Katkera tappio Keuruulla – ”Paljon pitää parantaa”

18.01.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki tiistaina 3–5-tappion KeuPa HT:n vieraana. Lohipaidat johtivat kahden erän jälkeen 1–2, mutta taipui lopulta.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen tiistaina Keuruun jääpalatsissa. Lähtökohdat iltaan olivat kovin erilaiset: lohipaidat ovat menneet otteluruuhkassa ja KeuPa HT:lle kyseessä oli koronatauon takia vuoden ensimmäinen matsi.

KeuPa HT vei ottelua lähes kaksi erää mielin määrin ja Kiekko-Vantaa oli pesukoneessa. Vastustaja liikkui paremmin ja oli halukkaampi kaksinkamppailuissa. Lohipaitojen maalissa Mikko Holopainen piti kaksi erää joukkuetta torjunnoillaan pystyssä.

Ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun Jere Helenius iski irtokiekon sisään maalin edestä hyökkäyspään aloituksen jälkeen.

Kiekko-Vantaa tuli peliin mukaan 1–1-tasoituksen myötä. Aapo Ahola katkaisi viivalla ja löysi Santeri Aallon, joka veivasi läpiajosta ylivoimalla kiekon reppuun.

Kiekko-Vantaa sai maalista lisää virtaa ja siirtyi johtoon, kun taikuri Kristjan Kombe sivalsi maalin edestä irtokiekon sisään hyvän hyökkäyksen päätteeksi.

Näin ollen päätöserään lähdettiin 2–1-johtoasemassa. Kolmas erä oli Kiekko-Vantaan paras erä pelillisesti, mutta tuloksen osalta taas jotain ihan muuta.

Eetu Pylkkänen latasi viivalta pelin tasoihin erän alussa. Tätä edelsi Mikko Holopaisen näyttävä haamupelastus.

KeuPa siirtyi kolme minuuttia myöhemmin johtoon, kun Sampo Paulaharjun laukaus painui etunurkasta onnekkaasti sisään.

Kiekko-Vantaa vei peliä lopussa ja tuli tasoihin reilu viisi minuuttia ennen loppua, kun puolustaja Aapo Ahola viimeisteli Erik Embrichin hienosta esityöstä tilanteeksi 3–3.

Tästä kaksi minuuttia myöhemmin lohipaitojen viisikko pelasi tilanteen omalla alueella löysästi ja KeuPan Tappara-laina Topi Rönni viimeisteli Oskari Luodon syötöstä tilanteeksi 3–4.

Kiekko-Vantaa oli lopussa pariin otteeseen lähellä tasoitusta ilman maalivahtia. Lähimmäksi maalintekoa pääsi maestro Roope Elimäki, mutta ilman toivottua tulosta.

KeuPan Juho Koivusaari iski loppulukemat tyhjään nuottaan kolmen syöttöpisteen iltaa viettäneen kultakypärä Jaakko Heikkisen syötöstä.

– Ensimmäisessä erässä oltiin ihan jaloissa. Toisessa erässä saatiin hommaa parannettua ja mentiin johtoon. Kolmas erä oli meiltä tänään paras eränä. Parantaa pitää paljon. Kamppailupeli ja se, että ollaan pelivalmiita ensimmäisestä vaihdosta saakka. Ne asiat pitää saada kuntoon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina paikallisottelulla Kiekko-Espoon vieraana.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 5–3 (0–0, 1–2, 4–1)

27.35 1–0 Jere Helenius (Mikko Lahtinen, Jaakko Heikkinen)

36.30 1–1 Santeri Aalto (Aapo Ahola) YV

38.40 1–2 Kristjan Kombe (Ernests Osenieks, Erik Embrich)

43.14 2–2 Eetu Pylkkänen (Jaakko Heikkinen, Atro Leppänen)

46.01 3–2 Sampo Paulaharju (Topi Rönni)

54.35 3–3 Aapo Ahola (Erik Embrich, Ernests Osenieks)

56.36 4–3 Topi Rönni (Oskari Luoto)