Kiekko-Vantaa | Mestis

Kevään 2017 finaalijoukkueet kohtaavat Trio Areenalla – ”Ehjä 60-minuuttinen on se mitä vaaditaan”

17.01.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina huippukamppailussa SaPKon Trio Areenalla.

Kevään 2017 finaalijoukkueet Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskevät yhteen Trio Areenalla Mestis-klassikossa. Edessä on kahden laadukkaan joukkueen välinen kohtaaminen ja molemmat joukkueet pelaavat tärkeistä pisteistä. Tikkurilan lauantaisauna on siis valmiina.

Kiekko-Vantaa on sarjassa ennen perjantain kierrosta yhdeksäntenä ja matkaa pleijaripaikkaan on yhdeksän pistettä.

Lohipaidat lähtevät pistejahtiin kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viidestä edellisestä ottelustaan Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa koki kotikaukalossa loppuhetkillä kirvelevän 3–4-tappion Jokipoikia vastaan. Lohipaidoilta maaliverkkoa heiluttivat Petteri Villanen, Joonas Niemelä ja Erkka Seppälä.

– Peli-ilme oli hyvä ja se oli meiltä kokonaisuudessaan kohtalaisen hyvä peli. Kun saamme vielä pelin sisällä virheitä vähennettyä ja puolustamme vielä paremmin, niin voitamme ihan kenet tahansa, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on Kari Haakanan alaisuudessa osoittanut, että se pystyy voittamaan minkä joukkueen tahansa tässä sarjassa. Nyt pitää vielä löytää tasaisuus, tehdä voittavat asiat huolella illasta toiseen ja olla tyly maalipaikoissa.

– Hyvä lähtö halutaan tietenkin myös nyt peliin. Erikoistilanteissa pitää pystyä voittamaan suhteessa vastustajaan. Ehjä 60-minuuttinen on se mitä vaaditaan, Manninen tietää.

SaPKo on ennen perjantaista TUTO-otteluaan sarjassa neljäntenä ja käy kovaa kamppailua kotiedusta pudotuspeleihin.

Mestariluotsi Pasi Räsäsen valmentama ryhmä on päässyt vaikean jakson yli ja voittanut kaksi edellistä otteluaan. Materiaalilta Matias Lainion ja Juuso Forsströmin tähdittämä SaPKo on kiistatta yksi kovimmista nipuista.

– SaPKo on kärkiporukoita tässä sarjassa ja hyvin valmennettu nippu. Me lähdemme haastajana. Emme voi pelata hurlumhei-peliä, vaan pitää olla fiksu ja iskeä kun on paikka, Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet ne kaikki ja saalistaneet täydet yhdeksän pistettä.

Kiekko-Vantaa–SaPKo lauantaina Trio Areenalla klo 17. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa heitä:

#13 Keni Karalahti, K-Vantaa

– Parantanut peliään koko ajan ja on joka puolella kaukaloa: blokkaa kuteja, taklaa, taistelee ja tukee hyökkäyksiä. Lauantaina tarvitaan taas jämäkkää Karalahtea.

#40 Bernard Isiguzo, SaPKo

– SaPKon luottopuolustaja pelaa isoja minuutteja. Espoolaislähtöinen TPS:n sopimuspuolustaja liikkuu hyvin ja laukoo oikealta painavia kuteja.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa.

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Eetu Mäki neljäntenä.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä kymmenentenä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 15+14=29

2) Joonas Niemelä 15+12=27

3) Petteri Villanen 10+16=26

4) Eetu Mäki 9+15=24

5) Julius Valtonen 5+16=21

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 13+23=36

2) Atte Karppinen 11+20=31

3) Juuso Forsström 8+18=26

4) Kasper Piitulainen 11+10=21

5) Tatu Vihavainen 5+16=21

Mestis