Käsittämätön kiekkopeli Savonlinnassa – Kiekko-Vantaa nousi väkisin sarjapisteille

04.03.2022

Kiekko-Vantaa koki mielettömän kiekkopelin jälkeen katkeran 7–8-tappion rankkareilla SaPKon vieraana.

Savonlinnassa nähtiin ehkä tämän kauden Mestiksen mielipuolisin ja käsittämättömin kiekkopeli. Kiekko-Vantaa nousi ottelussa kolmesti kahden maalin takaa tasoihin ja osoitti kyllä sellaista sydäntä pelissä sekä taisteluhenkeä, että oksat pois. Ylpeä saa olla siitä miten joukkue taisteli loppuun saakka.

– Aikamoinen kiekkopeli ja aika harvinaista tällainen Mestis-tasolla. Kolme kertaa noustiin parin maalin takaa tasoihin ja siitä olen kyllä ylpeä jätkistä. Puolustuspelaaminen oli tänään kyllä ajoittain luokatonta. Yksi piste mukaan tästä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli Kiekko-Vantaalta periaatteessa hyvä, mutta lukemat taululla oli SaPKolle 1–2. Lohipaidat hallitsivat, kun taas SaPKo iski vastaiskuilla tehokkaasti.

SaPKo siirtyi ottelussa 0–1-johtoon vain yhdeksän sekunnin pelin jälkeen, kun Matias Lainio kuittasi vantaalaisten puolustuksen nukahduksen.

SaPKon Eetu Mäki pääsi yrittämään maalintekoa varsin kevyesti tuomitusta rankkarista, mutta Samuli Tervo nollasi hänet.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin ajassa 18.14, kun lupaava sentteri Juuso Kekarainen iski hienon sommitelman päätteeksi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

SaPKo onnistui erän lopussa, vain viisi sekuntia ennen summeria ylivoimalla. Jere Kuivisto sivalsi keskustasta laatan reppuun. Kiekko-Vantaan kippari Joni Piipponen blokkasi vain hetki aiemmin kovan laukauksen ja joutui jättämään kaukalon.

Kiekko-Vantaa vei toistakin erää, mutta virheet omassa päädyssä maksoivat liikaa.

Kiekko-Vantaa tasoitti ajassa 25.00 ottelun 2–2:een, kun Roope Elimäki iski hienon yksilösuorituksen päätteeksi limpun sisään.

SaPKo meni kuitenkin jälleen kuskin paikalle Kalle Matikaisen osumalla. Kiekko-Vantaa nousi takaisin tasoihin vain 27 sekuntia myöhemmin: Aapo Ahola antoi hienon passin ja Atte Mäkinen laukoi laatan tarkasti sisään.

Jälleen tasoituksen jälkeen SaPKo rokotti nopeasti. Jere Kuivisto iski suoran hyökkäyksen päätteeksi 4–3-osuman ja ennen erän päättymistä Matias Lainio iski samankaltaisen hyökkäyksen päätteeksi tilanteeksi 3–5.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaan kannattajille sellainen vuoristoratakyyti, jota ei hevillä unohda. Lohipaidat tulivat reilussa viidessä minuutissa tasoihin: Santeri Aalto nautiskeli ylivoimalla 4–5-kavennuksen ja kolme minuuttia myöhemmin Aapo Ahola pyssytti Roope Elimäen syötöstä pelin tasoihin.

SaPKo rokotti jälleen heti tasoituksen jälkeen: Eetu Mäki tinttasi 5–6-osuman ja Karri Kapanen kuritti lohipaitoja karmean oman pään virheen seurauksena. Tämä riitti Samuli Tervolle ja maalille vaihdettiin Mikko Holopainen. Tervo heitti mailansa palasiksi vaihtoaitiossa ja tästä tuomittiin pelirangaistus käytöksestä.

Viimeisen seitsemän minuutin aikana tapahtui taas enemmän mitä keskiverto Mestis-pelissä. SaPKon Eemeli Ylitalo lensi suihkuun jalkapyyhkäisystä ja isäntien ykköstorjuja Eetu Randelin loukkaantui, kun kotijoukkueen pelaaja työnsi Aapo Aholan päin maalivahtia. SaPKon maalille tuli Valtteri Nousiainen.

Kiekko-Vantaa ei onnistunut isoa rangaistusta hyödyntämään ylivoimalla, vaikka lähelle se pääsi.

Lohi ei antanut periksi, vaan vyöryi ilman maalivahtia pelatessaan väkisin tasoihin. Ensin ajassa 58.10 Jaako Manninen löi maalin edestä kavennuksen ja 36 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Atte Mäkinen ohjasi maalin edestä kiekon sisään.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa molemmilla oli omat tonttinsa. Maaleja ei nähty ja edessä oli pilkkukisa, jonka ratkaisijaksi nousi lopulta SaPKon Jere Kuivisto.

Kiekko-Vantaalle yksi piste mukaan. Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu keskiviikkona Peliittoja vastaan Heinolassa.

SaPKo–Kiekko-Vantaa 8–7 VL (2–1, 3–2, 2–4, 0–0, 1–0)

0.09 1–0 Matias Lainio (Karri Kapanen)

18.14 1–1 Juuso Kekarainen (Atte Mäkinen, Jaakko Kuusisto)

19.55 2–1 Jere Kuivisto (Kalle Matikainen, Matias Lainio) YV

25.00 2–2 Roope Elimäki

30.01 3–2 Kalle Matikainen (Eetu Mäki, Wiljami Kupiainen)

30.28 3–3 Atte Mäkinen (Aapo Ahola, Jaakko Kuusisto)

31.20 4–3 Jere Kuivisto (Miiro Linjala, Eetu Mäki9

36.30 5–3 Matias Lainio (Juuso Forsström, Jesse Lyytinen)