Kiekko-Vantaa | Mestis

Kausi päättyi pettymykseen – Hokki käänsi trillerin päätöserässä

31.03.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaan kausi 2021–22 on päättynyt.

Kiekko-Vantaa ja Hokki iskivät yhteen torstaina Kajaanissa. Kupletin juoni oli selvä: tulos tai ulos.

Kiekko-Vantaa aloitti vahvasti ja vei avauserää. Lohi siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 5.32, kun Jesse Pietikäinen sivalsi keskustasta Erik Embrichin (0+2) ja Niko Mikkolan (0+2) tarjoilusta kiekon sisään.

Toisen erän puoliväliin saakka peli oli Lohen hallussa, eikä ollut hädän päivää. Kiekko-Vantaa siirtyi 2–0-johtoon ajassa 27.35, kun Niko Mikkola liikutti kiekkoa hyvin, Erik Embrich vapautti Tomi Purmolan vauhtiin ja tämän tarkka kuti painui sisään ylivoimalla.

Hokki sai fiiliksi päälle toisessa erässä, kun se iski ylivoimalla – vain kahdeksan sekuntia ennen jäähyn päättymistä kavennuksen. Valtteri Niemi takoi oikealta siiveltä kiekon sisään.

Käsittämättömin tapahtuma erässä oli kun Hokin Oskari Siiki ajoi päätuomaria päin vielä kovempaa kuin Kiekko-Vantaan Tommi Laakso maanantaina, eikä tästä tullut ulosajoa. Maanataina Laakso lensi suihkuun. Mikähän mahtoi tähän olla syynä?

Kiekko-Vantaa oli toisen erän lopussa ottavana osapuolena, mutta kesti kuin Rocky Balboa nyrkkeilykehässä. Tauolle lähdettiin Lohen 2–1-johdossa.

Kolmannessa erässä Hokki teki heti alkuun ylivoimalla tasoituksen, kun runkosarjan maalikuningas Oskari Siiki latasi limpun reppuun.

Tämän jälkeen kaukalossa mentiin tasaisesti päästä päähän ja molemmilla oli paikkansa. Hokki tosin oli se joukkue, joka käytti omansa. Valtteri Niemi rusikoi voitto-osuman seitsemän minuuttia ennen loppua.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti tasoitusta, mutta ei saanut palkintoa kovalle kirille. Eikä kyllä paikoissa pomppinut Vantaalle ja raitapaidat eivät viheltäneet enää selviä jäähyjä myöskään pois.

Hokki piti pintansa ja eteni puolivälieriin otteluvoitoin 2–1.

– Tämä oli kova kamppailusarja ja hyvälaatuista kiekkoa. Paljon oli tunnetta mukana. Hokille onnittelut jatkopaikasta. Nousujohteinen kevät meiltä ja oli hienoa miten joukkue kairasi paikan kympin joukosta, mutta kyllä me oltaisiin haluttu menestyä ja mennä pitkälle. Nämä pelit ovat kuitenkin kaikille parasta aikaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Hokki–K-Vantaa 3–2 (0–1, 1–1, 2–0)

5.32 0–1 Jesse Pietikäinen (Erik Embrich, Niko Mikkola) YV

27.35 0–2 Tomi Purmola (Erik Embrich, Niko Mikkola) YV

34.12 1–2 Valtteri Niemi (Tuomas Komulainen, Jesper Henriksson) YV

41.31 2–2 Oskari Siiki (Risto Mattila, Santeri Haarala) YV

48.57 3–2 Valtteri Niemi (Jesper Henriksson, Tuomas Komulainen)

Torjunnat:

Alex Mäkelä, Hokki 7+4+12=23

Samuli Tervo, K-Vantaa 14+14+7=35

Mestis