Kiekko-Vantaa | Mestis

Kausiennakko: Kiekko-Vantaan A-nuoret kilpailukykyisellä joukkueella perjantaina alkavaan kauteen

03.09.2020

Kiekko-Vantaan A-nuoret aloittavat Nuorten Mestis -kauden perjantaina kotiottelulla KJT Haukkoja vastaan. Muikut lähtee kauteen jälleen vahvalla ryhmällä.

Pitkä odotus on takana. Nuorten Mestis -kausi starttaa viimein, kun Kiekko-Vantaan A-nuoret kohtaavat avausottelussa perjantaina Trio Areenalla radan varren paikalliskamppailussa KJT Haukat.

Kiekko-Vantaata voidaan jälleen povata Nuorten Mestiksen kärkikahinoihin. Kasassa on vahva joukkue, josta löytyy kokemusta, taitoa, luisteluvoimaa ja nuorta intoa. Tähtäin on asetettu jälleen Nuorten SM-liigapaikkaan kevätkaudelle.

– Meillä on kilpailukykyinen joukkue tähän sarjaan. Tavoitteemme on kamppailla voitosta joka pelissä. Jos suorittamisen taso on tarpeeksi laadukasta, niin tulos tulee sitä kautta ja silloin nousu on mahdollista. Peli kerrallaan mennään eteenpäin, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Hannu Väisänen kertoo.

Joukkueen rakentamiseen ja kauteen valmistautumiseen koronapandemialla oli luonnollisesti vaikutuksensa.

– Koronan takia vedettiin omatoimisesti kesäkuuhun. Sitten vedettiin muutamat jäätä ja mentiin kovaa kuusi päivää viikossa. Heinäkuussa oli neljän viikon omatoiminen jakso ja heinäkuun lopusta saakka ollaan taas oltu jäällä, Väisänen valottaa.

Kiekko-Vantaan A-nuorten avainpelaajiin kuuluvat muun muassa maalivahti Mikko Holopainen, kapteeni Eetu Kärkkäinen, puolustaja Eemeli Laine ja hyökkääjätaituri Kasper Korhonen, Aleksi Friman, Markku Kitunen ja edustusjoukkueenkin matkassa harjoituskaudella nähty Jesse Pietikäinen. Viime kauden runko on säilynyt hyvin ja tulijoita on saapunut esimerkiksi Jokereiden B-nuorista, HIFK:n B-nuorista ja tietenkin Kiekko-Vantaan B-nuorista.

Harjoituskaudella Kiekko-Vantaa paransi koko ajan peliään. Muikut esitti viihdyttävää ja aktiivista kiekkoa.

– Pyrimme pelaamaan aktiivista peliä koko kentällä. Haluamme pelata kiekolla mahdollisimman paljon ja luoda sitä kautta paljon maalipaikkoja, olla työteliäs ja kurinalainen joukkue, Väisänen sanoo.

Voimasuhteita on vaikea arvioida tulevalle Nuorten Mestis -kaudelle, mutta jälleen voidaan odottaa esimerkiksi Karhu-Kissojen, KJT Haukkojen, Kooveen, Ketterän ja mahdollisesti myös Jokipoikien olevan kärkikahinoissa mukana.

Nuorten Mestiksen alkusarja päättyy 20.12. Kaksi parasta joukkuetta nousee kevätkaudelle Nuorten SM-liigan ylempään loppusarjaan. Kiekko-Vantaa pelaa oman alueen joukkueita vastaan alkusarjassa kolmesti, mutta muita vastaan vain kerran.

JOUKKUEET:

HeKi Vierumäki United

Hermes

Hokki

IPK/KalPa Akatemia

Jokipojat

Kiekko-Espoo Challenger

Karhu-Kissat

Kiekko-Vantaa

Ketterä

KJT Haukat

Koovee

Kärpät Akatemia

LeKi

Pyry

RoKi

SaPKo

TPS Akatemia

Mestis