Kiekko-Vantaa | Mestis

Kapteenin puheenvuoro: ”Olisi ollut mielenkiintoista nähdä mihin saakka rahkeet tällä tekemisellä olisi riittänyt”

11.03.2020

Kiekko-Vantaan kapteeni Erno Hopponen oli pettynyt mies pudotuspelipaikan jäätyä hurjasta loppukaudesta huolimatta haaveeksi.

Kiekko-Vantaa lähti 25-vuotisjuhlakauteen kovin odotuksin ja kiistatta äärimmäisen laadukkaalla joukkueella. Parhaan terän joukkue löysi vasta loppukaudesta ja Kiekko-Vantaa voittikin kuusi viimeistä runkosarjaottelua putkeen, mutta otteisiin tuli ryhtiä liian myöhään. Niinpä lohipaitoja ei nähdä pudotuspeleissä tällä kaudella.

Harjoituskausi sujui lähes voitosta voittoon, mutta runkosarjan allku oli kaikkea muuta ja itseluottamus oli tipotiessään. Lohipaitojen peli parani nousujohteisesti ja parhaimmillaan se osoitti sen, että se voi voittaa kenet tahansa ja missä tahansa. Tasaisuus kuitenkin puuttui otteista.

– Olihan tämä aikamoinen kausi. Tähän mahtui kyllä kaikenlaista, mutta tämä oli varmasti myös opettavainen kausi ihan jokaiselle. En ole tällaista kautta kyllä koskaan kokenut ennen. Henkilökohtaisesti kausi oli rikkonainen, mutta olisi pitänyt pystyä parempaan silti, Kiekko-Vantaan kapteeni Erno Hopponen kertoo.

Jani Mannisen otettua vetovastuun Kiekko-Vantaa oli kuuden viimeisen ottelun perusteella sarjan kuumin joukkue. Hurja taistelu pudotuspelipaikasta venyi viimeisille kierroksille, mutta kaikki ei ollut enää omissa käsissä.

– Pikkaisen liian myöhään aloimme voittaa ja pelata sitä lätkää mitä olisi pitänyt pelata tällä joukkueella joka ilta. Olen ylpeä jokaisesta pelaajasta, että saimme kaivettua loppuun parhaan vireen irti, Hopponen sanoo.

– Olisi ollut mielenkiintoista nähdä mihin meidän rahkeet olisi tällaisella pelillä riittänyt pleijareissa, Hopponen jatkaa.

Kiekko-Vantaa jäi sarjassa yhdeksänneksi ja pudotuspeliviiva jäi lopulta kuuden pisteen päähän.

– Meidän olisi pitänyt pystyä kaivamaan paras irti aiemmin. Tasaisuutta olisi tarvittu otteisiin. Nyt oli ylämäkiä ja alamäki, mutta niitä jälkimmäisiä oli kuitenkin nyt enemmän.

Kiekko-Vantaan kauden 2020–21 joukkueen rakentaminen on aloitettu. Lohipaitojen ensi kauden päävalmentajana toimii Mika Niskanen ja valmennustiimin täydentää Jani Manninen.

Mestis