Kiekko-Vantaa | Mestis

Kari Haakana innolla sorvin ääreen Vantaalle – ”Työnteon määritettävä tulos”

03.04.2019

Kaksinkertainen Suomen mestari Kari Haakana tuo valmennukseen pelaajan näkökulman ja asennetta.

Kiekko-Vantaa lähtee 25-vuotisjuhlakauteen uusin tuulin. Joukkueen päävalmentajana toimii seitsemän edellistä kautta Lukon liigajoukkueessa viettänyt Jesse Welling. Valmennusryhmän täydentää Mestiksen runkosarjan voittaneen Kokkolan Hermeksen miehistössä viime kaudella valmentanut Kari Haakana.

– Minulle tuli hyvä mahdollisuus Vantaalta ja tartuin siihen. Totta kai sekin vaikutti päätökseen, että saa asua taas kotona, eikä tarvitse olla niin paljoa eroa perheestä, Kari Haakana kertoo.

Upealla pelaajaurallaan Haakana pelasi lähes 500 liigaottelua Kiekko-Espoon, Jokereiden, Bluesin, Kärppien ja Pelicansin riveissä. Jämäkkänä puolustajana muistettu Haakana voitti urallaan kaksi Suomen mestaruutta ja pelasi 13 NHL-ottelua Edmonton Oilersissa. Lisäksi Haakana kiekkoili Saksassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Italiassa ja Sloveniassa.

– Oma pitkä pelaajaura auttaa valmentajan hommissa. Pyrin auttamaan pelaajia enemmän ottamalla sen pelaajan näkökulman huomioon, Haakana sanoo.

Haakana työskenteli ennen Mestis-polkua sekä Jokereiden että Bluesin organisaatioissa juniorivalmentajana. Hän oli johdattamassa Jokereita kahteen B-nuorten Suomen mestaruuteen ja Bluesia A-nuorten SM-hopealle keväällä 2016.

Haakana peräänkuuluttaa kovaa työntekoa. Mitään oikopolkua menestymiseen ei ole olemassa.

– Jollain pitää pystyä erottumaan, mutta en näe muuta vaihtoehtoa kuin kovan työnteon. Mielummin työnteko määrittää tuloksen kuin toisinpäin, Haakana tuumii.

Mestis