Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa freesinä ja nälkäisenä runkosarjan loppurypistykseen – ”Hienoa, että jokaisessa pelissä on valtavasti panosta”

08.02.2019

Kiekko-Vantaan luottohyökkääjä Joona Harjama odottaa innolla runkosarjan loppurutistusta.

Kiekko-Vantaa on Mestiksen runkosarjassa sijalla yhdeksän. Lohipaidoilla on jäljellä runkosarjaa kymmenen ottelun verran ja matkaa pudotuspelipaikkaan on piste.

– Pudotuspelipaikka on tavoitteena. On hienoa, että jokaisessa pelissä on valtavasti panosta. Meidän täytyy pelata hyvin yhdessä joukkueena, olla tehokas maalipaikoissa ja puolustaa laadukkaasti, Kiekko-Vantaan kapteenistoon kuuluva Joona Harjama kertoo.

Lohipaitojen leirissä tiedostetaan tilanne. Voittoja on tultava, jos mielii pudotuspeleihin.

– Turha sitä on kieltää, ettei sarjataulukkoa tulisi tutkittua. Ei kuitenkaan missään nimessä joka päivä. Meidän täytyy tiedostaa tilanne. Kausi on ollut vuoristoratamainen, mutta hyvä asia on se, että pelaamme pudotuspelipaikasta ja jokaisella pelillä on nyt iso merkitys. Meillä on yhä mahdollisuudet mihin vain, Harjama sanoo.

Maajoukkuetauolla Kiekko-Vantaa on harjoitellut kovaa ja laadukkaasti uuden päävalmentajan Reijo Ruotsalaisen johdolla.

– Perusjuttuja on käyty läpi puolustuspelaamisen ja hyökkäyspelin osalta. Ollaan menty ytimeen ja simppeleitä juttuja hiottu kuntoon. Viikonloppu on vapaa ja sitten saadaan hetkeksi ajatukset pois kiekosta ja ollaan sitten valmiita ensi viikkoon, juonikas ja luotettava kahden suunnan hyökkääjä valottaa.

Kiekko-Vantaa pelaa kymmenestä jäljellä olevasta runkosarjaottelustaan peräti seitsemän kotiyleisön edessä.

– Ei ainakaan mene energiaa matkustamiseen. Ohjelma on meille varmasti etu, joka meidän täytyy käyttää. Pitää olla tuoreena ja kaivaa pisteitä, kolmatta kauttaan lohipaidassa pelaava Harjama tuumii.

Haminalaislähtöinen Harjama on kerännyt 40 ottelussa tehot 4+15=19.

– Kausi on mennyt henkilökohtaisesti juuri niin kuin joukkueellakin. Kun jengillä on kulkenut, niin itselläkin on pelit menneet hyvin ja onnistumisia tullut. Isossa kuvassa kausi on ollut ihan ok, mutta taso on ailahdellut liikaa. Nyt on hyvä aika parantaa, Harjama pohtii.

Urallaan 132 liigaottelua pelannut Harjama aloitti kauden keskushyökkääjänä, mutta on viime peleissä viilettänyt laiturina.

– Olen pelannut ennenkin laidassa, eikä sen kanssa ole mitään ongelmia ollut. Toisin päin vaihto voisi olla vaikeampaa. Molemmat pelipaikat käyvät ja ihan hyvin on laidalla sujunut, Harjama kertoo.

Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta keskiviikkona 13. helmikuuta kotiottelulla Kooveeta vastaan.

Mestis