Kiekko-Vantaa | Mestis

KAUSIENNAKKO: Kiekko-Vantaa valmis kannujahtiin – ”Meillä on hyvä joukkue kasassa”

22.09.2020

Kiekko-Vantaa lähtee Mestis-kauteen 2020–21 kilpailukykyisellä joukkueella.

Mestis-kausi on vihdoin täällä! Torstaina pelataan pitkän tauon jälkeen Trio Areenalla pisteistä, kun Kiekko-Vantaa saa sarja-avauksessa vastaansa nousijajoukkue Forssan Palloseuran.

Kiekko-Vantaan harjoituskausi oli nousujohteinen. Korona vaikutti kevään harjoitteluun, mutta elokuusta saakka lohipaidat ovat painaneet hommia kovalla tahdilla ja laadukkaasti jopa kahdesti päivässä.

Kiekko-Vantaa pelasi harjoituskaudella viisi ottelua, joista voitti kolme. Harjoituskauden paras pistemies oli taitava laitahyökkääjä Juho Jokiharju.

– Lähdemme Mestis-kauteen hyvistä lähtökohdista. Jätkät ovat kunnossa ja terveystilanne on hyvä. Pojat ovat tehneet hyvällä asenteella hommia heti alusta saakka ja nyt ollaan saatu treenattua laadukkaasti, kun viimeiset harjoitusottelut peruttiin varotoimenpiteenä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaan joukkue on rakentunut pala palalta ja kasaan on saatu jälleen erittäin kilpailukykyinen ryhmä. Uusimpana nimenä lohipaitaan maanantaina liittyi yli 350 liigaottelua urallaan pelannut ja ulkomaillakin menestynyt hyökkääjä Matias Sointu.

Lohipaidoilla on tulevalle kaudelle yksi sarjan kovimmista veskarikaksikoista, laadukas pakisto ja tulivoimainen hyökkäys. Avainpelaajia ovat muun muassa maalivahdit Waltteri Ignatjew ja Samuel Jukuri, puolustajat Christian Silfver ja Jarkko Pynnönen sekä hyökkääjät Julius Valtonen, Juuso Perttilä, Erkka Seppälä, Matias Sointu ja Eetu Mäki. Kasassa on hyvä sekoitus nuoria lupauksia ja kokeneempia tekijöitä.

– Olen tyytyväinen siihen millaista joukkuetta olemme rakentaneet. Meillä on hyvä joukkue kasassa. Meillä on paljon kiekollista taitoa ja hyvin liikkuva joukkue. Meiltä löytyy kaksi loistavaa maalivahtia, joihin tukeutua heikoilla hetkillä, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaata on povattu mediassa jälleen kärkikahinoihin. Kahdella edellisellä kaudella lohipaidat on ollut paperilla kärkipään nippuja, mutta jäänyt kuitenkin pudotuspelien ulkopuolelle. Tähän haetaan nyt muutosta.

– Haluamme olla voittava joukkue ja pelata sen mukaisesti. Uskon, että peli on myös viihdyttävää ja mennään kaukalossa kovaa. Haluamme pelata kiekolla suoraviivaisesti, tehokkaasti ja olla tyly, Niskanen kertoo.

Mestistä pelataan tulevalla kaudella erilaisella sarjajärjestelmällä, sillä joukkueet on jaettu välisarjalohkoihin ja jouluun saakka tahkotaan vain oman lohkon joukkueita vastaan. Kiekko-Vantaan kanssa samassa välisarjalohkossa pelaavat TUTO ja Koovee sekä Mestikseen nostetut Kiekko-Espoo ja FPS.

– Lohkon vastustajat tulevat varmasti hyvin tutuksi nopeasti meille kaikille. Tekemiseen se varmasti vaikuttaa, niin että uusia juttuja on keksittävä ja pystyttävä muokkaamaan asioita nopeammin, mutta se perus pelisapluuna ei muutu, Niskanen valottaa.

10 parasta etenee ensi kaudella pudotuspeleihin – kuusi parasta suoraan ja sijat 7–10 aloittavat Liigastakin tutulla villi kortti -kierroksella.

Taistelu Mestiksen mestaruudesta tulee tälläkin kaudella olemaan kovaa. Kiekko-Vantaan lisäksi Ketterällä, Kiekko-Espoolla, IPK:lla, Joensuun Kiekko-Pojilla ja Hokilla on paperilla kasassa todella vahvat joukkueet.

– Nimilistojen perusteella Espoossa on kova joukkue ja Ketterä on taas yksi suurimmista suosikeista. Me lähdemme laittamaan kapuloita muiden rattaisiin, Niskanen sanoo.

– Pelaajat ovat asettaneet tavoitteeksi pudotuspelipaikan ja kotiedun. Jos johonkin kilpailuun osallistutaan, niin silloin haetaan voittoa. Ei me mennä vain osallistumaan osallistumisen iloksi, vaan haluamme voittaa jokaisen pelin, Niskanen kertoo.

Kattava Mestis-ennakko joukkueanalyyseineen löytyy myös podcastinä Suplasta TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaa kohtaa sarja-avauksessa torstaina 24. syyskuuta klo 18.30 Trio Areenalla Forssan Palloseuran.

Mestis 2020–21:

FPS

Kaupunki: Forssa

Kotihalli: Forssan jäähalli

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: Suomi-sarjan runkosarjan kakkonen (nostettiin Mestikseen)

Mitalit Mestiksessä: –

Päävalmentaja: Asko Rantanen

Avainpelaajat: Petrus Lintonen, Paavo Tyni, Joonas Uimonen, Karri Forsblom, Aleksi Karlsson

Seuraa häntä: Jyri Waajakoski

Arvio: ”Paluu Mestikseen 13 vuoden tauon jälkeen. Materiaaliltaan välisarjalohkonsa heikoin materiaali, mutta ei tule antamaan tuumaakaan periksi. Kotikaukalossa varmasti aina hankala vastustaja. Kaipaisi varmasti apuja HPK:lta”

Hermes

Kaupunki: Kokkola

Kotihalli: Kokkolan jäähalli

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 8.

Mitalit Mestiksessä: kaksi pronssia

Päävalmentaja: Jere Härkälä

Avainpelaajat: Joel Blomqvist, Juuso Ketola, Eetu Paasovaara, Oskari Uomala, Erik Ahopelto

Seuraa häntä: Wiljami Myllylä

Arvio: ”Uusi valmennus ja pelaajisto meni myös uuteen uskoon. Hyvää työtä Porin Ässien A-nuorten päävalmentajana tehnyt Jere Härkälä toi paljon tuttuja pelaajia mukanaan. Materiaaliltaan ei niin kova kuin parilla edellisellä kaudella. Maalivahtiosasto timanttia ja Eetu Paasovaara on sarjan parhaita senttereitä”

Hokki

Kaupunki: Kajaani

Kotihalli: Kajaanin jäähalli

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 12.

Mitalit Mestiksessä: 1 mestaruus, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia

Päävalmentaja: Niko Eronen

Avainpelaajat: Samuel Sikstus, Jarkko Harjula, Mathieu Briand, Jaakko Kuusisto, Tuomas Komulainen

Seuraa häntä: Sampo Paulaharju

Arvio: ”Hokki on panostanut rajusti joukkueeseen ja se oli kesällä aktiivinen siirtomarkkinoilla. Hyökkäyskalusto on yksi sarjan kovimmista ja tulivoimaa löytyy useampaan ketjuun. Kovat on odotukset Kajaanissa ja miksipä ei olisi, sillä tässä on potentiaalinen menestyjä.”

IPK

Kaupunki: Iisalmi

Kotihalli: Iisalmen jäähalli (Kankaan Monttu)

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 2.

Mitalit Mestiksessä: –

Päävalmentaja: Niko Härkönen

Avainpelaajat: Aapo Ahola, Roope Laavainen, Hugo Gallet, Atte Karppinen, Aleksi Hämäläinen

Seuraa häntä: Mikko Juusola

Arvio: ”Yksi sarjan kovimmista ennakkosuosikeista. Pakkikalusto on erinomainen ja hyökkäyksessä riittää tulivoimaa. Veskariosasto on pieni arvoitus. Aapo Ahola, Atte Karppinen ja Tatu Kokkola olivat kesän kärkihankintoja”

Kiekko-Espoo

Kaupunki: Espoo

Kotihalli: Metro Areena

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: Suomi-sarjan runkosarjan ykkönen (nostettiin Mestikseen)

Mitalit Mestiksessä: – (Espoo Unitedilla yksi pronssi)

Päävalmentaja: Janne Tuunanen

Avainpelaajat: Erik Autio, Arto Laatikainen, Joonas Niemelä, Julius Rantaeskola, Emil Oksanen

Seuraa häntä: Petteri Villanen

Arvio: ”Espoossa on kasattu kovaa nippua. Materiaalinsa puolesta ennakkosuosikkeja alkavaan Mestis-kauteen, mutta varmasti haasteitakin on edessä. Pakistossa ja hyökkäyksessä kärki on äärimmäisen terävä.”

Kiekko-Pojat

Kaupunki: Joensuu

Kotihalli: PKS Areena

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 3.

Mitalit Mestiksessä: – (Jokipojat nimellä yksi mestaruus, kaksi hopeaa ja yksi pronssi)

Päävalmentaja: Joni Petrell

Avainpelaajat: Esa Lehikoinen, Ville Räsänen, Saku Kivinen, Valtteri Lipiäinen, Matias Mustonen

Seuraa häntä: Olli Korhonen

Arvio: ”Nimenvaihdos ja uudet omistajat tuovat lisäbuustia. Erittäin laadukas ja hyvin valmennettu joukkue. Eväät menestykselle ovat olemassa”

Ketterä

Kaupunki: Imatra

Kotihalli: Spa Areena

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 1.

Mitalit Mestiksessä: 1 mestaruus

Päävalmentaja: Maso Lehtonen

Avainpelaajat: Santeri Lipiäinen, Marlo Koponen, Niko Ahoniemi, Matias Varttinen, Roope Mäkitalo

Seuraa häntä: Roope Reini

Arvio: ”Jälleen kerran yksi suurimmista suosikeista. Laadukas materiaali ja hyvä valmennus. Vaihtuvuutta oli jonkin verran ja sisään on tullut varmoja Mestis-tekijöitä kuin nuoria eteenpäin pyrkiviäkin pelaajia. Kaatoi harjoituskaudella niin Liiga- kuin KHL-joukkueenkin”

KeuPa HT

Kaupunki: Keuruu

Kotihalli: Keuruun jäähalli

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 6.

Mitalit Mestiksessä: 1 mestaruus ja yksi hopea

Päävalmentaja: Tomas Westerlund

Avainpelaajat: Samuli Tervo, Sakari Turtiainen, Janne Kumpulainen, Joonas Larinmaa, Joni Piipponen

Seuraa häntä: Justus Mikkonen

Arvio: ”Mielenkiintoista nähdä Tomas Westerlund puikoissa. Viime kauden runko on säilynyt melko hyvin, vaikka eturivistä lähtikin muun muassa Jesse Pelamo. Materiaalin puolesta ei ihan yllä suosikkien joukkoon, mutta kun kaikki loksahtaa, niin potentiaalia on. KeuPa HT tulee varmasti tälläkin kaudella olemaan ihan jokaiselle viheliäinen vastustaja”

Kiekko-Vantaa

Kaupunki: Vantaa

Kotihalli: Trio Areena

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 9.

Mitalit Mestiksessä: kaksi hopeaa

Päävalmentaja: Mika Niskanen

Avainpelaajat: Waltteri Ignatjew&Samuel Jukuri, Christian Silfver, Julius Valtonen, Juuso Perttilä, Erkka Seppälä

Seuraa häntä: Juho Jokiharju

Arvio: ”Kahden vaikean kauden jälkeen olisi aika palata kärkikahinoihin. Potentiaalia menestyä on jälleen. Maalivahtiosasto on timanttia ja kiistatta sarjan kovin. Pakistosta löytyy rutkasti kiekollista taitoa ja hyökkäyksessä riittää tulivoimaa. Harjoituskausi oli nousujohteinen”

Koovee

Kaupunki: Tampere

Kotihalli: Hakametsän jäähalli

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 5.

Mitalit Mestiksessä: –

Päävalmentaja: Juuso Hahl

Avainpelaajat: Kimmo Rautiainen, Olli-Petteri Viinikainen, Niko Lahtinen, Liam Finlay, Colton Kerfoot

Seuraa häntä: Rasmus Rasinaho

Arvio: ”Kooveessa on tapahtunut hurja vaihtuvuus jälleen ja ottaa varmasti aikansa ennen kuin se saa kaiken potentiaalin irti koneesta. Liam Finlay on yksi sarjan mielenkiintoisimmista pelaajista. Kaipaa Ilves-apuja.”

Peliitat

Kaupunki: Heinola

Kotihalli: Versowood Areena

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 11.

Mitalit Mestiksessä: –

Päävalmentaja: Vesa Petäjä

Avainpelaajat: Bernard Isiguzo, Joni Kuoppala, Erno Ripatti, Oskari Lemetyinen, Markus Lahtinen

Seuraa häntä: Juuso Jämsen

Arvio: ”Materiaaliltaan välisarjalohkonsa heikoin joukkue. Mestiksen kärkiosaamista ei juurikaan ole valmiina, mutta nuoret pelaajat saavat nyt kunnon näyttöpaikan. Vesa Petäjä on loistava koutsi ja repii varmasti kaiken potentiaalin irti joukkueestaan”

RoKi

Kaupunki: Rovaniemi

Kotihalli: Lappi Areena

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 10.

Mitalit Mestiksessä: –

Päävalmentaja: Santeri Immonen

Avainpelaajat: Sebastian Moberg, Henri Joki-Erkkilä, Kasper Elo, Ville Heikkinen, Robin Colomban

Seuraa häntä: Miro Lehtimäki

Arvio: ”Vaikka ykkösvahti Paavo Hölsä lähti, niin RoKi on vahvistunut. Kasassa on kilpailukykyinen nippu ja varsinkin hyökkäyksessä kovia tekijöitä riittää. Ykköstorjujaksi hankitun Aidan Pelinon taso on vielä mysteeri.”

SaPKo

Kaupunki: Savonlinna

Kotihalli: Mediatili Areena (Talvisalon jäähalli)

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 4.

Mitalit Mestiksessä: Yksi mestaruus ja yksi pronssi

Päävalmentaja: Pasi Räsänen

Avainpelaajat: Niko Parkkinen, William Mäkinen, Juuso Forsström, Matias Lainio, Joonas Savolainen

Seuraa häntä: Janne Hämäläinen

Arvio: ”Pasi Räsänen on konkarivelho penkin takana ja tietää mitä tässä sarjassa menestyminen vaatii. Matias Lainio on sarjan parhaita hyökkääjiä. Juuso Forsströmin jatkosopimus oli ellintärkeä. Jos kaikki loksahtaa, niin jälleen SaPKo voi keikkua kärkikahinoissa”

TUTO

Kaupunki: Turku

Kotihalli: Marli Areena

Sijoitus viime kaudella runkosarjassa: 7.

Mitalit Mestiksessä: Yksi mestaruus, kaksi hopeaa ja viisi pronssia

Päävalmentaja: Antti Virtanen

Avainpelaajat: Kristian Tuohilampi, Mikke Levo, Juho Virtanen, Matias Lehtonen, Juho Mäkelä

Seuraa häntä: Olli Valtola

Arvio: ”TUTO on aina kova joukkue. Jos nimilistaa katsoo tällä hetkellä, niin ennakkosuosikkien joukkoon sitä ei voi laittaa, mutta iskukykyinen joukkue on jälleen silti jalkeilla. Juho Virtasen johtaman ykkösketjun harteilla on paljon”

Mestis