Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa Ketterän vieraskaukalossa – ”Tarvitaan ehjä 60-minuuttinen”

09.01.2020

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraaksi Imatralle.

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina huippukamppailussa vieraskaukalossa sarjakakkosen Imatran Ketterän. Odotettavissa on kahden laadukkaan ja pelinopean joukkueen välinen kuuma kohtaaminen. 

– Haluamme pysyä voittojen tiellä ja kolmea pistettä lähdetään hakemaan. Haaste on mitä kovin, sillä vastassa on yksi sarjan laadukkaimmista jengeistä. Ketterä on todella pelinopea joukkue. Meidän täytyy puolustaa pelin sisältä hyvin ja pystyä hyökkäämään laadukkaasti, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja matkaa pudotuspelipaikkaan on kahdeksan pistettä. Kari Haakanan komennossa lohipaidat ovat keränneet edellisestä 18 ottelusta kolmanneksi eniten pisteitä koko sarjassa.

Viime viikolla lohipaidat kaatoivat perjantaina hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän Trio Areenalla maalein 4–2. Lohipaitojen maaleista vastasivat kultakypärä Harri Kainulainen, Erkka Seppälä, kapteeni Erno Hopponen ja Joel Sund.

Sunnuntaina lohipaidat hakivat täyden pistepotin SaPKon vieraana 4–3-lukemin. Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kolme. Vantaalaisilta maaliverkkoa heiluttivat Eetu Mäki, Joel Sund, Erkka Seppälä ja Petteri Villanen.

– Ehjä 60-minuuttinen on se mitä tarvitsemme. Savonlinnassa olimme pelin alun sillassa ja lopun sillassa. Mitä pidemmälle sarja menee ja kaikkien peli kehittyy, niin ei riitä vain, että pelaat 40 minuuttia pelistä hyvin, Manninen sanoo.

Ketterä on sarjassa toisena ja matkaa piikkipaikkaa hallussaan pitävään Kooveeseen on kolme pistettä. Hallitseva mestari on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Ketterä on yksi sarjan kovimmista kotijengeistä ja jäänyt vain kahdesti kotiyleisön edessä ilman pisteitä.

Ketterä hävisi molemmat viime viikon ottelunsa, kun ensin tuli käkättimeen Vantaalla ja lauantaina se koki Heinolassa dramaattisten vaiheiden jälkeen 2–3-rankkaritappion Peliitoille.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolme kertaa. Ketterä vei joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista: lokakuun alussa Vantaalla Sebastian Sjöholmin hattutempulla 4–5-lukemin ja joulukuussa otti seurahistorian ensimmäisen voittonsa lohipaidoista Imatralla jatkoajalla 2–1.

– Jos muistellaan sitä meidän edellistä Imatran keikkaa, niin meidän ensimmäinen erä siellä oli selviytymistä. Meidän pitää aloittaa pelaamaan heti alusta saakka, eikä me voida laskea sen varaan, että veskari pitää meitä pystyssä alussa ja sitten vasta käynnistellään koneita ja katsotaan mihin se riittää, Manninen sanoo.

Ketterä–Kiekko-Vantaa perjantaina Imatralla klo 18.30. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#12 Erkka Seppälä, K-Vantaa

– Taitava ja juonikas hyökkääjä on onnistunut maalinteossa molemmissa pelaamissaan otteluissa lohinutussa. Nuorten SM-liigan mestari ja pistepörssin voittaja on näppärä pelaaja kiekon kanssa ja loistava ylivoimapelaaja. HPK-kasvatin toivoisi jatkavan lohinutussa vielä pitkään.

#89 Arttu Rämö, Ketterä

– Peliitoista Ketterään saapunut laitahyökkääjä aloitti kauden äärimmäisen tehokkaasti. Viime aikoina vähän hiljaisempaa, mutta illasta toiseen paikkoja tulee. Kiekko tottelee lavassa ja on vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 11 kertaa. Voitot näistä ovat lohipaidoille 7–4. Ketterä ei ole koskaan Imatralla voittanut Kiekko-Vantaata varsinaisella peliajalla.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä kahdeksantena. Sentterivirtuoosi lähtee iltaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan pehmeäkätinen laituri Julius Valtonen lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 14+14=28

2) Joonas Niemelä 12+11=23

3) Petteri Villanen 9+14=23

4) Eetu Mäki 9+14=23

5) Julius Valtonen 5+15=20

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Lantta 8+21=29

2) Valtteri Lipiäinen 9+16=25

3) Aku Kestilä 13+11=24

4) Henry Karjalainen 5+19=24

5) Rasmus Hämäläinen 17+5=22

Mestis