Kiekko-Vantaa | Mestis

Kauden tärkein ottelu edessä perjantaina Tikkurilassa – Pleijaripaikasta tappelevat Kiekko-Vantaa ja IPK iskevät yhteen

07.03.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa ja Iisalmen Peli-Karhut iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Panokset ovat korkealla ja edessä on niin sanottu kuuden pisteen kiekkoilta.

Kiekko-Vantaa on Mestiksessä yhdeksäntenä. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspelipaikkaan kolme pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Sijalla kahdeksan RoKi on pelannut ottelun vähemmän ja seitsemäntenä majaileva KeuPa HT on neljän pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena.

Valmentajavaihdoksen jälkeen vahvasti pelannut IPK on noussut sarjassa kymmenenneksi ja sillä on vielä myös teoreettiset mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin. Ensisijainen tavoite karhupaidoilla on tietenkin välttää karsintoihin joutuminen. IPK saapuu Vantaalle peräti neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Entisen huippusentterin Tommi Miettisen luotsaama IPK kaatoi keskiviikkona Iisalmessa hurmioituneen kotiyleisön edessä Peliitat maalein 4–2 ja nousi kolmen pisteen päähän lohipaidoista.

Kiekko-Vantaa keräsi viime viikon kolmesta ottelusta yhden voiton. Edellisen ottelunsa lohipaidat pelasi lauantaina kotikaukalossa. Tuolloin Jokipojat haki 0–2-voiton Trio Areenalta, mutta kotijoukkueen peliesityksessä oli tappiosta huolimatta paljon hyvää. Tosin nyt millään muulla ei ole enää merkitystä kuin vain voitoilla.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Miro-Pekka Saarelainen, joka johtaa Mestiksen maali- ja pistepörssiä. IPK:n kultakypärän omistaa lohipaidastakin tuttu laitahyökkääjä Julius Rantaeskola.

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kun IPK oli vielä Janne Sinkkosen komennossa Kiekko-Vantaa otti tyylipuhtaat 4–0- ja 6–1-voitot, mutta helmikuussa Iisalmessa uuden luotsinsa komennossa karhupaidat nappasi täyden pistepotin 2–5-lukemin.

Perjantaina Tikkurilassa pelataan siis pudotuspelipaikan kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu molempien joukkueiden osalta. Kiekko-Vantaa tarvitsee voittoja ja nyt jos koskaan myös kotiyleisön vahvaa tukea.

Kiekko-Vantaa–IPK perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Naistenpäivän kunniaksi ovien avauduttua klo 17.30 kaikille naisille tarjolla ilmainen kahvitarjoilu aina ottelun alkamiseen saakka.

HUOM! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset tällä kaudella:

17.11.2018 IPK–Kiekko-Vantaa 0–4

15.12.2018 Kiekko-Vantaa–IPK 6–1

2.2.2019 IPK–Kiekko-Vantaa 5–2

Seuraa heitä:

#55 Alex Lindroos, K-Vantaa

Peruspuolustajien eliittiä tässä sarjassa. Hoitaa oman ruutunsa illasta toiseen. Vahva kamppailuissa, mutta myös kiekkovarmana pelaajana ottanut paikkansa muun muassa ylivoimaketjuista. Omaa myös hyvän laukauksen ja avaa peliä hyvin.

#5 Otto Huttunen, IPK

Mestiksen pakkien pistepörssin voitosta LeKin Matias Haarasen kanssa taisteleva puolustajajärkäle. Hyvä viivapelaaja on löytänyt uuden tason kauden edetessä. Jykevä pelaaja oman maalin edessä, mutta liikuttaa myös kiekkoa hyvin. Vihainen laukaus on vaarallinen ase ylivoimalla.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 11 kertaa. Voitot näistä ovat Kiekko-Vantaalle 7–4. IPK ei ole koskaan voittanut varsinaisella peliajalla Trio Areenalla.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen taistelee Mestiksen piste- ja maalipörssin voitosta. Kiekko-Vantaan seurahistoriassa vain Markku Takala kaudella 2000–01 on onnistunut voittamaan sarjan pistepörssin.

– Kiekko-Vantaan seurahistoriassa vain kolme pelaajaa on ylittänyt 50 tehopisteen rajapyykin Mestiksessä yhdellä kaudella: Markku Takala, Miro-Pekka Saarelainen ja Joona Monto.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 36+30=66

2) Joona Monto 13+41=54

3) Joel Sund 18+30=48

4) Erik Embrich 12+11=23

5) Joona Harjama 5+17=22

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Julius Rantaeskola 17+20=37

2) Aatu Hämäläinen 10+23=33

3) Tuomas Vartiainen 15+17=32

4) Otto Huttunen 6+26=32

5) Topi Piipponen 9+14=23

Mestis