Kiekko-Vantaa ei saanut taistelulleen palkintoa – ”Ero taisteluilmeessä kuin yöllä ja päivällä”

23.10.2020

Kiekko-Vantaa koki perjantaina katkeran tappion Trio Areenalla, kun Koovee nappasi viimeisillä hetkillä täyden pistepotin maalein 5–7.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen perjantaina Tikkurilan Trio Areenalla. Joukkueet tarjosivat vauhdikasta ja viihdyttävää lätkää sekä paljon maaleja.

Kiekko-Vantaa petrasi huomattavasti torstaiseen sukellukseen verrattuna. Lohipaidat olisi tällä taistelulla ansainnut kiistatta enemmän. Nyt käteen jäi vain luu.

– Pojille olisi suonut palkinnon tuolla työmäärällä. Oltiin ihan eri joukkue kuin eilen. Ero taisteluilmeessä oli kuin yöllä ja päivällä jos verrataan eiliseen. Ykkös- ja kakkosalueen puolustaminen oli tällä kertaa meille akillleen kantapää. Harmittaa todella paljon. Jos jotain positiivista haetaan, niin tehtiin kaksi ylivoimamaalia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti maalitehtailun avauserässä, kun kapteeni Julius Valtonen veivasi heti alussa kauden ensimmäisellään tilanteeksi 1–0.

Koovee iski seuraavat kolme maalia avauserään: Eero Savilahti tyylitteli ensin 1–1, Mestiksen pistepörssiä johtava Joona Koppanen rouhi 1–2-osuman ja Savilahti tälläsi illan toisensa tarkalla kudilla etuylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa ei antanut periksi, vaan laittoi kaiken likoon. Nuutti Viitasalo toi lohipaidat maalin päähän ylivoimalla Juuso Perttilän maagisesta syötöstä.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta väkevä ja lohipaidat käänsivät kamppailun. Snaipperi Eetu Mäki tykitti ylivoimalla pelin tasoihin, Konsta Hirvonen veivasi Matias Soinnun loistavasta tarjoilusta lohipaidat johtoon.

Koovee tuli tasoihin kuitenkin erän puolivälissä, kun Niko Lahtinen sohi maalin edestä tilanteeksi 4–4.

Kiekko-Vantaa meni kuitenkin nopeasti jälleen kuskin paikalle, kun Julius Valtonen paukutti illan toisen osumansa maestro Erkka Seppälän ja Oliver Kiljusen tarjoilusta.

Kolmas erä oli tasainen ja Kiekko-Vantaa sai siihen painajaismaisen startin. Kooveelle tuomittiin kyseenalainen rankkari ja niiden spesialisti Matias Haaranen iski pelin tasoihin.

Molemmilla oli omat paikkansa kolmannessa erässä ratkoa peli ja lopulta Koovee siinä onnistui. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Elias Elomaa seurasi oman irtokiekkonsa reppuun maalin edestä. Elomaa iski vielä tyhjään rysään Kiekko-Vantaan haettua tasoitusta loppulukemiksi 5–7.

– Pienet asiat ratkaisee näitä pelejä ja tänään hävittiin maalin edustoilla. Tällä työmäärällä voittoja kuitenkin tulee jatkossa. Meidän pitää viilata peliä kuntoon vielä ja tullaan ensi viikon peleihin raikkaalla jalalla, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaalle tappio oli viides perättäinen ja se tippui sarjassa nyt seitsemänneksi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi torstaina Kiekko-Espoon vieraana.

Kiekko-Vantaa–Koovee 5–7 (2–3, 3–1, 0–3)

1.07 1–0 Julius Valltonen (Erkka Seppälä, Oliver Kiljunen)

5.58 1–1 Eero Savilahti (Matias Haaranen, Eemeli Mäki)

7.13 1–2 Joona Koppanen (Santeri Sillanpää, Niko Lahtinen)

11.00 1–3 Eero Savilahti (Eemeli Mäki, Eppu Varjamo)

15.18 2–3 Nuutti Viitasalo (Juuso Perttilä, Eetu Mäki) YV

21.30 3–3 Eetu Mäki (Christian Silfver, Juuso Perttilä) YV

26.38 4–3 Konsta Hirvonen (Matias Sointu, Mico Luoto)

29.21 4–4 Niko Lahtinen (Joona Koppanen, Jeremi Wehmas)