Kiekko-Vantaa | Mestis

Ketjumuutoksilla LeKin kimppuun

18.01.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään Trio Areenalla sarjakakkosen LeKin. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilassa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat yksi sarjan kovimmista vierasjengeistä, mutta kotona on ollut tuloksellisesti tahmeampaa. Kymmenestä edellisestä kotipelistä vantaalaiset ovat voittaneet vain kaksi.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa taipui Kooveen vieraana päätöserässä maalein 2–4. Nyt lohipaidoilla on kasvojen pesun paikka.

LeKi on sarjassa toisena. Saukkopaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelusta kaksi, mutta kymmenestä edellisestä pelistä voittoja on kertynyt seitsemän.

LeKi pelaa viikon ensimmäisen ottelunsa. Edellisessä kamppailussaan viime lauantaina se hävisi vieraskaukalossa TUTO:lle maalein 7–4. Saukkopaidat osoittivat mittelössä venymiskykyä nousemalla 4–0-tappioasemasta tasoihin, mutta jäivät lopulta ilman pisteitä.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Saukkopaidat ovat voittaneet ne kaikki.

Mestis-historiassa seurat ovat kohdanneet 57 kertaa. Voitot ovat näistä LeKin eduksi 30–27.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutoksia ja ketjukoostumukset menevät lähes kokonaan uusiksi. Tolppien välissä jatkaa hienoa tulokaskautta pelaava 19-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew.

Ykkösketjussa Mestiksen maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen ja pistepörssin kolmonen Joona Monto saavat vierelleen laituriksi siirtyvän Joona Harjaman. Kakkosketjussa Erik Embrich tulee sentteriksi ja saa laidoilleen Henri Tammisen ja pistepörssin nelosen Joel Sundin. Kolmosketjussa Jussi Pelto-Arvon ja Pekka Niemimaan vierellä viilettää Oliver Kiljunen. Nelosketju on Alex Leväsen johdolla ennallaan.

Puolustukseen tulee Jokereiden mukana Kiinan- ja -Venäjän Kaukoidän kiertueella ollut Nico Nurmikanta. Keskiviikkona Mestis-debyyttinsä tehnyt puolustajalupaus Eemeli Räsänen jatkaa lohipaitojen vahvuudessa ja tekee ensiesiintymisensä Trio Areenalla Kiekko-Vantaan pelipaidassa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Ilari Metsola sekä Eetu Torpström ja hyökkääjät Roope Niskanen ja Riku Tiainen.

Huilivuorossa ovat maalivahti Eetu Mäkiniemi ja puolustaja Mikko Kumin. Hyökkääjä Joona Puhakka aloitti viime viikolla armeijan. Jokereiden A-nuorten vahvuudessa ovat Roope Reini, Aleksi Halme, Ville-Valtteri Mustonen ja Roope Hirvonen.

Kiekko-Vantaa–LeKi tänään klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–29 Joona Harjama

46 Henri Tamminen–13 Erik Embrich–67 Joel Sund

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–70 Oliver Kiljunen

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

22 Tyko Karjalainen–53 Nico Nurmikanta

55 Alex Lindroos–72 Jere Kiviniemi

58 Emil Leppänen–11 Eemeli Räsänen

2 Joel Pyykkönen

 

1 Waltteri Ignatjew (35 Juho Ratilainen)

Mestis