Karmea alku koitui Kiekko-Vantaan kohtaloksi – kotivoittojen putki katkesi

11.01.2020

Kiekko-Vantaa koki lauantaina Trio Areenalla 2–5-tappion RoKille.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen lauantaina kiihkeässä kamppailussa Trio Areenalla. Lohipaidat veivät peliä karmean alun jälkeen, mutta RoKi naulasi kovalla pronsentilla paikoista, puolusti sitkeästi ja raapi 2–5-voiton Tikkurilan valoista.

– Ei ollut mitään elementtiä pelissä mitä haluttiin. En tiedä kuviteltiinko jotain vai mikä oli. Pelien aluista ollaan puhuttu: eilen huono lähtö ja tänään huono lähtö. Täytyy miettiä mikä on, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi taiston tauottua.

RoKi iski kahdesta ensimmäisestä maalipaikastaan osumat avauserän alussa, kun ensin työmyyrä Eetu Karvinen napautti ranteella suorasta hyökkäyksestä limpun pussiin ja uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa rystyllä sivaltanut Janne Ulkuniemi vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle.

RoKi siirtyi vielä avauserän lopussa 0–3-johtoon, kun Niko Mikkolan viivakuti siirretyn rangaistuksen aikana painui verkkoon.

Toisessa erässä jäällä oli yksi joukkue: Kiekko-Vantaa vei peliä mielin määrin, mutta maalinteko oli erittäin hankalaa.

RoKi lisäsi kylmää vettä vantaalaisten niskaan, kun kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Rasmus Smedberg iski alivoimalla läpiajosta tilanteeksi 0–4.

Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen erän puolivälin jälkeen, kun kultakypärä Harri Kainulainen naulasi limpun etuylänurkkaan tarkalla laukauksellaan.

Lohipaidat sai toisessä erässä hieroa lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei myllytyksestä huolimatta tullut.

Kolmannessa erässä sama meno jatkui: Lohi määräsi tahdin, rakensi paikkoja ja RoKi puolusti sitkeästi kuin tilliliha.

RoKin kapteeni Antti Järvelä naulasi oikeaan ylänurkkaan viimeisen naulan ottelun lopussa. Lohipaitojen taikuri Joonas Niemelä napautti vielä 2–5-kavennuksen.

RoKin maalissa Paavo Hölsä venyi kiekon tielle peräti 41 kertaa. Kiekko-Vantaan tolppien välissä aloittaneelle Aleksanteri Heiskaselle ilta oli vaikea. 0–2-tilanteessa maalille tullut Waltteri Ignatjew pysäytti 18 kiekkoa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Jokipoikia vastaan.

Kiekko-Vantaa–RoKi 2–5 (0–3, 1–1, 1–1)

1.18 0–1 Eetu Karvinen (Niko Lahtinen, Nico Manelius)

5.04 0–2 Janne Ulkuniemi (Rasmus Smedberg, Ville Väinölä)

17.33 0–3 Niko Mikkola (Ville Heikkinen, Olli-Matti Järvelä) SR

28.45 0–4 Rasmus Smedberg AV

31.03 1–4 Harri Kainulainen (Julius Valtonen, Ville-Valtteri Mustonen)

56.28 1–5 Antti Järvelä (Rasmus Smedberg)

57.23 2–5 Joonas Niemelä (Samuel Sikstus, Roope Reini)

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 0+0+0=0 (vaihto 5.04 0–2)