Kiekko-Vantaa | Mestis

Juuso Kekaraiselle ja Mikko Holopaiselle Mestis-sopimukset

28.04.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2022–23 kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Juuso Kekaraisen ja maalivahti Mikko Holopaisen kanssa.

Sentterilupaus Juuso Kekarainen nähdään ensi kaudella lohinutussa. EVU-kasvatti väläytteli osaamistaan jo viime kaudella Mestis-peleissä ja oli yksi Kiekko-Vantaan U20 -mestarijoukkueen hahmoista keväällä.

– Juusolta voidaan odottaa vahvaa kahden suunnan peliä ja Juuson taito-ominaisuudet ovat sellaiset, että eiköhän sieltä tehojakin tule. Kaikki eväät on breikata ensi kaudella. Juuso on Vantaan oma poika ja näitä omia kasvatteja on tärkeä pitää täällä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kekarainen, 19, aloitti viime kauden HPK:n U20-joukkueessa, jossa jäi pieneen rooliin. Siirto Kiekko-Vantaaseen muutti uran suunnan, sillä taitava sentteri nakutti Kiekko-Vantaan U20 -joukkueessa kahdeksassa ottelussa tehot 8+7=15 ja oli avainroolissa nostamassa joukkuetta SM-sarjaan. Edustusjoukkueessa Kekarainen pelasi neljä ottelua tehoilla 1+1 ja esiintyi pirteästi.

Mikko Holopainen nähdään lohipaitojen tolppien välissä myös ensi kaudella. Kiekko-Vantaan oma kasvatti on ensi kaudella toinen Lohen maalivahdeista.

– Mikko on supertunnollinen ja todella motivoitunut kehittämään itseään. Mikko on ollut pari vuotta tässä siinä roolissa, että on pelannut U20-pelejä ja vähän päässyt haistelemaan Mestis-maailmaa. Ensi kaudella hän on yksi meidän kahdesta maalivahdista, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Holopainen, 21, torjui viime kaudella neljässä Mestis-ottelussa. Hanska oikeassa kädessä torjuva maalivahti oli myös voittamassa Kiekko-Vantaalle U20 Mestiksen mestaruutta ja nostamassa seuraa SM-sarjaan.

Holopaisessa nähdään potentiaalia ottaa hyvässä valmennuksessa seuraava steppi urallaan. Äärimmäisen tunnollisena harjoittelijana tunnettu maalivahti on rauhallinen ja eleetön torjuja, joka taistelee jokaisen kiekon loppuun saakka.

Holopainen on käynyt läpi koko seuran junioripolun. Mestiksessä Holopainen debytoi jo toissa kaudella ja otti heti uran ensimmäisestä startista voiton.

Ensi viikolla julkaisemme tukun uusia sopimuksia. Joukkue aloittaa yhteisen harjoittelun 9. toukokuuta.

Sopimustilanne (29.4.)

Maalivahdit:

Mikko Holopainen

Puolustajat:

Nikke Kettukangas

Joonas Pohjasmäki

Hyökkääjät:

Roope Elimäki

Olli Maansaari

Joonas Rinnetmäki

Tomi Purmola

Juuso Kekarainen

Mestis