latvialainen KHL-nippu Dinamo Riika iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Odotettavissa on vauhdikas ja laadukas vääntö.

Kiekko-Vantaalle perjantain kiekkonäytelmä on ennen kaikkea erittäin hyvä mittari siitä missä tällä hetkellä mennään.

– Tämä on varmasti kaikille meille mielenkiintoinen ja ainutlaatuinenkin kokemus päästä mittaamaan tasoa KHL-joukkuetta vastaan, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa aloitti harjoituskauden pelit viikko sitten kotiyleisön edessä. Lohipaidat kärsivät 1–4-tappion sarjanousija Forssan Pallloseuralle selvästä hallinnasta huolimatta. Kiekko-Vantaa löi tuolloin päätä seinään viimeistelyn kanssa ja muutama nukahdus omassa päässä maksoi voiton. Lohipaitojen kauden ensimmäisestä maalista vastasi taiturimainen Aku Kinnari.

– Olemme käyneet pelin läpi. Tämä viikko on systemaattisesti menty hyökkäyspelin asioita läpi, Manninen valottaa.

Ensi viikolla starttaavaan KHL-kauteen valmistautuva Dinamo Riika on leireillyt tällä viikolla Suomessa. Maanantaina kuumaverisenä valmentajana tunnetun Peteris Skudran luotsaama miehistö kärsi 5–4-tappion voittolaukauskilpailun jälkeen Ketterälle. Tiistaina puolestaan Joensuun Kiekko-Pojat löi latvialaiset 4–3 jatkoajan jälkeen.

Torstaina Dinamo Riika kohtaa Trio Areenalla klo 17 alkavassa ottelussa Jokerit.

Dinamo Riikalla on kasassa ensi kaudelle mielenkiintoinen nippu, josta löytyy taitoa, nuorta voimaa ja KHL-tasolle kovaa kokemusta.

Maalissa venäläiskonkarit Stanislav Galimov ja Ilya Proskuryakov kantavat vastuun, mutta alkuviikosta torjuntavuorossa olivat nuoret Reinis Liepins ja Bruno Bruveris. Pakiston kärkimiehet ovat tshekkipakki Ondrej Vitasek, kanadalainen Morgan Ellis ja Latvian maajoukkuemies Kristaps Sotnieks. Hyökkäyksen suurimmat starat ovat Pohjois-Amerikan vahvistukset JC Lipon, Zack Mitchell ja Matt White sekä Latvian maajoukkueen ykköspyssyihin kuuluvat Mikelis Redlihs ja Lauris Darzins.

– Ei me lähdetä liikaa vastustajan tekemistä scouttaamaan. Tulokset tiedetään ja joukkue nimeltä. Keskittyminen on oman tekemisen parantamisessa ja meidän pelaajien seuraamisessa. Sarjassa sitten mietimme sitä miten vastustaja pelaa, Manninen sanoo.

Koronavirusepidemian takia Trio Areenalle otetaan huomenna 500 ihmistä, joten lippuja on myynnissä rajoitetusti. Liput peliin myydään hallilla ovelta. Aikuisten lippu maksaa 10 euroa ja lasten (7–15-vuotiaat) liput 5 euroa. Erityisryhmien lippuja ei saa harjoituspeleihin. Kiekko-Vantaan juniorit pääsevät peliin pelipaita päällä tai seura-asussa. 

Kiekko-Vantaan kausikorteista ainoastastaan Ruutanat -kortilla pääsee sisään harjoitusotteluihin.

Kiekko-Vantaa kehottaa katsojia ottamaan tapahtumassa turvavälit huomioon, hyödyntämään tarjolla olevia käsidesipisteitä sekä jättämään paikan päälle saapumisen kokonaan väliin, jos tuntee olevansa kipeä. Paikan päällä suositellaan käytettäväksi kasvomaskia.

Ottelun jälkeen jatkot Shamrockissa ja noin 40 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen paikalla haastattelussa Kiekko-Vantaan pelaajia. 

Seuraa heitä:

#3 Christian Silfver, Kiekko-Vantaa

Huikea kiekollinen puolustaja nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa. Liikkuu hyvin, kiekko tottelee lavassa ja pelaa kiekolla vahvasti.

#10 Lauris Darzins, Dinamo Riika

Konkarihyökkääjä on kova tekijä edelleen, vaikka ikää on mittarissa 35. Taitava peluri ja rightin maila ovat vaarallinen yhdistelmä. 

Mestis