Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa aloittaa 25-vuotisjuhlakauden klassikkokohtaamisella

26.09.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa Mestiksen avauskierroksella Trio Areenalla arkkivihollisena TUTO:n. Päävalmentaja Jesse Welling odottaa kauden ensimmäistä ottelua luottavaisena.

Pitkä odotus on vihdoin ohi ja perjantaina päästään pelaamaan pitkästä aikaa Trio Areenalla sarjapisteistä, kun Mestiksen 20-vuotisjuhlakausi starttaa täyden kierroksen voimin.

Kiekko-Vantaa kohtaa sarja-avauksessa kotikaukalossa viime vuosien arkkivihollisensa TUTO:n. Tästä lähtee Kiekko-Vantaan 25-vuotisjuhlakausi toden teolla käyntiin.

– Todella hyvin mielin lähdetään sarja-avaukseen. Tätä on odotettu ja hienoa päästä vihdoinkin pelaamaan pisteistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Lohipaidat pelasivat harjoituskaudella yhdeksän ottelua ja harjasi niistä seitsemän voittoa. Kiekko-Vantaa osoitti harjoituskauden aikana pystyvänsä voittamaan kenet tahansa. Suomen Cupissa tie tyssäsi puolivälieriin.

Harjoituskauden paras pistemies oli taitava ja vahva laitahyökkääjä Julius Valtonen, joka saalisti yhdeksässä ottelussa tehot 6+5=11. Toiseksi eniten pisteitä latoi Mestiksen viime kauden pistepörssin vitonen Joel Sund (4+5) ja kolmanneksi eniten tehopisteitä tehtailivat keskikaistan artistit Mikael Saha (3+5) sekä Harri Kainulainen (3+5).

Kiekko-Vantaa on uudistunut alkavalle kaudelle rajusti. Uuden valmennustiimin hyppysissä on nyt nuori, luisteluvoimainen, ahkera ja taitava joukkue, jolla on mahdollisuudet menestyä.

– Olen luottavainen joukkueen suhteen. Pelaajat ovat osoittaneet ymmärtävänsä mitä voittava pelaaminen on ja pelaajat ovat tehneet hyvin töitä. Haluan, että se into näkyy tekemisessä päivittäin. Meidän pitää muistaa olla myös kärsivällisiä, sillä runkosarja kestää 50 ottelua, Welling muistuttaa.

Arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtaavat Mestiksen avausviikolla toisensa kahdesti – ensin Tikkurilan valoissa perjantaina ja lauantaina otetaan mittaa Kupittaalla.

– Mielenkiintoinen startti kaudelle. Kyllä back-to-back -peleissä oma erityisyys on. Peli kerrallaan lähdetään hakemaan voittoja, Welling sanoo.

Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat toisensa kerran harjoituskaudella. Lohipaidat kaatoi elokuun lopulla TUTO:n maalein 4–0. Vantaalaisten osumista vastasivat Harri Kainulainen, Petteri Villanen ja kahdesti onnistunut Ville Rautiala. Maalissa Aleksanteri Heiskanen torjui nollapelin.

Kiekko-Vantaa on harjoitellut yhdessä keväästä saakka päämäärätietoisesti näitä pelejä varten. Alkuviikosta joukkue piti tavoitepalaverin, rentoutui keilailun merkeissä ja jäällä ollaan menty lujaa. Kaikki on Vantaalla valmista, kun kiekko tippuu perjantaina jäähän.

– Haluan nähdä energisen, luistelevan ja kamppailevan joukkueen. Näiden asioiden pitää näkyä heti alusta saakka, Welling sanoo.

Jos on Kiekko-Vantaan leirissä tapahtunut vaihtuvuutta, niin näin on tapahtunut myös Aurajoen rannalla. TUTO:n päävalmentajaksi Norjaan lähteneen Miika Elomon tilalle saapui entinen liigatähti Antti Virtanen.

Pelaajistossa on tapahtunut myös paljon vaihtuvuutta. Lähtijöitä olivat muun muassa Mäkisen veljekset Atte ja Miro, ykköstorjuja Julius Pohjanoksa, tähtisentteri Lassi Kokkala ja IPK:hon siirtynyt Timi Lahtinen.

Liigaseura Tapparan kanssa yhteistyötä tekevällä TUTO:lla on tällekin kaudelle jalkeilla jälleen äärimmäisen vahva nippu. Avainpelaajia ovat muun muassa puolustajat Mikke Levo, kapteeni Jere Karlsson ja Jere Rouhiainen sekä hyökkääjät Niko Ahoniemi, Joel Janatuinen, Juho Virtanen, Oskari Siiki, kaksi edellistä kautta lohipaidassa viettänyt Erik Embrich ja juuri kauden kynnyksellä saapunut kohupelaaja Jonne Virtanen.

TUTO:n harjoituskausi sujui mollivoittoisesti. Matka tyssäsi Suomen Cupissa jo kolmannessa vaiheessa ja yhteensä kuudesta ottelusta voittoja kertyi vain kaksi.

Näiden joukkueiden kohtaamiset herättävät aina tunteita ja varmasti tunteita sekä tuoksuja on luvassa myös nyt. Tätä sarja-avausta et siis halua missata.

Kiekko-Vantaa–TUTO perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Mobiilikausikorttitarjouksen hyödynnät täällä ja liput ennakkoon edullisemmin hankit täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan.

Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa).

Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Shine Protect Kiillotusvaha on todella suorituskykyinen ja antaa likaa suojaavan ja erittäin vettä hylkivän vaikutuksen maalipinnalle. Vaha antaa maalipinnalle erittäin syvää kiiltoa ja pitkäaikaista suojaa.

Seuraa heitä:

#9 Harri Kainulainen, K-Vantaa

Taiturimainen sentteri osoitti harjoituskaudella jo kykynsä. Keräsi harjoituskaudella yhdeksässä ottelussa tehot 3+5. Tekee peliä taidokkaasti ja on löytänyt hyvän yhteisen sävelen Julius Valtosen kanssa. Kiekko tottelee, pelisilmää löytyy ja kädet käy.

#3 Jonne Virtanen, TUTO

Kohupelaaja Jonne Virtanen liittyi TPS-potkujen jälkeen TUTO:n miehistöön marraskuun maajoukkuetaukoon asti kestävällä pelaajasopimuksella. Paljon annettavaa niin kaukalossa kuin kopissakin. Yli 600 liigaottelun sentteri avasi maalihanat harjoituskaudella heti TUTO-debyytissään.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa on kerännyt pisteitä viidestä edellisestä sarja-avauksesta ja neljä niistä on päättynyt voittoon.

– Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat kuusi kertaa ja voitot menivät niistä 4–2 TUTO:lle.

– Kiekko-Vantaalla on kasassa sarjan toiseksi nuorin joukkue.

Kiekko-Vantaan pistepörssi harjoituskaudella:

1) Julius Valtonen 6+5=11

2) Joel Sund 4+5=9

3) Harri Kainulainen 3+5=8

4) Mikael Saha 3+5=8

5) Samu Poutanen 4+2=6

Mestis