Kiekko-Vantaalle rankkaritappio dramaattisten vaiheiden jälkeen

15.02.2020

Kiekko-Vantaa koki erittäin katkeralta maistuvan 3–4-rankkaritappion lauantaina RoKin vieraana.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen lauantai-illan kuumassa Mestis-kamppailussa. Kaukalossa nähtiin laadukas, vauhdikas, jännittävä ja fyysinen vääntö.

Kiekko-Vantaa aloitti hyvin ja hallitsi avauserää. Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon ylivoimalla jo heti alussa Julius Valtosen upealla kudilla Konsta Hirvosen ja kultakypärä Harri Kainulaisen hienoista syötöistä.

RoKi tasoitti kamppailun Ville Heikkisen taidokkaalla yksilösuorituksella.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä pelin sisällä. Kiekko-Vantaa puolusti erittäin tiiviisti ja piti isännät pois parhailta maalipaikoilta.

Kiekko-Vantaa siirtyi jälleen kuskin paikalle Aleksi Halmeen sivallettua läpiajosta tilanteeksi 2–1 sentterivirtuoosi Harri Kainulaisen ja Eetu Peltolan syötöistä.

Kolmannessa erässä RoKi tuli päälle kuin yleinen syyttäjä ja Kiekko-Vantaa puolusti johtoaan parhaansa mukaan.

Erän puolivälissä lohipaitojen oman pään alueen nukahdus kostautui ja RoKi-pakki Samu Paajanen niittasi pelin tasoihin.

Kiekko-Vantaa paransi kiekollista peliään takaiskun jälkeen ja meni vajaa kaksi minuuttia ennen loppua 3–2-johtoon sentterilupaus Konsta Hirvosen ylivoimaosumalla. Syöttöpisteet merkkauttivat kolmen tehopisteen iltaa viettänyt pehmeäkätinen pelintekijä Harri Kainulainen ja Samuel Sikstus.

RoKi tasoitti pelin siis kolme sekuntia ennen summeria kyseenalaisella Niko Lahtisen maalilla.

Jatkoajalla Kiekko-Vantaalla oli omat saumansa ja tilaisuutensa ratkaista, kun muun muassa Samuel Sikstus oli läpiajossa.

Rankkareilla Kiekko-Vantaalta onnistuivat taikuri Joonas Niemelä ja Joel Sund. RoKilta limpun häkkiin laittoivat Olli-Matti Järvelä, Niko Mikkola ja kultakypärä Kasper Elo.

– Ei hirveän hyvä fiilis jää, kun otetaan turpaan kaukalossa. Mahtava ottelutapahtuma, hyvin yleisöä ja molemmat jengit löivät itsensä likoon. Hyvä ja tasainen ottelu, mutta paska maku jäi suuhun, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja pudotuspelipaikkaan matkaa on nyt seitsemän pistettä, kun jäljellä on runkosarjaa seitsemän ottelua.

Kiekko-Vantaa jatkaa elintärkeitä otteluitaan keskiviikkona viimeistä pleijaripaikkaa hallussaan pitävän Hermeksen vieraana.

RoKi–Kiekko-Vantaa 4–3 VL (1–1, 0–1, 2–1, 0–0, 1–0)

1.05 0–1 Julius Valtonen (Konsta Hirvonen, Harri Kainulainen) YV

13.31 1–1 Ville Heikkinen

22.33 1–2 Aleksi Halme (Harri Kainulainen, Eetu Peltola)

51.17 2–2 Samu Paajanen (Eetu Karvinen, Konsta Jaakola)

58.14 2–3 Konsta Hirvonen (Samuel Sikstus, Harri Kainulainen) YV

59.57 3–3 Niko Lahtinen (Miro Lehtimäki, Olli-Matti Järvelä) IM

65.00 4–3 Kasper Elo