Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa hallitsevan mestarin – ”Hyvä haaste meille”

03.12.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Imatralla Mestiksen hallitsevan mestarin Ketterän.

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin ja kaksi Suomen Cupia peräkkäin voittaneen Imatran Ketterän vieraaksi. Luvassa on jälleen Suomen viihdyttävintä lätkää ja kahden laadukkaan joukkueen välinen taistelu arvokkaista sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja raapinut 20 ottelusta kasaan 22 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi ja kerännyt kolmesta pisteitä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on nyt seitsemän pistettä.

Kiekko-Vantaa keräsi viime viikon molemmista otteluista pisteitä. Keskiviikkona lohipaidat taipui jatkoajalla Peliitoille, mutta perjantaina Kiekko-Vantaa marssi maestro Harri Kainulaisen johdolla 4–3-jatkoaikavoittoon Hermeksestä.

– Enemmän oli saatavilla, mutta Kokkolassa voitto oli mielen kannalta tärkeä. Paljon pystytään vielä peliä viilaamaan, mutta ihan hyvässä tilassa ollaan tällä hetkellä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Lokakuun alussa Ketterä haki hattutempun viimeistelleen Sebastian Sjöholmin johdolla Tikkurilasta täyden pistepotin loppuhetkillä maalein 4–5.

Ketterä on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 19 ottelusta kasaan 35 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on nyt viisi pistettä. Maso Lehtosen luotsaama joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi, mutta kerännyt neljässä pisteitä.

Keskiviikon huippukamppailuun Ketterä lähtee kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa ja 5–6-rankkaritappio allaan sarjajumbo RoKille.

Ketterällä on erittäin laadukas nippu tähän sarjaan. Aku Kestilän, Roope Mäkitalon ja Jaakko Lantan ympärille rakennetut kentälliset pystyvät ratkomaan pelejä koska tahansa. Pakisto on myös yksi sarjan kovimmista.

– Vastassa on erittäin laadukas ja hyvin liikkuva joukkue, joka pelaa paljon maalia kohti. Ketterä on meille hyvä haaste. Me lähdemme parantamaan peliä ja yritetään saada jatkumoa niille asioille, joita olemme saaneet viilattua, Manninen tuumasi.

Ketterä–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Imatran Spa Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#17 Erno Hopponen, K-Vantaa

Kapteeni avasi maalitilinsä perjantaina Hermeksen kustannuksella. Pelaa isoja minuutteja luotettavalla tasolla. Pelaa jämäkästi ja liikkuu hyvin.

#77 Santeri Airola, Ketterä

Ketterän oma kasvatti ja sopimuspelaaja tahkoi alkukaudesta Liiga-kiekkoa SaiPassa. Liikkuu todella hyvin ja kiekko tottelee lavassa. Pittsburgh Penguins varasi nuorukaisen tänä kesänä seitsemännellä kierroksella.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 8+10=18

2) Eetu Mäki 8+10=18

3) Joonas Niemelä 9+8=17

4) Petteri Villanen 6+11=17

5) Mikael Saha 5+6=11

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Valtteri Lipiäinen 7+12=19

2) Jaakko Lantta 5+13=18

3) Arttu Rämö 8+9=17

4) Aku Kestilä 8+9=17

5) Henry Karjalainen 4+12=16

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa yhteensä yhdeksän kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 6–3.

– Kiekko-Vantaa ei ole koskaan runkosarjassa hävinnyt Imatralla.

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Joonas Niemelä lähtee iltaan kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Mestis