Kiekko-Vantaa | Mestis

Kärkiosaamista pakistoon – Tervetuloa, Jarkko Pynnönen!

13.05.2020

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Jarkko Pynnösen kanssa. Raamikas puolustaja on pelannut kaksi edellistä kautta Pelicansin liigajoukkueessa.

– Hienoa, että saimme Jarkon Vantaalle ensi kaudeksi. Jarkko tulee olemaan iso palanen meidän joukkuetta ja hän tuo kokemusta ja johtajuutta nuoreen alakertaan. Jarkko on urheilullinen ja monipuolinen pakki, joka on Pelicansin juniorimyllystä edennyt Liigaan saakka, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

– Hyvillä mielin tulen Vantaalle. Innostunut fiilis. Koko ura tähän mennessä on mennyt Lahdessa, niin nyt on kiva päästä näkemään myös uutta. Tuntuu, että olen ensimmäistä päivää menossa kouluun, Jarkko Pynnönen sanoo.

– Halusin päästä urheilulliseen jengiin, josta jätkiä on päässyt Liigaan. Sillä oli myös iso merkitys, että täältä oltiin todella kiinnostuneita. Täällä on hyvät puitteet ja muutenkin hyvä draivi päällä, Pynnönen kertoo.

Pynnönen, 22, on pelannut Liigassa Pelicansin miehistössä 89 ottelua. Viime kaudella raamikas puolustaja tahkosi liigakaukaloissa 44 ottelua tehoilla 3+1=4. Lisäksi Pynnönen pelasi kauden aikana kuusi ottelua Pellicansin A-nuorissa.

– Pyrin olemaan mahdollisimman monipuolinen ja edistämään peliä helpoilla syötöillä. Omat vahvuudet ovat puolustuspäässä, Pynnönen kuvailee.

Mestis-kokemusta Pynnösellä on 23 ottelun verran lainapesteiltä Peliitoista. Pynnönen on tuttu kasvo myös nuorten maajoukkueista. Ensi kaudella puolustaja haluaa myös menestyä ja voittaa taas.

– Viime kausi oli kuulema täälläkin vaikeampi, mutta odotan meillä olevan nyt nälkäinen porukka, ja lähdetään heti alusta hyvä draivillla ja mennään pitkälle kevääseen. Kun joukkue pärjää, niin oma pelaaminen tulee esille paremmin. Pleijaripaikka on selvä tavoite, Pynnönen tuumii.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (13.5)

Maalivahdit:

Mikko Holopainen

Waltteri Ignatjew

Puolustajat:

Jarkko Pynnönen

Ville Rautiala

Eetu Peltola

Miika Heiskari

Mico Luoto

Nuutti Viitasalo

Hyökkääjät:

Jolle Nikander

Roope Niskanen

Samu Poutanen

Oliver Kiljunen

Juho Jokiharju

Viljami Wacklin

Eetu Mäki

Konsta Hirvonen

Rasmus Lahnaviik

Mestis