Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa Jokipojat Trio Areenalla – taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu

02.03.2019

Viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina huipputärkeässä ottelussa Trio Areenalla Jokipojat.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä, kun runkosarjaa on jäljellä enää neljän ottelun verran. Lohipaidat tarvitsevat kipeästi voittoja.

Pudotuspelipaikkaan on matkaa pisteen verran, mutta kahdeksantena majaileva KeuPa HT on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Seitsemäntenä oleva RoKi on ottelun vähemmän pelanneena kolmen pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa ja ilmoittautui pleijaritaisteluun mukaan kukistamalla perjantaina vieraskaukalossa Peliitat maalein 3–2. Lohipaitojen maaleista vastasivat tehot 1+1 mieheen iskeneet Henri Tamminen ja Mestiksen pistepörssin kolmonen Joona Monto sekä voitto-osuman sivaltanut Joel Sund. Tolppien välissä sarjan nollapelitilastoa johtava Waltteri Ignatjew oli huikea.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Mestiksen maali- ja pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen. Seuran oma kasvatti on laittanut kuluneen kauden aikana jo Kiekko-Vantaan piste- ja maaliennätykset uusiksi.

Jokipojat on sarjassa kuudentena. Ärjypaidat taistelevat yhdessä SaPKon ja TUTO:n kanssa tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Jouni Variksen luotsaamalla miehistöllä on matkaa neljänteen sijaan vain piste.

SM-liigaseura Helsingin IFK:n kanssa yhteistyötä tekevä Jokipojat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Perjantaina se hävisi viikon ja vieraskiertueensa ensimmäisessä ottelussa TUTO:n vieraana maalein 4–1.

Toni Leinosen, Lassi Raitasen ja Viljami Wacklinin edustama Jokipojat on tasainen sekä taitava nippu, josta löytyy runsaasti tulivoimaa. Ärjypaitojen kultakypärää kantaa todella vikkelä ja taitava hyökkääjä Joonas Larinmaa, joka on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat tällä kaudella kohdanneet kolme kertaa. Kaikki kolme ottelua on ollut äärimmäisen tasaisia. Lohipaidat ovat poistuneet kahdesti voittajana jatkoajan jälkeen. Edellisen kamppailun helmikuun alussa Kiekko-Vantaa voitti hurjan jatkoaikatrillerin jälkeen maalein 5–4 Joensuussa. Silloin ratkaisijaksi nousi Joel Sund.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat tänään klo 17 Tikkurilan Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

HUOM! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

HUOM! Ensimmäisellä erätauolla julkaistaan Kiekko-Vantaan ensi kauden ensimmäinen sopimuspelaaja. Kyseessä on todella iso kala!

Joukkueiden edelliset kohtaamiset:

20.10.2018 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–2 JA

16.11.2018 Jokipojat–Kiekko-Vantaa 4–3

1.2.2019 Jokipojat–Kiekko-Vantaa 4–5 JA

Seuraa heitä:

#13 Erik Embrich, K-Vantaa

Taitava ja hyvin liikkuva keskushyökkääjä on pelannut viime aikoina pirteästi. Tekee peliä, pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan ja omaa myös hyvän laukauksen. Potentiaalia olla yksi sarjan parhaista senttereistä.

#36 Eero Teräväinen, Jokipojat

Lahjakas kiekollinen puolustaja on Mestiksen pakkien pistepörssissä kymmenen parhaan joukossa. Liikkuu hyvin ja liikuttaa kiekkoa taidokkaasti. Hyvä viivapelaaja. HIFK:n sopimuspelaaja on pelannut vahvaa tulokaskautta. Vietti kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestiksessä 60 kertaa. Voitot ovat Jokipojille 33–26 ja kerran on pelattu tasan.

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen on rikkonut tällä kaudella jo seuran yhden kauden piste- ja maaliennätykset. Myös yhden kauden syöttöennätys on mennyt tällä kaudella uusiksi ja se on nyt Joona Monton nimissä.

– Upeaa tulokaskautta pelaava Waltteri Ignatjew on pelannut tällä kaudella eniten nollapelejä Mestiksessä.

– Soturipuolustaja Ilari Metsola on Kiekko-Vantaan seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka kantaa Mestiksen pääyhteistyökumppanin Veripalvelun punaista kypärää.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä. Joona Monto puolestaan taistelee Mestiksen syöttöpörssin voitosta.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 36+30=66

2) Joona Monto 13+41=54

3) Joel Sund 18+30=48

4) Erik Embrich 12+11=23

5) Joona Harjama 5+17=22

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Joonas Larinmaa 20+23=43

2) Miro Väänänen 16+19=35

3) Janne Väyrynen 15+16=31

4) Tatu Kokkola 17+12=29

5) Toni Leinonen 10+18=28

Mestis